Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 186 814
  • 6 124
  •   12
Отговори
# 6 090
  • София
Ауу, стига, защо про-руско правителство? Той Д тях нали ги мрази, че много го биха в Дюбай.

# 6 091
Ауу, стига, защо про-руско правителство? Той Д тях нали ги мрази, че много го биха в Дюбай.

Бий ме, обичам те е работата.

# 6 092
  • София
Проруското правителство си е факт от 16 януари тази година. Дори радевите кабинети не бяха толкова услужливи спрямо руската хибридна война като сегашния

# 6 093
  • софия
Те са го били, но не са го усмъртили, а са можели.
Защо са го били и защо не са го довършили?
Храна за размисъл. Има много да връща.

# 6 094
  • София
Wall street journal, борисов говорил за сваляне на магнитски от своите приближени съюзници пред сина на Тръмп. Да се беше отказал от политиката, когато имаше време, сега стана за резил. От уж алфа мъжкаря до послушната женичка в кухнята.  
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 12:27 от Lunna Sonata

# 6 095
Кирил Петков и Божидар Божанов вече са подсъдими
Прокуратурата тихомълком е внесла в съда обвинителния акт срещу двамата политици
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/kiril-petkov-i-bozh … n_1O3hnu3ACBVXZbw

До кога ще търпим и плащаме безобразията на управляващите?

Не съм поддръжник на ППДБ, аз съм поддръжник на съдебната система и искам тя да бъде обективна, справедлива и еднаква към всички. Това изглежда отново като държано на трупчета 2 години и пуснато в подходящ момент. Звучи много скалъпено.
Йоловски, като е бил толкова притеснен и уплашен, защо не е подал оставка?
Цитат
Известно е, че по делото има експертиза за Йоловски, която показала, че той страда от тревожно разстройство, настъпило остро със страхови изживявания, безсъние, болезнени мисли, прераснало в хроничен стрес и атопичен дерматит.

А това ли безпристрасността?
Цитат
В "Туитър" Божанов припомня, че прокурор по делото е Марина Ненкова, която наблюдава и други производства от обществен интерес - контрабандата в митниците, както и прекратеното дело по твърденията на Васил Божков за подкупи към Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Божанов прави паралел между своя казус и делото за подкупите.

"По делото за подкупите към Горанов и Борисов, Ненкова разпитва Божков, Горанов и Борисов като свидетели. Божков казва, че им е давал 60 млн. подкуп. Горанов и Борисов отричат. Не са привлечени като обвиняеми, а досъдебното производство е прекратено, защото било "дума срещу дума". Нищо, че има и други свидетелски показания.

По делото срещу мен става друго - един притиснат свидетел е казал че съм му дал флашка. Аз не съм, но вътрешното убеждение на същия прокурор е, че не трябва да ме разпита, а направо да ме привлече като обвиняем и да внесе обвинителен акт. Нищо, че пак е дума срещу дума.

Явно вътрешното убеждение на прокурора не е нито вътрешно, нито убеждение", пише Божанов.

# 6 096
Май са оказали натиск върху бивш министър. Не съм много запозната. Попадна ми част от интервю с човека:

"С отчетлив ехидно агресивен тон, високомерно Кирил Петков ме попита как си позволявам да уволнявам хора, които са били назначени от Божидар Божанов. (...) С една дума Кирил Петков ми каза, че важните решения трябва да вземам след предварително одобрение на Божанов", казва Йоловски.

"Всъщност се чувствах като на разпит, използваше се методът на тоягата и моркова - ако слушам и изпълнявам, това, което искат от мен, след като престана да бъда министър, ще имам високоплатена работа в международна компания, а ако не изпълнявам нареденото от тях, ще има негативни последици за мен в служебен и личен план, а както се оказа - и за семейството ми", продължава той. Йоловски разказва как се противопоставил, а Петков го попитал "Ти деца имаш ли?". Той отговорил утвърдително, че има две. "Най-важното е да са ти живи и здрави", казал Петков и Йоловски възприел това като директна заплаха към себе си и семейството си. "Останах като попарен, уплаших се много, побиха ме тръпки", казва той. "Още повече, че от него зная, че той е каратист и се страхувах, че може и физически да ми посегне, още повече, че мястото, на което се провеждаше разговорът, беше усамотено и наоколо нямаше много хора", продължава Йоловски по адрес на Петков. После разказва, че и жена му се притеснила, след като ѝ разказал за срещата."

# 6 097
Субективно усещане, факти, дума срещу дума? Кое от всичките?

Често пожелавам на хората да са им живи и здрави децата, че това е най-важното и всички да са живи и здрави. Това означава ли, че ги заплашвам?

# 6 098
  • София
Твърде много станаха пламенките в тази държава, нормално е да има съмнения във всичко вече.

# 6 099
  • София
Еми разказа на Божанов за събитията е различен, така че позволи ни да изберем на кого да вярваме Simple Smile
У нас виновен политик на съд не отива, така че моето мнение е абсолютно категорично в полза на всички политици, които пеевски-прокуратурата е погнала.

# 6 100
И на мен не ми се вярва един куп хора да лъжат по един и същи начин. Simple Smile

Аз не следя стриктно полотитката, не съм изчела всичко по въпроса и т.н. Според мен няма как 10 или 15 човека да казват едно и също и да няма нещо вярно.

# 6 101
Wall street journal, борисов говорил за сваляне на магнитски от своите приближени съюзници пред сина на Тръмп. Да се беше отказал от политиката, когато имаше време, сега стана за резил. От уж алфа мъжкаря до послушната женичка в кухнята.  
Скрит текст:
Защо му е на Тръмп да спасява и вади от "Магнитски" проваления политик и комунист Борисов? Защото за него става дума. И още – защо Борисов е тръгнал да спасява Горанов и Пеевски,които вече са му никои?! Ако имаше поне малко акъл Борисов трябваше да се разграничи от Пеевски и Горанов и да каже на Тръмп:"Приятел,сбърках с тия двамата. Повече не ги искам и ще им бия шута. Искам да стана твой съюзник." Но нищо такова не казва...

# 6 102
Един куп хора е Йоловски. Като 10 - 15 човека, мда.

Диорела, не изглежда, държано е на трупчета. Същото като при Коцев. Същите джуджета и джуджанки от клуба на осмото джудже.

Бб оре дъното.

# 6 103
  • София
Кои 10-15 човека?

# 6 104
  • София
Скрит текст:
Защо му е на Тръмп да спасява и вади от "Магнитски" проваления политик и комунист Борисов? Защото за него става дума. И още – защо Борисов е тръгнал да спасява Горанов и Пеевски,които вече са му никои?! Ако имаше поне малко акъл Борисов трябваше да се разграничи от Пеевски и Горанов и да каже на Тръмп:"Приятел,сбърках с тия двамата. Повече не ги искам и ще им бия шута. Искам да стана твой съюзник." Но нищо такова не казва...

Защото Пеевски, както си праща полицаичетата и прокуратурата срещу пп-дб, така може да ги прати и след Борисов.

Общи условия

Активация на акаунт