Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 218 519
  • 7 295
  •   12
Отговори
# 7 125
"БСП, ИТН, Ново начало, от едната страната. Ще дойдат да ни питат. Не знам и министрите да стоят, това си е ваш личен избор. Дал съм думата, че няма да счупим първи коалицията. Но няма и да стоим по този начин. Всеки ден да казват Пеевски и Борисов. Пеевски не е в управлението. Ако иска да влезе официално. Каквото кажат на Съвета за управление", добави той.

Бил унизен от шестото място в Пазарджик. А бе господине Борисов, твой депутат стана водач на листата на ДПСНН. Нещо да кожеш по въпроса?
Усеща, че върви по пътя на доган. Какво стана с него? От разпределящ порциите беше изяден като такава.
абсолютно. Утре е сряда. Първо ще вика пред журналистите, после ДП. Заедно щу правят на мармалад БСП и ИТН. Това вече го гледахме. Е милия.

# 7 126
"Шъ ми са подиграват пепетата и дебетата" 😃
От месеци насам все бяга от отговорност,още от- РЖ не е мой премиер и т.н.,като речеш да хвърляш кърпата,ами действай,иначе след ен-то плашене,и гаргите ще му се смеят вече.

# 7 127
Борисов поиска смяната на Киселова и ново правителство, Желязков отмени заседанието на МС
''На нас ни светна червената лампа. Или правителството ще заработи единно, или ние повече няма да осигуряваме кворума''

Борисов е загрял, че се свърши като Доган.

Сега ли?

# 7 128
Чакам да видя, като вкарат Радев в картинката какво ще излезе, като резултати. Мисля, че ще има доста сериозни трусове
Не мисля, че ще го вкарат. А ако греша, неговата евентуална партия я виждам като успеха на "Изправи се, мутри вън!", като се има предвид какви отломки се подвизават там.

# 7 129
Ако дебелото момче му "дръпне" ушето, интересно дали утре няма да измисли нещо друго. ББ най-накрая се осъзна, че той и партията му вече май не са това, което бяха. Сега друг "работи и мисли за хората", за "новата държава", едва ли не. Наистина ми напомня на възхода и падението на Доган в исторически /за нас си/ план.

# 7 130
Някои хора изглежда са се поизнервили и са вдигнали кръвно.
Само не ми стана ясно на кой се сърдят.

Бая запенен беше.
Може да вземе Икар за роля.

Да видим в каква роля ще се появи ДП.

# 7 131
Ето за какво е театрото

Делян Пеевски, лидер на ДПС и ПГ на ДПС-НОВО НАЧАЛО : Моментът е преломен - готови сме да поемем своята отговорност за управлението на България!

Много внимателно се запознах с позицията на лидера на ГЕРБ г-н Бойко Борисов и споделям неговата оценка, че настъпи преломен момент за управлението на България.
Момент, от който зависи това дали ще имаме една стабилна и сигурна държавна власт или ще позволим на интриганти, панаирджии и мераклии да хвърлят страната в поредните предсрочни избори. И не защото се страхуваме от избори - напротив и ние го доказахме. А защото ДПС-НОВО НАЧАЛО е на висотата на отговорността към хората, към държавата. И затова неизменно продължаваме да подкрепяме правителството на Росен Желязков, въпреки че нямаме нито един министър, заместник-министър или какъвто и да е пост в изпълнителната власт.

Съгласен съм, че има нужда от преформатиране на управлението. С ясна отговорност на всеки един от участващите политически субекти.

Затова заявявам, че сме готови да поемем своята отговорност.
Още тези дни ще излъча преговорен екип и очаквам покана от г-н Желязков, както бе заявено от г-н Борисов в неговото изявление, както и от представителите на другите партии в управляващата конструкция за разговори.

Защото, още веднъж подчертавам, за нас най-важни са хората, най-важна е България. И ще поемем тази отговорност, защото сме на прага на влизането ни в Еврозоната, на прага на приемането на първия бюджет в евро, който трябва да отговори на всички очаквания и ангажименти към хората — за по-добри възнаграждения на учители, лекари, полицаи, военни, горски служители и земеделските служби, уязвими групи, ангажименти към общините, за осигуряване на по-добър живот на хората, ангажименти към младите хора и децата, към студентите, към възрастните и социално слабите.

Защото няма да оставим България в ръцете на фалшиви спасители като Радев, на лъжедемократи и виртуални измамници като ППДБ, които са готови да пожертват всичко - и гражданския мир и демокрацията, в името на собствените си болни амбиции.

А що се отнася до поста председател на Народното събрание, демократичната традиция е той да бъде за най-голямата политическа сила и това е ГЕРБ. Затова заявявам нашата готовност да подкрепим определения от ПП ГЕРБ и нейния председател г-н Борисов за председател на Народното събрание на Република България.

# 7 132
  • софия
Цитат
Пеевски: Моментът е преломен - готови сме да поемем своята отговорност за управлението на България! Няма да оставим България в ръцете на фалшиви спасители като Радев

"Много внимателно се запознах с позицията на лидера на ГЕРБ г-н Бойко Борисов и споделям неговата оценка, че настъпи преломен момент за управлението на България".
Това обяви във Фейсбук лидерът на "ДПС-Ново начало" Делян Пеевски.

"Момент, от който зависи това дали ще имаме една стабилна и сигурна държавна власт или ще позволим на интриганти, панаирджии и мераклии да хвърлят страната в поредните предсрочни избори. И не защото се страхуваме от избори - напротив и ние го доказахме. А защото "ДПС-Ново начало" е на висотата на отговорността към хората, към държавата. И затова неизменно продължаваме да подкрепяме правителството на Росен Желязков, въпреки, че нямаме нито един министър, заместник-министър или какъвто и да е пост в изпълнителната власт", посочи Пеевски.
"Съгласен съм, че има нужда от преформатиране на управлението. С ясна отговорност на всеки един от участващите политически субекти.
Затова заявявам, че сме готови да поемем своята отговорност", подчерта Пеевски.
"Още тези дни ще излъча преговорен екип и очаквам покана от г-н Желязков, както бе заявено от г-н Борисов в неговото изявление, както и от представителите на другите партии в управляващата конструкция за разговори. Защото, още веднъж подчертавам, за нас най-важни са хората, най-важна е България. И ще поемем тази отговорност, защото сме на прага на влизането ни в еврозоната, на прага на приемането на първия бюджет в евро, който трябва да отговори на всички очаквания и ангажименти към хората — за по-добри възнаграждения на учители, лекари, полицаи, военни, горски служители и земеделските служби, уязвими групи, ангажименти към общините, за осигуряване на по-добър живот на хората, ангажименти към младите хора и децата, към студентите, към възрастните и социално слабите", каза Пеевски.
"Защото няма да оставим България в ръцете на фалшиви спасители като Радев, на лъжедемократи и виртуални измамници като ПП-ДБ, които са готови да пожертват всичко - и гражданския мир и демокрацията, в името на собствените си болни амбиции", поясни Пеевски.
"А що се отнася до поста председател на Народното събрание, демократичната традиция е той да бъде за най-голямата политическа сила и това е ГЕРБ. Затова заявявам нашата готовност да подкрепим определения от ПП ГЕРБ и нейния председател г-н Борисов за председател на Народното събрание на Република България", допълни Пеевски.
Кухи фрази и неистини. Има повече постове в Правителството от бб. Вече и там е овладяно. От набиващ с 200 върви към да му го набият с 200. Ще имаме официализиране на любовта.

# 7 133
Кой си е осигурил купуването на избори.
Полицията е негова.
Първият тест мина.

# 7 134
Даже нямаше нужда да ми се сбъдва пожеланието към ББ, ДП да стане втори. 😀 ББ ме изпревари и стана официално. Ето ни нещо ново.

# 7 135
  • Разпиляна във въображението
Оф, не могат ли да устискат до президентските избори? Не е момента - предстои ЕЗ, нямаме бюджет. Аман от театро по никое време. Не се сърди на ДПСНН, а се съди на БСП и ИТН.

И друго си мисля - целят да изкарат Радев от Президентството. Разчитам, че няма да се поддаде.

# 7 136
Гледам сега новините...Сега откриват , че има незаконни сметища...Цяла година го показваха едни новаци в политиката, в парламента им се смееха, че се занимават с боклука в България...Е,ето , били са прави...Никой нищо не знаел,всичко е законно.Дори НАП са продавали...Сега чужденците ще съдят...държавата...Чудно...

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 19:31 от Barsa

# 7 137
Трябва да седят още,очаквам след 01.2026 да управляват влака.
/Ясно ли ви е  на *десните такива(виновни) хора!Особено на Божо там с пърхота там,да мълчи там./

# 7 138
Може и да целят ДП да управлява открито.
Едновластно.

# 7 139
Единия за голямо Дъ, другия с голям Гъ/гръб/, да видим...Ето го големия Гъ бесен
https://www.facebook.com/share/v/1W87pZkP71/

Общи условия

Активация на акаунт