Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 188 980
  • 6 205
  •   11
Отговори
# 6 195
Постфактум всички са много компетентни, какво е трябвало/не трябвало, какво е законно/незаконно, решение за проблема няма да има, до следващото подобно събитие, което ще се случи и пак ще се започне отначало.
Жалко за хората, жертва на всичките приказчици.

# 6 196
Как сега ще се измъкне Сарафов, много ми е чудно. Вече и съдиите му казват в прав тескт, че е узурпатор. Това бранене на всяка цена да е той значи ли, че ББ и ДП нямат единомислие кой да е следващият изпълнител? Едва ли става въпрос за липса на желаещи, за съжаление.

# 6 197
Нали не им пукаше за Магнитски, защото бил американска прищявка и България не го признавала.
Сега са готови да подарят България за 1 да падне Магнитски за 1 човек.
Не е важно какво ще хариже дори и цялата държава да хариже. Важното е, че правителството е стабилно, няма по- добър политик от него. Другите са смешници и неможачи, и шарлатани... Важното е, че няма да има избори, щото няма смисъл, и се харчат много пари, и пак ГЕРБ ще са първи с абсолютно "честно" гласуване и броене на бюлетините. Sunglasses

# 6 198
Как сега ще се измъкне Сарафов, много ми е чудно. Вече и съдиите му казват в прав тескт, че е узурпатор. Това бранене на всяка цена да е той значи ли, че ББ и ДП нямат единомислие кой да е следващият изпълнител? Едва ли става въпрос за липса на желаещи, за съжаление.
Да не излезе, че върху Сарафов се упражнява натиск да бъде и.д. гл.прокурор и той затова не може /не че не иска Wink/ да се оттегли.
Кога ще се избере нов състав на ВСС, който е с изтекъл мандат и тогава нещата да тръгнат по етапен ред. Пак ли се чака някой гений, който да преструктурира органите в съдебната система, че тогава да се пристъпи към действия.
Още от м.април има информация - Решението на Съда в Люксембург налага спешни действия по избора на нови членове на ВСС и Инспектората към него, преосмисляне на практиката на Конституционния съд, включително и висящото дело за осуетения избор на Борислав Сарафов за главен прокурор.
Половин година не могат да изпълнят решение на европейския съд и не им пука.

# 6 199
Вината в Елените е на архитекти,  строителен надзор Несебър, какъв Борисов и Пеевски намесвате тук. Местните велможи са в основата на проблема. Да не забравяме, че случая в Слънчев бряг пак е в същата община.
Местните велможи не виреят без протекции от висши политици. Протекции срещу кеш.

# 6 200
Mama_Nana аз не съм забелзала нещо да се чака. Ти забелязала ли си? Управляващото мнозинство не виждат проблем в съдебната система, съответно нищо не мислят в тази посока. Сал едно гражданско общество мрънка. Ама нека си мрънка, от него нищо не зависи. Sad

# 6 201
Mama_Nana аз не съм забелзала нещо да се чака. Ти забелязала ли си? Управляващото мнозинство не виждат проблем в съдебната система, съответно нищо не мислят в тази посока. Сал едно гражданско общество мрънка. Ама нека си мрънка, от него нищо не зависи. Sad
Управляващото мнозинство нито вижда проблеми /разбирай да се направят някакви промени/, нито взема отношение в настоящото положение /да се "актуализира" ВСС и да си продължи да работи, както досега/. Изобщо пълно нехайство, но гл.прокурор е първия проблем, което не е така, да изберат нов ВСС и да открият процедура за избор на гл.прокурор.
Това проточване във времето поражда съмнения относно работата на съдебната система не само у нас, но и в ЕС.

# 6 202
В ЕС много проблеми наши пораждат съмнение, но управляващото мнозинство не предприема нищо. Не е само ВСС.

# 6 203
Дали днес журналистите ще се осмелят да попитат Борисов за статията в Уолстрийт джърнал. Преди доста време същото /почти/ написа Медиапул. За това, че ББ се опитва да търгува със стратегически български притежания. Тогава някой ми написа, Медиапул са соросоиди и нищо от това не е вярно. Не ги знам какви са, но те първи написаха черно на бяло всеизвестната истина що за птица е ББ. На всичкото отгоре се е доверил на някакъв аферист и още Доналд Младия му е отказал публично, с думите - не се интересувам.

# 6 204
Не се знае и Желязков какви сондажи и пред кого е правил по време на визитата си в САЩ.

# 6 205
Не се знае и Желязков какви сондажи и пред кого е правил по време на визитата си в САЩ.
В компанията на Станислав Анастасов...  естествено от НН

Общи условия

Активация на акаунт