Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 181 465
  • 5 947
  •   4
Отговори
# 5 130
ПП вкарали ДП във властта, ама на ГЕРБ толкова им харесало, че забравили да го изкарат.

# 5 131
АПС уж щяха да са гарант против ДП, но станаха много алчни в претенциите. Правителството си имаше мнозинство без ДП.
А можеше и с ППДБ да го имат.
Който не знае къде да се спре според електоралната си тежест, довежда други уродливости.
Какво са виновни днешните управляващи, че и апс, и ппдб ги отсвириха. Да вземат да дадат властта, или да приемат подкрепа откъдето и да идва.
Това е съотношението на силите , харесва ли ни, или не.
Да се бута парламентът и да ходим на нови избори кого устройва в момента?
Нека там си управляват, ние ще ги критикуваме и така.
Не съм съгласна РР и КК да поемат кормилото, пък гледам КК много се подмазва на РР напоследък.

# 5 132
АПС уж щяха да са гарант против ДП, но станаха много алчни в претенциите. Правителството си имаше мнозинство без ДП.
А можеше и с ППДБ да го имат.
Който не знае къде да се спре според електоралната си тежест, довежда други уродливости.
Какво са виновни днешните управляващи, че и апс, и ппдб ги отсвириха. Да вземат да дадат властта, или да приемат подкрепа откъдето и да идва.
Това е съотношението на силите , харесва ли ни, или не.
Да се бута парламентът и да ходим на нови избори кого устройва в момента?
Нека там си управляват, ние ще ги критикуваме и така.
Не съм съгласна РР и КК да поемат кормилото, пък гледам КК много се подмазва на РР напоследък.

С всичко написано от теб съм съгласна. А за болднатото - мен ме устройва.

# 5 133
Лейди, и какво очакваш да стане по-добре. РР няма партия, ИТН ще изчезнат, ппдб са си константа, догановите ще са навън, вероятно и Величие.
И другите ще набъбнат с депутати. И пак трябват неприемливи комбинации. Нека влезем в ЕЗ поне, че сега е малко като ела зло, да не идва по-зло. Знам, че ти имаш резерви към еврото, аз нямам.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 13:40 от tays

# 5 134
Ние сме в ЕС...🙄 Или не сме🙄
Иначе аз по-зло от това не виждам накъде...

# 5 135
Поправих се. Но ще ни изтрият.

Някой път , като се опитвам да чета темата накуп вечер, и нищо не разбирам. Никакви причинно-следствени връзки между постовете. То затова май и никой не пише вече. Не че всичко ни е наред и тънем в разкош.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 20:49 от tays

# 5 136
То няма нужда да му отправя. Дто го държи за т..ките здраво.
Как го държи? Joy
С това Пеевски държи Борисов...извинявайте ама вече дори не е смешно. Борисов е 20 години в политиката, търпял е сума ти измислени партньори и продължава да държи най-голям дял избиратели.
Ще си помълчи, но ще изкара още 3 години управление. Другите не успяват да устискат и половин мандат.

Между другото по време на сглобката Борисов пак ли беше държан от Пеевски?

# 5 137
Домашнярката е спасена - РЖ е разпоредил проектът да бъде свален от обществено обсъждане.

Засега.
"..След провеждане на допълнителни консултации със заинтересованите страни, законопроектът ще бъде публикуван за обществено обсъждане. От земеделското министерство обаче уточняват, че те отговарят само за домашното вино, а ракията е в компетенциите на икономическото министерство."-БТВ

# 5 138
Скрит текст:
Скрит текст:
Те вече веднъж пробваха на Тиквата коалицията. Техните гласоподаватели ги подкрепят и в опозиция.
Пък вие си гласувайте за руските подметки и после се оплаквайте, че всичко е в разруха, докато Дто (ох как му пасва)  и Тиквата се къпят в пари и за още гледат.

Христо Иванов набута Пеевски в Сглобката чрез калпавите промени в Конституцията. Пеевски няма да се задоволи с пръст, ще отхапе ръката и така се случи - неговият подпис задължителен под всеки проект, решение, снимка.

За съжаление ГЕРБ са незаобиколими. ДПСНН можеха да бъдат в ъгъла, ако АПС не се опитаха да вземат повече, отколкото им се полагат места в администрацията. Напуснаха обидени и ДПСНН зае с кеф освободеното място да се крепи правителството и се възползва на макс колейки и бесейки и отнемайки права. Защото Радев е сега президент, а другата година ще е друг. Не смятам за голяма длама, че му отнемат колите.
Проблемът е, че отнемат съгласователните процедури за назначавания.
Скрит текст:
Както са тръгнали ще отнемат и за останалите постове и за Главен прокурор. Когато НС и МС са овладени, само Президенството остава възможност за притовопоставяне. Като гледаме какво се случва в момента не разбирам призивите Радев да говори само хубави неща и да не говори за лошите.

Според разпределението в НС най-добрият вариант щеше да е ГЕРБ, ППДБ, БСП и ИТН, което щеше да елиминира гласовете и влиянието на Пеевски, но уви. Гледаме социологията и виждаме, че нямаме много варианти.
Всъщност така е било до правителството на Орешарски, когато са направени промени в Конституцията и са дадени тези права на президента, сега ще върнат старото положение.

И хората не са виновни, че ДП се възползва от слабостите на останалите, които в стремежа си да го игнорират, постигнаха обратен ефект.

Интересно е това с Конституцията. Не срещнах такава информация, може ли да разясниш?
Това го слушах от някои анализатор, във връзка с отказа да бъде назначен Деньо Денев за председател на ДАНС и съотвенто предприетата промяна от страна на управляващите. Не помня къде, но ясно каза, че е свързано с Конституцията и е връщане на старото положение.
По времето на Орешарски не беше ли ДП назначен за шеф на ДАНС.

# 5 139
Поправих се. Но ще ни изтрият.

Някой път , като се опитвам да чета темета накуп вечер, и нищо не разбирам. Никакви причинно-следствени връзки между постовете. То затова май и никой не пише вече. Не че всичко ни е наред и тънем в разкош.

Това с еврото вече замина. Омазаха, каквото можаха и сега берем плодовете - доста по-рано от очакваното. И тепърва още ще берем. С МОН също творят “чудеса”  - и там още ще има. Има и още, и още, и още неща, които ще натворят. Ясно е, че няма да стане де - просто отговарях на въпроса ти.

# 5 140
Мама Нана,  с някакво изменение в Закон е, не е конституционно закрепено това правомощие на президента, иначе няма как. Тогава, за да се спасят от парламента и решението му ДП да е шеф на ДАНС по времето на Орешарски 2013 година, прехвърлят със закон правомощието към президента да утвърждава с указ предложението на МС, а сега връщат старото положение.

РР е виновен, защото кой е той да казва кой да е шеф на ДАНС. Да би мирно седяло... Всички провокации, които той създава, водят до нелепици и дори  промяна в Конституцията от сглобката. Заради него!
Знам, че има фенове, но няма право като президент да прави тези политически оценки и да важничи. И после защо сме държавата на ИФ-овете.

# 5 141
Мама Нана,  с някакво изменение в Закон е, не е конституционно закрепено това правомощие на президента, иначе няма как. Тогава, за да се спасят от парламента и решението му ДП да е шеф на ДАНС по времето на Орешарски 2013 година, прехвърлят със закон правомощието към президента да утвърждава с указ предложението на МС, а сега връщат старото положение.

Скрит текст:
РР е виновен, защото кой е той да казва кой да е шеф на ДАНС. Да би мирно седяло... Всички провокации, които той създава, водят до нелепици и дори  промяна в Конституцията от сглобката. Заради него!
Знам, че има фенове, но няма право като президент да прави тези политически оценки и да важничи. И после защо сме държавата на ИФ-овете.
Благодаря за уточнението, възможно е да не съм слушала внимателно. Гледах, че и закона за ДАНС и Конституцията са променяни през 2015 година.

# 5 142
Въпросът не е около кого трябва се обединят, а имат ли идейна позиция, изобщо.
Навремето,когато излезна записа на ПП,се спомена как ХИ ще се договаря и с ДП.После ХИ си влизаше в стаята на ДПС,явно,не по кьошетата.Мазните кафета,скутове ..от устата на ДП дойде,стила му на риторика е ясен.
Сега различното е,че пак се случва същото,но под диктовката на ДП вече,под сурдинка,но пък всички се правят,че такова нещо няма.Не се усещало присъствието на ДП в правителството,хайде,бе.
Хр. Иванов избяга, ПП останаха да обират негативите. Любопитно ми е кой убеди ПП да се сглобят с ГЕРБ.
Досещам се на 99%.
Голям принос имат ДБ,да.Даже и сега пак ломотят ББ да се бил разграничил от ДП,жертвата Борисов,чак в сферата на небивалиците е това,ако не го разбират..или се опитват да пробутат тази теза за сглобка номер 2.
Моето мнение беше и е все още ,че ХИ трябваше да си подаде оставката,веднага.Толкова години търкаш банката в НС на заплата,бленуваш я тази съдебна реформа,а накрая се оставяш....даже не ми се отваря темата,защото се афектирам.
За преговорите за правителство последно, Герб им хлопнаха вратата на ДБ ,кое не разбират?
Да си спасява Мирчев ББ от ДП,щом звездите му го говорят.

# 5 143
Някой може ли да каже какви правомощия останах за президентите ни?Нужно ли е изобщо да имаме президент?Защо са необходими президентски избори?

# 5 144
Жертвата Борисов, и колената го въртят, и 30 години в политиката и старостта, го правят мъдрец.
Сладур.
То тенис ли не беше, мачлета , енергия. Стига му. И си го знае.
Да оставя партията на РЖ, ама не. Къхърчо.
Само Мирчев му мисли доброто.

Общи условия

Активация на акаунт