Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 384 324
  • 13 233
  •   4
Отговори
# 45

И аз това искам да разбера.
Подкупът, според Пламенка, е поискан от ДИ.
Как аджеба той се измъкна от обвинение, като той е основният играч в тая схема. Значи някой му казва искай, той иска, ама после другият виновен. Ма нали се говори колко печен адвокат е и знае кое как става в съда, защо тогава е поискал, защо не е отказал да поиска и той да извести за корупционна сделка в община Варна. Той, пичът си е искал, изведнъж Пламенка го обвинява, и хоп той се сети, че някой му казал.

# 46
Не разбрах, парите от Пламенка преди търга ли са искани, или след търга. Ако е преди търга няма логика да ѝ искат каквото и да било, не се знае кой ще го спечели. Ако е след търга, пак не се получава, защото не го е спечелила.
Не знам защо само Пламенка дъвчете. Ясно е казано:

Диан Иванов разкрил още, че многократно Коцев му обяснявал, че при възлагането на обществените поръчки във Варна, от спечелилите изпълнители трябва да се събира комисионна, която да отива за издръжката на ПП „Продължаваме промяната". Тази практика е станала причина за напускането на заместник-кмета, става ясно още от собствените му разкрития.

Много искам това да се потвърди в съда. БК директно извърча. А АВ да съди Пламенка колкото си иска. Да видим дали ще съди и ДИ.

ИзВърча ? Моля за пояснение за тази непозната дума.

# 47
Ех, тя борбата е за тоя съд и тая прокуратура, да са независими и да си вършат професионално работата, и да мерят с един аршин. Не ли?

# 48
Кирил Петков понесе отговорност без да е пряко замесен. Срещу Асен Василев има записи за корупция, свидели, подземна фабрика за фалшиви цигари, контрабандисти, пудели, пачки... Забелязвате ли разликата? Държи ли Асен яко кокала?".

Това попита в социалната мрежа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев след поредния корупционен скандал, от който прозира името на председателя на "Продължаваме промяната".

Искам да знам, Делян Добрев от къде има тази информация?  Искам да знам говорителите на ГЕРБ,  от къде знаят, че ще има още записи? И да им кажа, че ако са като сегашните два, може да си ги слушат до третото пришествие. Никой не им вярва. да са наясно.

# 49
То излиза, че ДИ е топ адвокат, а Лулчева пасти да яде.

# 50
Всички тези факти ще се доизясняват в съда. ДИ като адвокат е наясно с това.
Важното е:
1. Теорията на ПП за "бухалката" е смешна и издиша.
2. Корупцията в ПП е очевидна и няма да им се размине.
3. БК е крайно време да си ходи, а не да реве "мъжки", че иска да се прибере вкъщи при невръстните си деца.
Значи фактите ще се изясняват в съда, ама важното е че ...1,2 и 3. За мен важното е истината да излезе и тя не изглежда в моите очи като тази в твоите. ДИ като е  адвокат не е хванал бога за шлифера ако не знаеш.

П.П. То тогава имаше ли ПП че да правят нещо за Иванчева?
Твоята истина ако се решава на улицата чрез протестен стаден принцип, моята се решава в съда.
Както и квалификациите ти за ДИ не са моите - в съда мнението му тежи, за разлика от твоето или моето.
Така че, очакваме резултатите.
Гери, надявам се да се разбере всичко в съда. Не разчитам на улицата, макар че едва ли има смисъл да ти обяснявам на теб. На ДИ думите тежат доколкото са подкрепени с доказателства - досега сме видяли само запис с "едно домати" и "тежката" дума на пламенчето.
И най-малко ти може да ми пишеш за "стаден принцип", че гълтатш безропотно това, което ви се поднася от любимата партия и официозните медии като ти липсва капка критично мислене.

# 51
Силви Кирилов определи като лъжа твърденията на Асен Василев, че детската болница ще струва 1 млрд. лв.

„Твърдението, че проектът струва 1 млрд. лв., е лъжа. Прогнозната стойност не е определена от мен, а е изготвена от Европейската инвестиционна банка и международния консорциум IDOM. Тя възлиза на 382 млн. евро и включва както строителството, така и обзавеждането (…) За мен като лекар е изключително жалко, че този ключов проект се превръща в инструмент на политически войни „

https://banker.bg/2025/07/13/silvi-kirilov-4/

# 52
  • София
И фабриката за цигари ли е на Асен Василев JoyJoy Раздал се е Делян Добрев Joy

Иначе за този Деян Иванов колкото повече ме кара Гери да мисля, толкова по-странен ми се вижда. Значи той ходи да иска подкуп, Пламенка се жали от него и в резултат на това, арестуват друг, а той става свидетел. Брей, че интересен типаж Wink Чист, невинен, сълза направо! Сега, защо е ходил да иска пари от Пламенка като е толкова честен, нямам идея, ама явно то е така с невинността.

# 53
Делян Добрев, пазител на морала, с всичките му схеми през годините. Трябва да има  специално място в тълковния речник срещу неговата снимка.

# 54
Аз пък реших да го играя детектив. Зачудих се защо толкова бързо след ареста на варненския кмет се приема бюджета на Варна, който дълго време е спорен.
В статия от февруари-март пишеше, че основния спор е за едни 19 милиона лева за "програмата за инвестиране в ремонти и апаратура за лечебните заведения".
Предварително предложеният вариант от екипа на Коцев е за близо 838 млн. лв. приходи. Окончателно приетия бюджет е за 857 199 000 лв.
Разликата е точно 19 млн. лева.
Интересно кой болничен шеф във Варна е гърмял шампанско.

# 55

Рязко е станал свидетел. Joy
Но за сметка на него, този, който е спечелил поръчката, е в ОПГ-то. Макар и неясно защо.
Нищо, че Пламенка я е обжалвала и загубила на последна инстанция. Нищо, че и прокуратурата не разследва дали спечелилият поръчката е дал подкуп. Логично е, щом Пламенка не се е поддала, той да се е поддал, щом е спечелил.

# 56
  • София
Аз пък реших да го играя детектив. Зачудих се защо толкова бързо след ареста на варненския кмет се приема бюджета на Варна, който дълго време е спорен.
В статия от февруари-март пишеше, че основния спор е за едни 19 милиона лева за "програмата за инвестиране в ремонти и апаратура за лечебните заведения".
Предварително предложеният вариант от екипа на Коцев е за близо 838 млн. лв. приходи. Окончателно приетия бюджет е за 857 199 000 лв.
Разликата е точно 19 млн. лева.
Интересно кой болничен шеф във Варна е гърмял шампанско.
Нали?

Много жалки и евтини номерца играят ГЕРБ/Пеевски.

# 57
И фабриката за цигари ли е на Асен Василев JoyJoy Раздал се е Делян Добрев Joy

Иначе за този Деян Иванов колкото повече ме кара Гери да мисля, толкова по-странен ми се вижда. Значи той ходи да иска подкуп, Пламенка се жали от него и в резултат на това, арестуват друг, а той става свидетел. Брей, че интересен типаж Wink Чист, невинен, сълза направо! Сега, защо е ходил да иска пари от Пламенка като е толкова честен, нямам идея, ама явно то е така с невинността.
Ти не разбра ли? Накарал го е Коцев, ДИ нищо не е искал по своя инициатива, даже сега и съдейства на органите! И един мармот, ама не работя в прокуратурата....

# 58
Знаейки и на коя партия е член, рязко разбирам честността на ДИ.

# 59
  • София
Аз разбрах, ама мен ако шефа ме накара да ходя да искам рушвет, а пък аз съм честна душа, няма да ида да го искам тоя рушвет я.
Ако съм по-смела, ще ида да го докладвам на службите, ако съм по-страхлива, само ще му кажа да изпрати някой друг. Ама няма да ида аз, естествено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт