Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 193 769
  • 6 387
  •   5
Отговори
# 6 330
И с Общия устройствен план ( ОУП) на община Несебър е цирк.
Януари 2007г -
https://www.burgaslargo.com/displaynewsbg/922
Цитат
Разширението на Общия устройствен план  на община Несебър няма да доведе до невключване на територии в Натура 2000.
Това заяви на пресконференция днес доц. д-р Симеон Симеонов - директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас.
Приетото от Общинския съвет в Несебър решение за разширяване на ОУП на общината е в него да се включат земите на частните собственици от местността Иракли, както и всички частни земи в курортните зони на общината, за да бъдат извадени от екомрежата.
................
Включването и изключването на земи от екомрежата се определя единствено от научни критерии. Идентифицирането на ценни видове и площи на тяхното разпространение е причина за предлагането на територии за потенциални защитени зони. Това са единни критерии за всички страни – членки на Европейския съюз.

Сега отново действат по някакъв ОУП , но на сайта на общината не намирам ОУП, само ПУП-ове.
https://os-nessebar.eu/odobreni-podrobni-ustroystveni-planove-pup

Проект на Общ устройствен план на община Несебър.
https://www.moew.government.bg/bg/proekt-na-obst-ustrojstven-pla … -obstina-nesebur/
Цитат
Днес, 18.12.2024 г., в изпълнение на чл.8, ал.4 от Наредбата за условията и реда за извършване на екологична оценка (Наредбата за ЕО), във връзка с постъпило в Министерство на околната среда и водите (МОСВ) уведомление по чл.8, ал. 1 от Наредбата за ЕО за Проект на Общ устройствен план (ОУП) на Община Несебър, с възложител Община Несебър, Министерство на околната среда и водите (МОСВ) информира за следното:
................

https://www.mrrb.bg/bg/zapoved-rd-02-15-2-ot-07-01-2025-g-za-izr … -obstina-nesebur/
Заповед №РД-02-15-2 от 07.01.2025 г. за изработване на проект на ОУП на община Несебър
Не мога да отворя заповедта, за да я прочета.

# 6 331
  • София
Дано Терзиев има план Б, тоест В, защото от общинската фирма са отказали.
Просто всичко е толкова сюреалистично като в кофти мафиотски филм. Подпалени камиони, престъпно строителство, задкулисни преговори, кюлчета, милиони и всички знаем кои стоят зад това и нищо, ама нищо не се случва.
Не е съвсем точно така за общинската фирма, Терзиев малко е послъгал. Но, отбелязвам, че засега аварийният план горе-долу работи - има боклук, но в приемливи граници, предвид ситуацията. Като се включи и общинското дружество ще стане още по-добре. https://www.mediapool.bg/krizata-s-bokluka-v-sofiya-obshtinska-f … o-news375986.html

# 6 332
Зарежете Несебър, Слънчевия бряг, Влас и Елените, там мачът е свирен.
В Царево има надежда, ако спрат да крадат и свършат нещо.

Много е важно София за пръв път да пребори мафията.
Защото не виждам никакво желание в хората това да се случи, превърнали сме се в тюфлеци, за които големите Б и Д се грижат и сме благодарни. Едни стихове на Ботев ми идват наум, ама да не досаждам.

# 6 333
  • софия
Напротив. Никой софиянец не е скочил срещу Терзиев. Не съм в нито един от двата засегнати квартала, не са ми по път. В момента какво трябва да направим?   

# 6 334
Аха, София е важна, другите населени места ги оставете Simple Smile

# 6 335
Не е отказала общинската фирма. Включват се три други общини на помощ. Самите софиянци се организират, даже от други квартали.

За да успеят младите лекари зад тях трябва за застане народът.
С ясното съзнание, че това е инвестиция в бъдещето.
Управляващите виждат пари да крадене. Няма да ги дадът за заплати.
.ама не си права. За МВРто дадоха. Потресаващ е начинът, по който отказват пари за лекарите. За Силвито каквото и да кажа, ще е малко. ИТН рязко хванаха Господ за шлифера.

# 6 336
Какви са тези призиви из фейса гражданите в София да местят боклук в колите си от един квартал в друг..? Никаква логика за нищо не виждам, а и кой ще иска да му се вмирише колата...? Пък и нали все от София ще се извизат боклуците.

Ето такива, казват му саботаж.

Хора от други квартали умишлено трупат "Люлин" и "Красно село" с боклук?
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/396938-hora-ot-drugi-kvartal … sno-selo-s-bokluk

# 6 337
Напротив. Никой софиянец не е скочил срещу Терзиев. В момента какво трябва да направим?

Ако сте от засегнатите общини, да не си хвърляте боклука до старите кофи на купчини като олигофрени.

Как Неапол се опитваше да реши същия проблем помните, не знам дали го решиха, но това у нас нищо не е в сравнение с тяхното.

# 6 338
  • софия
Напротив. Никой софиянец не е скочил срещу Терзиев. В момента какво трябва да направим?

Ако сте от засегнатите общини, да не си хвърляте боклука до старите кофи на купчини като олигофрени.
Вече написах, че не съм от засегнатите райони. Не всички сме имали баба и дЕдо на село. Все тук са били. Нещо друго да предложиш?
НалЕ софиАнец. Люлин и Красно село са два от 24-тте района на Столична община.
В Люлин трудно ще намериш софиянец и те си вървят с манталитета от при майкини.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 18:57 от zvаnchе

# 6 339
Призивът е тези, които са с коли, да си изхвърлят пликчетата в друг квартал, за да не преливат контейнерите.
Някъде четох, че от община Елин Пелин ще изпратят камиони, за да помогнат. За което браво.
По този казус съм на страната на Терзиев.

# 6 340
  • София
Не знам дали е послъгал Терзиев. Интервюто, което гледах беше от преди няколко дни. Радвам се, че ще има някаква организация.

# 6 341
  • Разпиляна във въображението
Ако дадем на младите лекари 3-4 хил. колко трябва да дадем на останалите лекари с по няколко специалности и десетки години трудов стаж? Болниците откъде да ги намерят тези пари?

За мен разумно предложение е да ги включат в клиничните пътеки и оттам да си повишават доходите.

Болниците в Габрово, ако не се лъжа, и в Бургас сигурно още търсят специализанти за по 5 хил.

# 6 342
  • София

В София се случва някакъв отпор. Другите населени места що мълчат? В Пловдив им вдигнаха таксата смет с 50%, никаква реакция. Ми, да излезнат, да се борят и те.

Ако дадем на младите лекари 3-4 хил. колко трябва да дадем на останалите лекари с по няколко специалности и десетки години трудов стаж? Болниците откъде да ги намерят тези пари?

Болница плаща по 30 милиона наем за машина, която струва 5-6 милиона. От корупцията ще намерят парите. Simple Smile

# 6 343

В София се случва някакъв отпор. Другите населени места що мълчат? В Пловдив им вдигнаха таксата смет с 50%, никаква реакция. Ми, да излезнат, да се борят и те.
и в Бургас си траят.

Рен, назад си с новините.

Три общини ще помагат на София - Елин Пелин,  Панагюрище и Ботевград. Браво! Пълен отпор на мафията.

# 6 344

За мен разумно предложение е да ги включат в клиничните пътеки и оттам да си повишават доходите.

Болниците в Габрово, ако не се лъжа, и в Бургас сигурно още търсят специализанти за по 5 хил.
За мен това са кадрите, които трябва да са най-високоплатени.
И по 10 да им дадат на специалистите съм съгласна. Вярвам и че ги има дори за такива доходи парите.

Общи условия

Активация на акаунт