Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 220 360
  • 7 367
  •   20
Отговори
# 7 305
Какъв е тоя кирлив Кроношпан, че да трови цял град. И то не който ида е град!

# 7 306
# 7 307
  • Разпиляна във въображението
Много добро, за мен, участие на Антон Кутев при Цветанка Ризова - https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/anton-kutev-za-bor … e-pazardzhik.html

# 7 308
  • София
😂😂😂 Все едно чета трета страница на "Работническо дело".

# 7 309
Парламентът явно и тази седмица няма да работи. Може ли някой да припомни каква беше тая стабилност, която ни очакваше с ББ и ГЕРБ начело?

Дотук само дългове и увеличаване на дефицита. И скандали.

# 7 310
Само аз ли мисля, че ББ търси начин да се измъкне от ДП, както и да е, и на каквато и да е цена?
Само за да се отърве, буквално?

Не само ти - и аз мисля така.

БСП много ги е страх да не изгубят столчетата си, че след това са свършени.
Аз пък стискам палци ББ да бутне правителството, по-вредно управление имахме само по времето на сглобката.
Ако има инстинкт за самосъхранение, ще го направи.

И аз

И аз се надявам да бутне правителство. Дай Боже!
Това ще е най-хубавото, което може да се случи на България.
ДПС и ППДБ направо го направиха за смях, трябва да е луд да остане в коалиция.

# 7 311
ММ ми каза тази вечер - Пак ли ще дансиме по площадите срещу Пеевски?
Ще му се на Пеевски да управлява официално, но Европа не ще намагнитени. Ще има все по-често спираме ви парите.

# 7 312
  • София
Структурите на ГЕРБ в страната и депутатите не искат избори, но недоволстват от коалиционните партньори, заговориха за смени на министри от БСП и ИТН и за включването на ДПС-НН в управлението. Такъв е изводът от първия ден от рейда на депутатите на партията мандатоносител по избирателните им райони.

https://dnes.dir.bg/na-fokus/sled-reyda-na-gerb-po-mesta-ataka-k … a-borisov-premier

Какъв водевил.

# 7 313
  • софия
Няма да бутаме правителството. Хората не искат.
Всичко за Народа, всичко в името на Народа. Да живей!
Вчера сутринта по Нова имаше добро студио. Сценката е за демонстриране на мускул пред избирателите. Нищо няма да се случи. Дъ биг дъ ще продължи да го... ръфа с 200. Започна нежно с деската атанасова, сега къдравата Сю и междувременно по места си знаят кой, къде и колко са с катарзис и са поставили ново начало в политическите си възприятия.

Доп. На когото му е интересно и не е гледал.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 07:53 от zvаnchе

# 7 314
Ще я караме без бюджет, защото Боко имал 6% в един град и бил обиден от това. Ми да си даде оставката, да си гледа внуците и да каже "оправяйте се без мен леваци, аз съм ви обиден". Вместо това, той иска оставката на Киселова, щото ходела на празниците на джанките и марулите, без да го пита. Изритва коалиционните си партньори от кабинета и вкарва намагнитения за тежка корупция. Разпуска парламента и праща депутатите си по селата, за да питат избирателите си колко крака и шкембета са им изядени.
Хайде сега вижте дали се влиза в еврозона без бюджет.

# 7 315

И РР:
Във връзка с приетите изменения в Закона за НСО днес изпратих следното писмо до Началника на Националната служба за охрана:

„Уважаеми господин генерал-майор,

Приетият от 51-ото Народно събрание Закон за изменение на Закона за Националната служба за охрана отменя транспортното осигуряване на администрацията на президентството от ръководената от Вас служба, без никаква алтернатива за служебен транспорт.

Уведомявам Ви, че считано от 20.10.2025 г., ще пътувам с личния си автомобил в случаите, когато служителите от администрацията на президентството са принудени да ползват личните си автомобили в изпълнение на служебните си ангажименти, свързани с държавния церемониал и протокол и събитията от работната програма на президента.

Като командир от Българската армия никога не съм изоставял своите подчинени в трудни ситуации, в които често ги поставяха решенията на овластените политици. Като президент на Република България няма да погазя принципите си и ще остана солидарен със служителите в институцията. Убеден съм, че когато политическата класа гласува закони, които разграждат държавата, ние, българските граждани, трябва да я съградим отново. А това започва с личната почтеност и възстановяването на доверието между гражданите и политиците.

Вярвам, че Вие, като генерал, носещ отговорност за своите подчинени, разбирате и споделяте моите мотиви.“

Очаквам управляващите да бъдат последователни, да слязат от лимузините и да изпълняват своите задължения с личните си автомобили. Така някои най-сетне ще се запознаят със своите избиратели.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 08:56 от Moderator1

# 7 316
  • софия
Цитат
Румен Радев към шефа на НСО: Ще пътувам с личния си автомобил
Във връзка с приетите изменения в Закона за НСО президентът Румен Радев изпрати писмо до Началника на Националната служба за охрана.

"Приетият от 51-вото Народно събрание Закон за изменение на Закона за Националната служба за охрана отменя транспортното осигуряване на администрацията на президентството от ръководената от Вас служба без никаква алтернатива за служебен транспорт", се посочва в писмото до НСО.

Това се случва, след като вчера беше отнето правото на президента да посочва шефовете на служби
"Уведомявам Ви, че считано от 20.10.2025 г., ще пътувам с личния си автомобил в случаите, когато служителите от администрацията на президентството са принудени да ползват личните си автомобили в изпълнение на служебните си ангажименти, свързани с държавния церемониал и протокол и събитията от работната програма на президента", се казва още в писмото.

"Като командир от Българската армия никога не съм изоставял своите подчинени в трудни ситуации, в които често ги поставяха решенията на овластените политици. Като президент на Република България няма да погазя принципите си и ще остана солидарен със служителите в институцията. Убеден съм, че когато политическата класа гласува закони, които разграждат държавата, ние, българските граждани, трябва да я съградим отново. А това започва с личната почтеност и възстановяването на доверието между гражданите и политиците", посочва още президентът.

Писмото на държавния глава до НСО идва след като парламентът реши окончателно да отнеме служебните коли на администрацията на президентството. Това са колите, които използват президентските съветници, секретари и служители, а не тези, които използват държавният глава, неговата съпруга и вицепрезидентът.
Пускам сълза. Ще трябва да ползват лични автомобили. Нали има бюджет? Да им покрива разходите за служебни цели.
Единственото дразнещо е, че стандартът е двоен. Не е зле и в останалите администрации да последват примера му.

Нивото на комуникация между институциите е на невъзпитани деца във втора група в детската градина.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 08:10 от zvаnchе

# 7 317
Направиха Радев герой с постоянните ограничения към него.

Специално за това го подкрепям
Очаквам управляващите да бъдат последователни, да слязат от лимузините и да изпълняват своите задължения с личните си автомобили. Така някои най-сетне ще се запознаят със своите избиратели.

# 7 318
Ще я караме без бюджет, защото Боко имал 6% в един град и бил обиден от това. Ми да си даде оставката, да си гледа внуците и да каже "оправяйте се без мен леваци, аз съм ви обиден". Вместо това, той иска оставката на Киселова, щото ходела на празниците на джанките и марулите, без да го пита. Изритва коалиционните си партньори от кабинета и вкарва намагнитения за тежка корупция. Разпуска парламента и праща депутатите си по селата, за да питат избирателите си колко крака и шкембета са им изядени.
Хайде сега вижте дали се влиза в еврозона без бюджет.
Не разбирам поведението на коалиционните партньори. Да те поставят в унизителното положение, вменявайки ти вина за лошо управление, да ти нареждат /буквално/, предоговаряне на ..... и да мълчиш, и да се съгласяваш, включитлено и МП -ля, трябва да си човек без грам достойнство.
Каквито и качества, и предимства да има ББ, колкото и да е харесван от народа, не са причини да го гледаш и слушаш с преклонение и да се подчиняваш.

# 7 319
  • София
Тук в темата има привърженици на ГЕРБ, нали? Любопитно ми е те какво мислят за ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт