Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 390 409
  • 13 457
  •   22
Отговори
# 13 365
Ахааа, изясни ми се вече. Те  протестирали защото така направило Z поколението в Непал. Гледайте

https://www.facebook.com/share/v/17gLwJJA1i/
не ви се получава. Довиждане.
И двайсет години всеки ден да сте на площада, ППДБ никога вече няма да имате повече от 20 %  Българите се произнесоха и ви казаха довиждане, шарлатани.

# 13 366
Със здраве, щото и Бойчо е в тик ток, но не му се получава.
Благодаря за подкрепата! Само на ПП им се получава в тикток. Както казах

# 13 367
  • София
Скрит текст:
А какви са политическите възгледи на Z поколението, понеже му възлагаме големи надежди?

Скрит текст:
Като всяко едно друго.
Има малък % комплексирани аутсайдери, които подкрепят путлеризма. Масово обаче сме за демокрация и Запада.
В секундата, в която копейката им каже, че повече няма да ходят до Гърция, защото ще излизаме от ЕС/Шенген и ще трябва да ходят до посолството за визи ... няма да има дупка, в която да се скрие.

Ти от Z поколението ли си? Можех да се обзаложа, че си от Y. Доста по-зрели ми се виждат постовете ти.

Само да кажа, че залагате прекалено големи надежди на поколението Z. Хората от това поколение не се славят с някакви големи мераци да четат книги и в сравнение с предишното поколение Y, поне по отнешение на четенето са доста по-назад. Да не говорим, че и с общата култура не превъзхождат предишните поколения. А и не съм сигурна, че са чак толкова наясно с политиката на страната, че да имат достатъчно обективно мнение по темата. Това, че са по-дигиталното поколение, в никакъв случай не значи, че са кой знае какво повече. Имат си своите плюсове и минуси, като всяко едно друго поколение. И нека не забравяме, че и провокаториите, които бяха на протеста са от същото това Z поколение.

Относно Белобрадова - ако това, което е написала е вярно, би било добре да се погрижи по някакъв начин за тези хора - да сезира ЕП, разни европейски институции, които се занимават с правата на хората и т.н. Тя би трябвало да знае, какво може да се направи. Все пак е депутат - ако тя не го направи, щом има информация от първа ръка, то кой тогава? Ние и да се възмущаваме, кой знае какво не можем да направим, освен да протестираме. Дано да има достатъчно доказателства и не си остане само с постовете във ФБ.

Водят ме Z, 97' съм.
Права си за тези минуси на поколението, но ще те поправя. Доста добре са запознати с политиката на страната. Дори най-малките от тях и вече към поколение алфа. Я са чули вкъщи, я на улицата, но учудващо добре знаят проблемите на страната ни и често сами правят паралел между положението ни сега и уроците по история, които изучаваме без аз да говоря за съвременната политика, защото нямам право, а те сами си пускат коментари помежду си.
Наскоро и Александър Стоянов, преподавател по история в НГДЕК, сподели подобна случка. По време на урок със седмокласници за кризата на Османската империя, когато бандити се домогват до управлението на отделни области, започват да рекетират частния бизнес, корупцията изяжда приходите на страната, а данъците постоянно се увеличават, един от неговите ученици коментира: „Точно както се случва в България сега.“ А, да не ти казвам какво им е мнението им за Вълчев, като им тресна тези интегрирани НВО-та. С теб го жалим този човек сравнение с тях.
За мен минусите на това поколение могат да се превърнат в положителен фактор за политиката тук. Особено техният забързан, изпълнен с адреналин начин на живот, който просто не им позволява да чакат. След тях идва и поколението Алфа, с още по-късо търпеие и бързо палене на фитила. Никой вече няма да стои и да гледа 15 години едни и същи хора да ги ограбват и да се държат цинично с тях. Авторитети не признават.

# 13 368
Във Фейсбук профилите на политиците от ПП. Това поне е ясно.
Само там е истината и само истината
Така е. Изненадана съм, че и ти го признаваш. 😜

Днес минах покрай розовото прасе. Хора на разходка с децата си се снимаха с прасето. ПП май имат добри попадения.

# 13 369
Имат, за тези за които прасето е символ на ?нещо? може би

# 13 370
  • До хладилника, който обичам
И ако ББ и ДП се стискат за парапета, както предни пъти, и протестите продължат над месец, кво прайм, еврото ще е влязло официално и как тогава ще се протестира срещу него.

# 13 371
Еврото си е тук.
Не знам, защо не го разбират хората.
Само чакаме 1-ви за новите монети
Но текущите български стотинки се изваждат, претопяват и от нях се правят центрове.
Имаме си срокове, целият бизнес настройва всичко за да работи с евро от Януари. Тази подготовка отне месеци.
1-ви януари е само една дата.
Стартовите пакети монети не стигат за всички желаещи. Това, ако е любов към лева.

Да има все още вярващи в обратен процес е наивност.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 21:27 от Фрау К

# 13 372
  • София
Ахааа, изясни ми се вече. Те  протестирали защото така направило Z поколението в Непал. Гледайте

И?
Да, лошо е, че протестите в Непал са ескалирали, но резултат е имало май.

Антиправителствените протести в Непал, добили популярност още като „протестите на поколението Z“ (на непалски: जेन-जे विरोध или Jēn-jē virōdha) са мащабни протести и демонстрации срещу правителството, организирани предимно от студенти от поколението Z и млади граждани, проведени през септември 2025 г. в Непал. Те са провокирани от национална забрана на множество социални мрежи в страната и са израз на общественото недоволство от корупцията и демонстрацията на богатство от страна на държавни служители и техните семейства, както и лошо управление на публични средства. Движението се разширява, за да обхване по-широк кръг проблеми, свързани с управлението, прозрачността и политическата отговорност.
Протестите ескалират с насилие срещу държавни служители и вандализиране на правителствени и политически сгради в цялата страна.

На 9 септември 2025 г. бившият крал Гянендра Шах призовава за спокойствие и търсене на вътрешно решение. В същия ден министър-председателят К. П. Шарма Оли, заедно с няколко министри от правителството, подават оставка, а на 12 септември 2025 г. Сушила Карки е назначена за временен министър-председател на Непал. До 13 септември 2025 г. протестите утихват.

Интересно е това интервю с Б.Станкушев.
Бойко Станкушев: има резервоар за политически лидери от тези 4 милиона системно негласуващи българи, които разбират какво става и тихо стенат, но са умни, почтени, работещи, печелещи. До 1-2 години от тях ще излязат хора, които ще създадат лидерство от нов тип. Тази ферментация ще доведе до такъв тип политици, които трябва и да бъдат смели

Скрит текст:

не ви се получава. Довиждане.
И двайсет години всеки ден да сте на площада, ППДБ никога вече няма да имате повече от 20 %  Българите се произнесоха и ви казаха довиждане, шарлатани.

Между протестиращите, а и пишещите тук има избиратели и на други партии. Нас къде ни пращаш?

# 13 373
Еврото си е тук.
Но текущите български стотинки се изваждат, претопяват и от нях се правят центрове.
Имаме си срокове, целият бизнес настройва всичко за да работи с евро от Януари. Тази подготовка отне месеци.
Стартовите пакети монети не стигат за всички желаещи. Това, ако е любов към лева.

Просто се разходи по фейсбук, особено под постовете за протест. Няма да повярваш колко хора искрено вярват, че ще се размине.

# 13 374
  • София
Еврото си е тук.

Просто се разходи по фейсбук, особено под постовете за протест. Няма да повярваш колко хора искрено вярват, че ще се размине.

Ами, дано се размине. Искаме пак всички да сме милионери. Румен Гечев го умее това. Laughing

# 13 375
Какви добри попадения имат ПП-то? Какъв точно алтернативен бюджет предлагат?  Изобщо не си спазиха програмата и коалиционното споразумение, което сключиха в края на 2022 г. в някакъв мол -Когато бяха в коалиция с БСП и Корнелия беше министър на икономиката,  Рашков на МВР.
Прекалено леви са и не знам какво прави  дясната ДБ с тях.

# 13 376
Страничен въпрос, но гледах на много места новите банкноти и монети, включително на официалната страница на БНБ. Монетите са с надпис стотинки, а под тях пише евроцентове, някой може ли да обясни така ли ще си пише наистина, стотинки? Ако да, битката за лева наполовина не е загубена Laughing

# 13 377
Какви добри попадения имат ПП-то? Какъв точно алтернативен бюджет предлагат?  Изобщо не си спазиха програмата и коалиционното споразумение, което сключиха в края на 2022 г. в някакъв мол.
Прекалено леви са и не знам какво прави  дясната ДБ с тях.
а ГЕПС нене какво предлагате? Пепетата са в шеста хлуха, вие какво освен дрането?

# 13 378
  • София
Страничен въпрос, но гледах на много места новите банкноти и монети, включително на официалната страница на БНБ. Монетите са с надпис стотинки, а под тях пише евроцентове, някой може ли да обясни така ли ще си пише наистина, стотинки? Ако да, битката за лева наполовина не е загубена Laughing
Стотинки пише, право на всяка държава е на националната страна на монетата да пише стотинка, лепта и подобни.

# 13 379
Има смисъл от протести, разбира се. ББ както ни лъжеше и крадеше безпроблемно и както не се виждаше никаква надежда, изведнъж избухнаха протестите през 2020. И ето, вече сме в Шенген, след няма и месец в ЕЗ. А можеше още да ни лъжат, че една стена има за измазване. Ех, какви ли хубави неща ни предстоят. Ако успеем на разкараме дуото Пред- и След- Магнитски.

Общи условия

Активация на акаунт