Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 164 024
  • 5 493
  •   8
Отговори
# 5 400
Ами и вие сте прави. Моя близка страдаше, че синът и работи без осигуровки и искаше да го настани някъде официално. Като стана, сега пък много удръжки имало. Ми....

# 5 401
Лошото е, че не са само Алибеговци. Има големи, солидни фирми, с популярен и легален бизнес, които не осигуряват персонала си над минималната заплата. Защо държавата не прави нищо по въпроса мисля е ясно на всички.

# 5 402
Не е вярно това. Отдавна парите в плик намаляха и то драстично. Законодателството се промени много в посока, това да става хайде да не е невъзможно, но доста трудно. Възможно е за фирмите с чадър.

# 5 403
Цели градове са в сивия сектор. И се знае. 30 %, значи са и повече от официалните данни. Но хората си мълчат, даже са доволни, че не наливат в държавата. Е? Добре ли е това?

# 5 404
Как да й наливаш на тая държава, то все едно на краля десятък да плащаш.

# 5 405
Това е, защото възприемаме държавата за мащеха, не за майка. Съжалявам ако звуча патетично, но това мисля. Колко от обикновените хора смятат, че управниците ни се грижат за тях?

# 5 406
Аз, в интерес на истината ги разбирам.
Ей, го господин Хамид ( едва преборвам изкушението да го напиша като БПП) с рокекс за 36к евро. От закуски...

Крадат се....
Пак отиваме до вмирисаната глава на рибата.
Но от друга страна си е и манталитет...

Как да кажа, затова не вярвам, че ще се оправим някога..

Крадците на дребно, издигат крадци на едро и остава едно малко частно общество, което се опитва да живее своя живот прилично и да си въобразява, че може нещо да промени ....

# 5 407
  • Буркина Фасо
докато се стимулира работа в сивия сектор ще е такова положението.

# 5 408
  • София
Цели градове са в сивия сектор. И се знае. 30 %, значи са и повече от официалните данни. Но хората си мълчат, даже са доволни, че не наливат в държавата. Е? Добре ли е това?

Мхм, особено където са феодалите на ББ и ДП. Хората си мълчат, защото знаят, че нищо няма да стане, все пак са хора на правилния човек и единственото нещо, което ще стане, ако проговорят, е че повече няма да могат да си намерят работа. Да живееш извън София/Пловдив и Варна в България е директно да живееш в средновековната феодална система преди 800 години.

# 5 409
Проблемите от всяко естество идват от едно и също място - кражбите и прикриването им.

# 5 410
Ами тя и сега не работи по въпроса за сивия сектор. Но лошото е, че по принцип хората ги устройва така, докато не им дойде време за пенсия. Защо не протестират срещу некоректни работодатели?
Как да протестират, като са зависими от тази работа, имам предвид малки населени места и не само. Някои хора, просто напускат и не работят при такива работодатели, но при положение, че държавата го позволява каквото и да правиш трудно може да вървиш срещу нея.

# 5 411
  • София
Абсолютно и сега не работи по въпроса държавата, да. Не мисля, че е невъзможно да се затворят дупките от сивия сектор, мисля, че по-скоро има чадър над тях.

# 5 412
Пенсионерите не били внасяли, дотирали им пенсиите... А многохилядната държавна администрация с един куп ненужни чиновници, назначени "човек на човека", получаващи заплати, бонуси, премии, пари за облекло, 13. заплата, не пречи на бюджета. Същите тези хора и пенсии ще получават, пак на гърба на работещите. Комунизъм в действие. Иначе всички евроатлантици.
Трябваше ли от МВФ изрично да обърнат внимание да се редуцира щата на чиновниците, да се замразят заплатите им и да се върне прогресивното данъчно облагане? Но чиновника си иска комунизма.

# 5 413
Да вземем, да се възмутим малко и за схемите на Ковачки, а не само върху пенсионерите, фалиращи държавата. Удобно се пропуска, а си плащаме скъпия ток.

# 5 414
  • София
Трябва всеки на държавна работа да си плаща осигуровките.
И не пенсионерите са виновни, които не са осигурявани, а хората феодали на властта, които събират парите от осигуровки за скъпите си автомобили, яхти и къщи.
Интересно как всеки път, когато от гeрб се доберат до власт, винаги пенсионерите са виновни за икономическото положение на страната, но не и милиардите, които отиват в джоба на баце и неговия началник пеевски.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 11:15 от Lunna Sonata

Общи условия

Активация на акаунт