Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 416 155
  • 14 528
  •   12
Отговори
# 14 475
  • София
Не знам по какъв начин Борисов може да ни опази в каквато и да е ситуация свързана с Тръмп - Путин и то най-вече, че е принуден да работи да сваля санкции на Пеевски. Даже самият Борисов наскоро обърна палачинката и драгите ни русофили във форума, които сега не се причисляват към герб де, бяха в екстаз.
Единствената ни защита срещу тези двама изроди е ЕС, а не Бойко, който построи руската тръба, макар и предупрежденията на ДАНС да не го прави, при това с наши пари и отиде да ни продава на Тръмповия син, за да сваля Магнитски. За наивни ли ни имате с тия глупости, Петров?

# 14 476
  • Буркина Фасо
ПП ще направят ли правителство като им дойде реда?

# 14 477
И протестите въобще не са спонтанни - вярвайте си, а е организирани няколко месеца. Чакаха бюджета. Казвам го защото го знам.
Има един индивид който много ми се набива на очи последните месеци. Барека обикаля къде що има подкаст надкаст и незнам си какво в тубата. Говори едни и същи неща - ДП - мафиота, таки маки, къро и т.н., яко мазане по него, по ББ по- малко по периферията, и РР е следващия одобрен от посолството. Върти тези три опорки. Не е доказал нито един факт от приказките си черно на бяло,  но всички го знаем Бареков какво л@но и не му вярвам да се е поправил, а и да мажеш по кума си ББ не е логично. Единственото логично, че ББ му е напълнил торбата, ще отнесе малко мацаница ( нищо ново всеизвестни неща) като прикритие.

# 14 478
Явно наивността е често срещана измежду почитателите на ПП, след като вярват, че мошеник като Асен Василев ще разчисти корупцията. А той самият и компанията му остават чисти като сълза.

Също толкова наивно е да се вярва, че на някого в ЕС му пука за нашата корупция, цензура или здравеопазване. Те се интересуват да има постоянна власт, с която да комуникират, и която да провежда общите политики на съюза - икономически и геополитически. Абсолютен смях е, че видите ли, в Европа не ни щат, защото ББ и ДП били простаци и прибирали процент от държавните поръчки. Те са напълно наясно, че всеки управляващ в България го прави, както го правят и множество висши политици в ЕС на всякакви нива. Митът за "нормалната държава" е за наивници. Виж, онзи за Големият брат от изток е реалност.

# 14 479
  • Буркина Фасо

Още не са ми докладвали.
а твоето мнение ?

# 14 480
  • София

Коефициенти искаш ли?

# 14 481
Явно протестът си свърши работата ❤️

# 14 482
Най-накрая малко светлина в мрака, но не сме изтрили сякаш с магическата гумичка проблемите. Твърде много неща са на дневен ред. Тепърва гневът на Б и Д ще създават проблеми според мен. Най-малкото ще се "погрижат" цените да се покачат още много, че да ни се види изгрев на слънцето от запад. Нищо че Б каза, че щял да направи всичко възможно да не се вдигат цени. Видяхме...
Вчера от КЗК се произнесли, че цените по магазините са повече от нормални. Заслужили са си хилядите бонус с тая "огромна работа".
 Много са ми "интересни" и тезите на хората, които казват - ако не влезем в ЕЗ руснаците ще ни завладеят хибридно. 🙄
Те не могат да си вържат гащите дето има дума, ще завладяват.
Имам комшийка, която е толкова обсебена от това евро, че направо трепереше от нерви докато ми говореше как задължително трябвало да сме с евро, щото фалираме иначе. Руснаците ще ни завладеят, ще ни избият. И това го говори на кой ли не и постоянно. А има много хора покрай нея, които са напълно съгласни - щели да ни избиват...
А дали ЕЗ трябваше да се случва точно сега, дали има готовност, не е важно. Ама не я притесняват милиардите дългове, които се теглят или колкото и да е там и другите проблеми също не са важни. Ако не е ЕЗ ще емигрира където има евро. 🙄
Такова разделение с това скапано евро, че нямам думи.

# 14 483
  • София
Разделението около еврото произлиза основно от конспиративните теории, разпространявани от проруските среди. Нормално е, когато политици, които през седмица марширурат в Москва и говорят срещу еврото, да предизвикват у българите притеснения за руска намеса по пътя ни към еврозоната.

# 14 484
Трогателно, как (не)герберастчетата се тръшкат и плюят цяло поколение българи, че им е виновно, вместо (не)вожда им който така и не се кротна и поне да даде пауза на кражбите и далаверите. Въх, чудя се, тези хорица, дето категорично намират Тиквун за антипатичен и не гласуват за него, къде са се научили все някой друг да е виновен.

# 14 485
  • София
Явно наивността е често срещана измежду почитателите на ПП, след като вярват, че мошеник като Асен Василев ще разчисти корупцията. А той самият и компанията му остават чисти като сълза.

Също толкова наивно е да се вярва, че на някого в ЕС му пука за нашата корупция, цензура или здравеопазване. Те се интересуват да има постоянна власт, с която да комуникират, и която да провежда общите политики на съюза - икономически и геополитически. Абсолютен смях е, че видите ли, в Европа не ни щат, защото ББ и ДП били простаци и прибирали процент от държавните поръчки. Те са напълно наясно, че всеки управляващ в България го прави, както го правят и множество висши политици в ЕС на всякакви нива. Митът за "нормалната държава" е за наивници. Виж, онзи за Големият брат от изток е реалност.

Ама, Петров, бива ли така да поставяш всички под един знаменател. Тук има избиратели и на други партии. Не е задължително всички да сме за ППДБ. Просто не искаме ББ и ДП, не искаме корупция и кражби. Това не е ли достатъчно?

# 14 486
Преди малко гледах на изказването на ББ, където казва, че поне той не назовавал хората с епитети, а навремето обръщението му към Караянчева “ПКП“ стана сензация.
И аз го слушах донякъде.
Сбъднал мечтата на младите хора да не пътуват само по река ДунавЪ и Черно море,а навсякъде,където поискат.
Сбъднал им мечтата да разплащат в евро.
Построил най-хубавото метро в Европа.

Все още не съм стигнала до дъската с драсканици за корупционните практики на ППДБ.

# 14 487
Щом еврото е проблем за Копейките, явно наистина е важно. Иначе ние сме с евро от 1997, за мен драмата около еврото е чиста пропаганда. Руска.

Милиардите дългове се теглят, защото искаме да живеем максимална като германци, докато произвеждаме като албанци. Ами няма как, получава се феноменът "бюджетен дефицит".

Руснаците определено са в експанзия. Къде хибридно, къде со малко кютек. Прилошава ми като гледам колко българи са готови да ги срещат с хляб и сол.

# 14 488
  • София
Като нещо не ви отърва и “Не става, не минава!”, троп с краче, тръш и тюх! 😂😂
Ама погледнете си малко извън балона, има цял огромен свят, който мисли съвсем различно.
И ще се развива тоя свят и без вашето съгласие.

Григор Лилов и той ли ще чака изборите в САЩ, за да се върнат старите муцуни и да се възцари хармония? Има да чааака, успех му желая!

Не целият проруски вот е в парламента. Има много политически неактивни проруски избиратели. Освен това я има и картата с независимостта и неутралитета. Все в интерес на Москва.

ППДБ и морал е оксиморон.
Точно така е.
Добре завърнал се, изключително точни са някои твои коментари, ако и да не съм съгласна с 90% от изводите ти.
А и как разжужа кошера, перушина хвърчи, много се забавлявам 😂😂
Тук са свикнали да са на едно мнение и да знаят винаги каква е светата истина, та е интересно като се появи свеж коментар, напипал пулса на нещата.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 23:29 от jasmin tisane

# 14 489
  • София
Щом еврото е проблем за Копейките, явно наистина е важно. Иначе ние сме с евро от 1997, за мен драмата около еврото е чиста пропаганда. Руска.

Милиардите дългове се теглят, защото искаме да живеем максимална като германци, докато произвеждаме като албанци. Ами няма как, получава се феноменът "бюджетен дефицит".

Руснаците определено са в експанзия. Къде хибридно, къде со малко кютек. Прилошава ми като гледам колко българи са готови да ги срещат с хляб и сол.

И как може след този разумен коментар да подкрепяш кабинет на Борисов и Пеевски? Най-големите копейки и привърженици на руската олигархия?

Общи условия

Активация на акаунт