Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 191 772
  • 6 290
  •   12
Отговори
# 6 165
По места структурите на ДНСК са тясно свързани с общините. Много ми е интересно дали ще посочат поименно кой точно е разрешил на Арабаджиеви строежа на целия комплекс. Ще следим.

# 6 166
  • Другата България
Скрит текст:
Арабаджиев как се превърна в това, което е? Диневи и те?

Централно или не, има безброй служби и службички, които да упражняват различни видове надзор, включително и строителен. Супер удобна схема за бягане от отговорност между институциите. Само че накрая пак стигаме до държавата и управляващите.
Повтарям се, но вариантите са два - единият е, че държавата е тотално срастнала с местните велможи, до степен чак да е трудно да разграничим кой кой е; другата е, че държавата няма контрол върху велможите и те си имат собствена държава. Не знам кой от двата е по-зле, на мен не ми допада нито единия.
За мен разлика между двата варианта няма.

# 6 167
  • Deutschland/HE
Има си разделение за какви категории обекти отговарят общините и за кои ДНСК. Хотелите са си на ДНСК и там диктуват министрите, а не кметовете. Все правителството не е виновно, а само местната власт. За какво са виновни те?

# 6 168
  • Пловдив
Арабаджиев отдавна е привлечен под наказателна отговорност - струва ми се, че някой не знае и затова го пиша. Освен това е " станал каквото е" в доста отдавнашен  вече период - преди 2000-та година.

# 6 169
  • Deutschland/HE
А пострадалата част Форт Нокс кога е построен? Защото той е един от най-пострадалите комплекси.

# 6 170
  • софия
И какво като е подведен под наказателна отговорност?
Пътуват по света, пуши си пурите, жена му изглежда все по-гротескно след всяка следваща процедура.
Поредното доказателство за дело на трупчета. Поредното грозно и нагло олицетворение на завладяната държава.

# 6 171
  • Пловдив
Колибри, със сигурност не е през последните 15 години.

# 6 172
  • Deutschland/HE
Колибри, със сигурност не е през последните 15 години.

2012г е построен Панорама, а за него пише.

# 6 173
Ето инфо на Форт нокс
https://papagal.bg/eik/831921291/2ec1

# 6 174
  • Пловдив
За Форт нокс намерих сега, че през 2010 е завършен.

# 6 175
Щом е преди 2000, не се брои Sunglasses
Споко, не е само сегашното управление виновно. Много отдавна са тези процеси, пределно ясно ми е специално Ветко как и кога се е превърнал в това, което е.
Само че конкретно Ветко продължава да живее луксозен живот и днес, нищо, че преди 5-6 години е бил подведен под наказателна отговорност, продължава да си управлява хотелите и да си гледа кефа, да демонстрира богатство и охолство. Никак зле не му вървят нещата и след 2000 г.

# 6 176
Мързелива, какво всъщност казваш? Костов ли е виновен?

# 6 177
  • София
Форт Нокс е собственост на руски мутри. Такива от типа "вор в законе", ако ви говори нещо. Много добре бяха при властването на нЕкои партии, да не ги изброявам поименно.

# 6 178
  • Пловдив

продължава да си управлява хотелите и да си гледа кефа, да демонстрира богатство и охолство. Никак зле не му вървят нещата и след 2000 г.

Може ли източник на тези твърдения, за да е ясно дали е вярно? Хотелът му в нашия град е затворен.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 21:33 от marzeliva

# 6 179
Доста хора не са наясно с ролите в строителството и кой кой е. Едно понятие е строителен надзор, друго РДНСК.
Всички строежи на големи обекти над 15 м. височина  и над 100 кв.м РЗП се следят отблизо през целия етап на строителство от лицензирани частни фирми за строителен надзор. Разрешенията за въвеждане в експлоатация се издават от РДНСК. Общините нямат никаква намеса. Общините въвеждат в експлоатация ниските и малки по площ сгради. Като гледам къщите в Св.Влас и Елените - всичките са минали през РДНСК.
Не вярвам, че са строени без съответната документация и без нужните разрешителни по  закон. В този смисъл каквато и комисия да направят - тя ще констатира, че нарушения няма.
Проблемите са два - човешката алчност - да застроим и продадем, ако може и луната. Втория - че държавата позволи безконтролно и безхаберно да се възстановява земя в чувствителни зони на частни лица, да се правят заменки, да се сменя предназначение, без оглед на това каква е земята и каква роля има в екосистемата.
Чудя се на лакомията и алчността на строителите - да се нагълташ с терени в речно корито. Но тя донакъде е функция на потребителската алчност и скудоумие. Да имаме по възможност палат и непременно до сами вълните. Там, където хилядолетия човек не се е заселвал и това не е случайно.
Ей тия два фактора - безумната гонитба на притежания, пари и безхаберието на чиновниците убиха и тази година четири човека. На картите се вижда какъв огромен водосборен терен събира дъжда в три дерета и го смъква в една тясна крайбрежна ивица край морето. Въпрос на време е било да се случи настоящата трагедия.
В Царево ги дави втори път пак по същите причини.
Никакви комисии не могат да поправят положението вече. Нито пък ще намерят виновни.
Защото терените са частни, предназначени за съответния вид строителство. То е изпълнено съгласно нормите. И никой не е виновен, че общините не си мърдат пръста поне за инфраструктура да отделят пространство. Ако не направо да забранят строителство на места за воден отток.

Общи условия

Активация на акаунт