Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 169 418
  • 5 707
  •   1
Отговори
# 5 310
  • Разпиляна във въображението
Демокрация сме. Всеки има право да се изявява както намери за добре в рамките на закона. Щом ППДБ искат да се радикализират да го направят.

# 5 311
Ако са коректив, ще извадят уникалните идеи. Нали са най- умните. Не е много умно да зеиш пред камерите глупости.
Какво имаш предвид под "коректив" и как следва да действа "корективът"?

# 5 312
Ако са коректив, ще извадят уникалните идеи. Нали са най- умните. Не е много умно да зеиш пред камерите глупости.
Какво имаш предвид под "коректив" и как следва да действа "корективът"?
както и да действа, все ще им е крив.

# 5 313
Интересно ми е какво имат предвид под "радикализация". Бунтовете и стачките пред НС и по площадите вече са заети от Възраждане. Ако се включват и ППДБ в тях, то тогава какви ервоатлантици са? Или всяка партия ще си прави нейни протести? Или имат предвид нещо друго? Дадоха ли някакво обяснение?

# 5 314
Като влязат в правителство изведнъж всички стават евроатлантици, а точно в това никой не е такъв дори премиера в сянка за главно Д.

# 5 315
Т.е. Възраждане, МЕЧ, Величие и ППДБ заедно срещу правителството, което се води евроатлантическо и ни вкара в ЕЗ? Големи сладури са тези от ППДБ - с който са се скарали, с него са се прегърнали. Първо ГЕРБ, после Пеевски, сега явно дойде ред на Възраждане. Е това ще е интересно Grinning

# 5 316
  • София
Кое по-точно е евроатлантическото на това правителство? Разбитата му съдебна система, изтеклите мандати, корупцията, лъжливото мвр, безименният министър-председател, разбиването на образователната система, посещението на зам. министъра в Китай? Имат повече общо с беларуския режим отколкото с евроатлантизма.

Интересно е как Плевен месеци наред е без вода, но като стана напечено около ДП веднага започна ремонт, за да може необезпокоявано да влиза на работа. Още в същия ден. Simple Smile

# 5 317
Ако ППДБ  не вдигнаха шум , когато Нушка отсече ,че няма да искат доклад за ЕЗ, нямаше да влезем следващите 10 години.
Тоя бюджет ще е поне 5%дефицит...

# 5 318
  • София

Ми те всъщност много неща правят и работят и предлагат, само че а) не стигат до медиите и б) никой не им гласува законите  щото не са в полза на шишитата.
Та няма какво много да направят. Аз чета редовно статусите на Божидар Божанов, той пише подробно по какви предложения, закони и тям подобни работят и как им слагат бариери на всяка крачка.
Не знам какво имат предвид за радикализирането, но на мен акцията с парламента ми хареса безкрайно много, ама цял ден ми беше готино как го извадиха извън нерви голямото момче. Така или иначе, в парламента не могат да променят нищо със законите, по които работят, поне да осветят кой точно е пеевски и как си живее на наш гръб.
Лошото е, че на никой не му пука, сигурно сме едни 5-6%, дето се вълнуваме от това.

П.С. За който коментира, че водещата на Нова е откъм пепетата, да слуша интервюто й с Асен Василев, не спря да го рита по кокалчетата. Само че за журналист това е нормално и не казваме, че тая е гербаджийка, казваме, че си върши работата.

# 5 319
  • София
Нушка си каза това, което си каза, няма смисъл от преиначаване на историята.
А, да, и постоянно говореше за някакви дефицити, докато не стана ясно, че всъщност стотици милиони са в излишък.
Just Нушка, човеко. Намери ли картата за потока, какво стана?

# 5 320
  • Пловдив
Нушка си каза това, което си каза, няма смисъл от преиначаване на историята.
А, да, и постоянно говореше за някакви дефицити, докато не стана ясно, че всъщност стотици милиони са в излишък.
Just Нушка, човеко. Намери ли картата за потока, какво стана?

Да, няма смисъл от преинечаване, затова не го прави. Simple Smile Правителството го обяви като приоритет, доказано е в миналото, и сега. Ама не, Нушка казала нещо си, за което ти си се хванала като удавник за сламка. ЕЗ е факт, на практика сме вече там, а ти още и още  си повтаряш някаква си дума.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 12:48 от marzeliva

# 5 321
Нушка не спираше да повтаря, колко сме зле, че не сме готови, че има дупка от 19 млрд. Помним.

# 5 322
  • Пловдив
Не спираше? Joy

# 5 323
Нушка не спираше да повтаря, колко сме зле, че не сме готови, че има дупка от 19 млрд. Помним.

И успя да покаже, че с известна гимнастика тази дупка / дефицитът от 2024-та и прогнозирани разходи, обещани от държавата за 2025-та, без качване на приходите/ може да се сведе до 3% дефицит. А какво ще стане след положителното решение вече е съвсем друга работа /мисля, че никой не е очаквал друго/. Или има твърдения, че е станало без гимнастика и всъщност сме супер добре до степен на готовност или пък разходите са съкратени, а приходите са повишени?

# 5 324
  • Deutschland/HE
31.01.2025: Теменужка Петкова: България няма да иска сега конвергентен доклад за еврозоната, не сме готови

Цитат
България засега няма да подава искане за извънреден конвергентен доклад, което е ключовата стъпка за влизане в еврозоната.

Това стана ясно от думите на финансовия министър Теменужка Петкова от трибуната на парламента. Тя обясни, че на срещите си с еврокомисаря за финансите, с председателя на еврогрупата и с президента на ЕЦБ е получила сигнали, че страната ни трябва да изпълни всички критерии, за да стане член на еврозоната.

Теменужка Петкова напомни, че към декември 2024-та инфлацията у нас е с 0,1 процентни пункта над референтната стойност.

и после подаде такъв доклад на базата на резултатите от бюджета на Асен Василев.

Общи условия

Активация на акаунт