Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 193 010
  • 6 345
  •   11
Отговори
# 6 285
Скрит текст:
Скрит текст:
He Drops Trump Jr.’s Name in Pursuit of Billion-Dollar Deals. It …  Getting Awkward.
боеко пред бареков 🤣 Човекът е в маркетинга - промотира, промотира, промотира. Разказал, разказал, разказал. Класата си е класа. И висок професионализъм. *2
Освен всичко друго, Борисов иска облекчаване на санкциите на САЩ по Закона „Магнитски“ за някои от близките си съюзници.
Това изречение в цялата статия, описваща един доста съмнителен бизнесмен, представящ се за близък на семейство Тръмп, породи дебати, обсъждания и т.н. в публичното простраство.
За пореден път се чудя, ако не са ББ и ДП, с какво биха занимавали аудиторията и какво биха правили тези, които се определят като опозиция на двамата.
Спор няма, че въпросният бизнесмен е много съмнителен и се опитва да сключва сделки като се възползва от познанството си с Тръмпови.
Проблемът е, че въпросното изречение касае един много съмнителен български политик и другарчетата му, затова са дебатите. На част от хората тотално им писна, така че е съвсем естествено да се пораждат обсъждания в пространството.
Защо този дебат не се появи непосредствено след състоялата се среща, каквото е казано е било там. Достатъчно добре си познаваме политиците и в частност ББ и ДП, способностите им в говоренето, действията, поведението им .... Това, което се прави като отпор или ако щеш в показване на "истината", понякога е толкова нефелно, че повече ги бетонира.
Съгласна съм, че в много случаи е нефелно. Но не само нефелното изобличаване и неспособността на опозицията е причина "дрънченето" да минава и заминава. Много други причини има на някои хора всичко да им се разминава и да няма последици - коментираме ги тук постоянно.
Но моето мнение, за разлика от твоето е, че не трябва да се мълчи и бездейства, въпреки резултатите или липсата им. Преди няколко дни писах по повод изказаното мнение за легитимността на Сарафов - да, правни последици сигурно няма, както ти отбеляза, но се радвам, че са останали хора в тази държава, които все пак да го заявят, защото е въпрос и на професионална чест.
Това не се случва само у нас, има го навсякъде, имаше го и преди демокрацията т.е. нищо ново, а говоренето е като кучетата и кервана, искам действия и резултати, но съм много скептична, че би било възможно.
Всички искаме действия и резултати, Нана. Затова и се ядосваме и палим толкова много, та дрънчим за щяло и нещяло. Не ме топли, че се случва навсякъде - факт, който не отричам. Навсякъде си има проблеми, но аз живея тук; нито мога да оценя в цялост проблемите навсякъде, нито пък ме вълнува, честно казано.
Ужасно е положението, самата аз не виждам как нещо може да се оправи в обозримо бъдеще. Така хубаво са се оплели, разпределили са си служби и администрации, няма отплитане. Не знам как и какво може да се направи. Но без говорене пък съвсем никакви резултати не очаквам да се видят. Точно обратното става, още по-голям комфорт се създава.

# 6 286
Васи, за теб вАжи едно, за друг друго, за трети трето. И това е нормално. Simple Smile

Вероятно имаш по-убедителни доказателства, че снимките не са манипулирани. Редно е да споделиш. Щото иначе става експертиза срещу ЕЖП.
Отговорът на Централната банка на Франция, че са изобразени несъществуващи банкноти, и той ли не вàжи?

Гешев заяви, че са му трябвали още 2 седмици на поста, за да арестува Бойко Борисов. На конкретен въпрос защо не е успял да го направи за 4 години, по време на които бе главен прокурор, той не отговори. Само каза, че е проявил смелост спрямо Борисов и за това му е бил организиран атентат.

https://clubz.bg/148842

И това ли вАжи ?

# 6 287
ББ се води по унгарския "пример". Свалили санкциите Магнитски от хора, приближени на Орбан, и ББ решил да помогне на своите хора също да бъдат извадени от списъка. Орбан откупил ли е своите хора, как е съдействал за изваждането им от списъка?

Не смятам, че е уместно обсъждането на случващото се да бъде принизявано и омаловажавано с думи от типа на "дрънчене". И не ние се занимаваме с ББ, а той върши нетипични неща, с които предизвиква т. нар. "дрънчене". Не разбирам защо се очаква от нас да обсъждаме всичко друго, но не и абсурдите на ББ.

# 6 288
"Случая на шефа на кабинета на Орбан Антал Роган е даден само един мотив – присъствието му санкционния списък е „несъвместимо с интересите на външната политика на САЩ“. Това се посочва в изявление на говорител на Държавния департамент."

"В мотивите на Министерството на финансите на САЩ за санкционирането на Пеевски пише, че той „регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество“.

Посочва се също, че Пеевски е подкупвал чрез Илко Желязков държавни служители в замяна на информация и лоялност от тяхна страна."

Различни са случаите. А и Горанов и ДП от години борят санкциите в САЩ, плащат на лобисти милиони има доказателства, които са на разположение при желание и към момента....нищо.

# 6 289
Ами да заменяш тръбата, дето уж щяла да носи големи приходи, за да искаш услуги, май е от категорията "и аз съм.....и вие сте...". С малоумния договор се постави на колене газовата фирма, дълговете там растат. Още малко и вместо да си мислим, че можем да искаме големи услуги за малки мафиотченца, ще се чудим на кого да я пробутаме без пари, та поне да намалим малко загубите. Като почакат още малко, американци, руснаци или европейци ще могат, ако искат, да я получат без пари.

# 6 290
Смятате ли,че при така крехката подкрепа,евроатлантическа,на фона на немалко питаещи топли чувства към Русия на Путин,ще свалят санкциите от приближените на ББ и ДП?Да си отрежат сами главите,като се има предвид,че/ако не се бъркам/по времето на Тръмп са предприети действията по санкциониране по Магнитски на въпросните.

Бях в чужбинско,но мярках новините за потопите както по курортите,така и в Плд.По-добре да си замълча,предвид ,че има и жертви.

# 6 291
Слушам и не вярвам на ушите си, наистина адекватна присъда в България ... 15 години ... Сигурно има някакви магнитни бури ...
https://nova.bg/news/view/2025/10/07/513113/15-%D0%B3%D0%BE%D0%B … 1%80%D0%BE%D0%B2/

# 6 292
Слушам и не вярвам на ушите си, наистина адекватна присъда в България ... 15 години ... Сигурно има някакви магнитни бури ...
https://nova.bg/news/view/2025/10/07/513113/15-%D0%B3%D0%BE%D0%B … 1%80%D0%BE%D0%B2/

Тази подсъдима не избяга ли от България?

"Бившата финансистка от „УниКредит Булбанк“ Ирина Аткова, която задигна 4 млн. лева от сметките на футболиста Мартин Петров, се е установила в ЮАР"

Голям праз, че е осъдена на 15 години тук. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 6 293
Аз други присъди чакам. За КТБ например или за 8-те джуджета.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 15:48 от AriaNovaKaq

# 6 294

Когато говоренето се превърне в рутина, а в казаното липсва мисъл, не чакай резултат.
От позицията на каква обиждаш?
Кого обиждам? Какво смислено се казва например в сутрешните блокове по три ТВ, а другите "говорилни", вкл. и НС го превърнаха в такава ? Говори се постоянно и какво.

# 6 295
  • София
Нашите го поемат, защото статията е публикувана в началото на октомври. Помня, че същата новина излезе април месец, когато и Медиапул писа, но нямам достъп до WSJ, защото е платен.
Въпросът е не защо нашите го поемат, а защо WSJ пише два пъти за едно и също.

Ето, това е първата статия.
https://www.wsj.com/business/energy-oil/elliott-eyes-bet-on-pipe … ebshare_permalink

https://www.msn.com/en-us/money/markets/elliott-eyes-bet-on-pipe … ance-verthp-feeds

Officials in the Balkan country of 6.5 million hope that an investment by a major U.S. fund would improve their standing with the Trump administration, people familiar with their thinking said. They also calculate that the involvement of a U.S. fund would insulate the pipeline from future sanctions that target Russian energy and that it could help expansion plans.

https://www.segabg.com/hot/category-economy/amerikanski-fond-isk … i-balkanski-potok

Високопоставени лица в България се надяват, че инвестиция от голям американски фонд ще подобри позицията им пред администрацията на Тръмп, казват хора, запознати с тяхното мислене пред вестника. Те също така смятат, че участието на американски фонд ще предпази газопровода от бъдещи санкции, насочени към руската енергетика, и че може да подпомогне плановете за разширяване.

Явно WSJ се е добрал и до друга информация, за да пише още веднъж.

# 6 296
  • София
Еха, как веднага се спретна защита за бойко. Ма бил казал нашия, че не било вярно, значи не е вярна статията, точка. Simple Smile Като не е вярно да осъди WSJ за клевета, та да видим какво ще стане, защото това си е опетняване на името пред цял свят и аз и повечето като че ли вярваме на WSJ. Последното не ни лъже всеки ден по 3 пъти като някои други.

# 6 297
Всичко е кьорфишек, никакви инвестиции няма да влязат след тези общи приказки, нито някакви санкции ще паднат.
Нито ще бъде изтъргувано национално богатство, Борисов е само депутат, не чорбаджия.
То и в статията се подчертава, че Тръмп младши не е на някаква позиция, за важни дела.
Може да се умножи по нула тази статия.

# 6 298
А, не съм съгласна. Това, че няма да се случи нищо е просто поради обстоятелствата.
Просто ясно лъсва как ни е търгувал той там къде мине.

# 6 299
  • София
Влизам само да кажа, че в сутрешния блок по Нова казаха, че според социолозите, ако Радев излезе сега на политическата сцена, щял да бъде първа политическа сила. Колко е вярно, не знам - само споделям какво са казали. Това по повод подценяването му тук. Аз лично съм склонна да им вярвам, предвид това, което се случва в последните месеци у нас.

Така е, но победата му ще ощети популистките партии като герб, възраждане, меч, бсп,  така че като спечели Радев с около 30% няма с кого да сформира кабинет. Макар че вече и аз почвам сериозно да се чудя дали кабинет на Радев, макар също путински като сегашния, няма да е по-малкото зло от вълчев, митов, генов, желязков и прочее завити под крилцето на Д-то за фалит. Както виждаме лидерите на сегашния кабинет ни търгуват на чужди държави само за да може господарчето им да си свали санкциите.

Общи условия

Активация на акаунт