Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 184 199
  • 6 043
  •   9
Отговори
# 6 015
Мога да приема, че от алчност се застроява всяко свлачище, срутище и дере.
Но като купуваш нещо за толкова пари, вземи проучи за какво си даваш парите.
Жените рокля като си избират проучват повече.
Предизвестени трагедии.
И пак природата виновна.

# 6 016
Именно. Вчера може да са били пресъхнали, днес обаче не са.
Борислав Сандов:
“Нелепо е Министър Генов да твърди, че няма река в к.к. Елените. Просто речното легло е било застроено. Виждат се хотели, паркинги и даже един аквапарк Атлантида, потънал точно както и митичния континент. Има много реки в България, които пресъхват през лятото, но това не ги елиминира като реки. Елиминират ги архитекти, общинари и строители. А след определено време реката се появява обратно и елиминира всичко по пътя си. За съжаление, често това включва и хора.”

# 6 017
Не знам кой е Щелиян Димитров, но обяснява за рекичките, които ги няма:
Скрит текст:
"Очакваше се!

Това е на границата между курортен комплекс "Елените" и последните комплекси на Свети Влас. Реката, която обичайно никой не забелязва, защото по-скоро прилича на малък ручей или изсъхнало корито, е преляла. 

Преля, защото Ветко построи направо в коритото аквапарк, летен театър и общежития за персонала малко по-нагоре.

Не знам колко трябва да си прост и/или алчен, за да не забележиш, че това полусухо корито невинаги е било малък поток. Беше широко между двадесет и четиридесет метра и цялото покрито с дебел слой боре шлифовани от водата речни камъни. Това е ясен знак, че в продължение на много години тази река е била пълноводна и буйна, а както се казва в поговорката "Където е текло, пак ще тече"!

В момента е затворен пътят между Свети Влас и Слънчев бряг, който е единственият път, който свързва Св. Влас и "Елените" с цивилизацията, но по-интересно е защо?!

Защото Маджо построи хотела си "Хелена" върху друга река и понеже също не е чувал старата мъдрост. Сега при всеки по-сериозен дъжд пътят става гребен канал.

Току-що ми звъннаха от Слънчев бряг и там е като във Венеция, а докато пиша тези редове, на телефона се включва БГ Алерт - в Община Несебър било обявено извънредно положение заради обилните валежи и наводненията. Добро утро, можеше и след късните новини да го пуснете. Защото тук е така от два дни, но БГ Алерт са го чули чак в днешните обедни новини".
Междувременно, община Царево е обявила дарителска акция. Във фейсбук под публикация за кампанията видях коментари на някакъв мъж, застанал с името и лицето си, по чиито думи преди две години средствата от дарителската кампания не са разпределени справедливо и бизнесмени и фирми на два транша са получили доста по-големи суми от обикновените хора, чието имущество е пострадало. Разказваше и за бизнесмен, завел доброволци да чистят хотела му. Склонна съм да му вярвам.

# 6 018
  • Буркина Фасо
400 литра на метър са доста. и чиста канализация не може да ги поеме.
че не са почистени деретата - не са. но да строиш в дере си е лично твоя изгъзица. на тия не трябва държавата
да помага.  а щом инженерите не знаят, че на водата не трябва да се пречи по пътя им, значи са грешно похарчили парите на родителите си за обучение.

# 6 019
400 литра са много, спор няма за това. В много случаи сме безсилни пред природата.
Това обаче не отменя грижата, поддръжката, контрола.
Изгъзица би било да си сложа статуя на лъв в двора. Строежите би следвало да отговарят на определени изисквания, да имат разрешителни и т.н. Пита се в задачата кой и как разрешава подобно поголовно презастроителство (по Неновините, отново в десятката). И мисля, че всички знаем отговорите.
Интересно, ако аз тръгна да си строя хотелче в дерето на Елените, дали институциите ще са така ларж и ще ми позволят тази моя изгъзица?
Сетил се министър Генов да разпорежда проверки за строителството.
Същият Генов, замесен в склоняване за допускане на незаконно строителство в защитена територия.

# 6 020
Не знам кога и Марица ще прелее, с тази джунгла в нея. От години се говори за почистване на коритото, уж търг имаше спечелен, и нищо! Гори тилилейски са вече дърветата.

# 6 021
Същия Генов, който се изрепчи на плевенчани, да не мрънкат, че вместо 20 часа няма да имат вода 22.

Бърд, точно. Грижата и поддръжката биха поне намалили щетите. Поне това.

Положението е хората нямат вода да се изкъпят, а премиерът има хотел с водопад. Меко казано е цинично.

# 6 022
Къде ли държавните чиновници са си мислели, че отива водата?
Не напразно имаме поговорка "където е текло, пак ще тече"
Снимката е на @djivaka_iordanov

На снимката не се вижда, но този застроен триъгълник най-горе в гората е на много стръмно място, а склонът буквално е излъскан заради изсечени дървета!
Всички, които са собственици на тези имоти също са виновни. Алчността и лакомията не остават ненаказани.

# 6 023
  • Буркина Фасо
при тези дерета шахтите не виреят.

# 6 024
Абе, положението е зле, всички да се оправяме кой как намери, че с тия безхаберници начело няма как да е иначе.

Днес гледам ББ и ДП обясняват най-нагло кой от президентството в какви коли се вози, но са глухи за въпросите в какви коли се вози самият ДП.
Алгафари при Цънцарова си върнах, нагъл, та нагъл. Призна си, че и бил на среща с Пеевски преди участието му в сутрешния блок на БТв. А те явно всяка седмица си го канят, кво да правят, спазват си инструкциите. Следващият им шеф на новините не е сигурно като какъв ще го номинират от ГЕРБ.
Сарафов продължава също да наглее (като Кошлуков) и узурпира стола на главен прокурор. Според Борисов той си бил в правото. Е как няма да мисли така, нали смачка разследването за чувалите с пари за магистралата, Барселонагейт, не ми се изброява. Обясни също как в конституционния съд имало съдии на Радев, ама при контра въпрос за Деса Атанасова дали тогава е негова, прехвърли вината на ПП-ДБ, те гласували за нея. Абе, наглост до безобразие!
Мир на душата на жертвите днес, дано са последни тези нелепи случаи.

# 6 025
В парламента май не разбраха, че в България има бедствия - на изток ги потопи, на запад снегове изпотрошиха всичко. Като гледах с какво се занимаваха родните депутати, сякаш целия свят се върти само около тях.

# 6 026
Днес беше изключително ползотворен парламентарен ден. Съветниците на РР, няма да се возят в НСО, защото се разпищолили.  Добре. Вносителите на закона кога? Бб и ДП визирам. Защо и до кога ще им плащаме возилата, охраните, къщите по Дубай и Барселона, децата и внуците им по престижните училища, жените с по няколко хилядарки за чанта? Днес загинаха трима.

# 6 027
  • София
Вчера "независимата" група на ГЕРБ гласува ПРОТИВ това да се свали охраната на Пеевски.

# 6 028
Университетския център за геопространствени изследвания и технологии е показал в два модела, как природата успешно се е справила с бетона.
Скрит текст:

# 6 029

Общи условия

Активация на акаунт