Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 416 111
  • 14 528
  •   8
Отговори
# 14 520
Защо ми е изтрит поста, че голяма част от протестиращите не са от ПП, а просто срещу еврото? И, че оставката на правителството за тях означава блокиране на еврото.

# 14 521
Много живна днес ББ, а какъв кахърен беше последните месеци, даже мислех, че е болен. Много е доволен, че се е самосвалил и няма да носи отговорност за първите месеци от народното недоволство от въвеждането на еврото.
Радев ще искара до края мандата си иначе рискува да обере негативите от началото на еврозоната.

# 14 522
Цитат

С Еврото проблема не е, тоя от който всички се притесняват, че ще скочат цените. А че като влезем ставаме солидарни с тежко задлъжняли държави като Италия.

бай Жоро, дето цял живот е на тефтер в местната бакалия, ще дава пари на Италия да си погасява дълговете. Trollface

Бай Жоро ще ги плати. Солидарно с Ханц, Родриго, Мишел и т.н. Когато една държава в еврозоната закъса, ЕЦБ я вади. Като влезем в Еврото ЕЦБ става все едно БНБ, и наша банка вече. Като напечата пари за да помогне на Италия, Еврото на бай Жоро ще се обезцени. Но така е в едно семейство. От 1-и януари ставаме семейство с Ханц, Родриго и Мишел и ще помагаме на Леонардо, който последните години има бюджетни проблеми. Grinning

# 14 523
Добре де, тогава каква е ролята на досегашното правителство в това преразпределение на Източна Европа?

Ако американците са дръпнали шалтера на ББ и като гледаме неговото поведение спрямо Тръмп, каква е ползата ни от правителството и как то ни спасява от преразпределението?

# 14 524
Аз точно това казвам, че нямаме голям избор. Но все пак има разлика дали ни управлява Лукашенко или Петър Павел (примерно). Все си мисля, че едно охотно проруско управление би направило всякакви услуги на Москва, пък дори и непоискани. А едно европейски ориентирана правителство по-скоро би се опитвало да тупа топката, да отлага и търси вратички, за да не поставя България в зависимост от Русия. Все пак Тръмп не е вечен президент.

В момента ГЕРБ ми се струват най-малко клонящи към Москва, макар че и там нямам особена доверие. Зависи какъв морков и каква пръчка ще използват началниците.

# 14 525
  • София
Вицове ли са това? Осигуриха коридор на Путин още преди да е искан. Joy
А Петър Павел и да тичат срещу него никога няма да го стигнат. Аз разлика между Борисов и Лукашенко не виждам

# 14 526
Цитат
Много голяма част от хората с които комуникирам, смятат, че правителството е излъгало за всичко с това евро. От инфлация, която е манипулирана в доклади, цени, до референдум. Защо като са били толкова убедени, че хората са искали евро, не са го направили тоя референдум, че да се види съкрушителната победа на еврожелаещите? Да се легитимира, ми ни го налагат така... Защо сега, защо точно тая година трябвало? Защо толкова бързо искаха да стане?
Точно това се чудя от първият работен ден на тази година, когато ББ леко стреснат съобщи, че еврото е приоритет.Има, няма 2 м.преди това Т.Петкова каза, че подаваме следващият доклад през 2027г.Да се върнем на ББ, после го чух два пъти да казва, че сега се е отворил прозореца, следващият ще е след 10год.Тук има потребители, които следят политиката, може и да я разбират, анализират постоянно, как един не коментира това, нито тук, нито в темата за еврото?Какво подхвърли ББ с това изказване?Разбира се, че правителството е излъгало с докладите, а каква е ролята на ЕС в случая? Wink Урсула и т.н.
Скрит текст:
Евроскептицизма расте в ЕС и всеки може да се убеди в СМ.Тръгна от нашествие на ''работна ръка'' от БИ и Африка, милиарди потънали за ваксини, пари за война.....Заговори се за военна служба по места, а народите в ''клуба на богатите'' обедняват с всеки изминал ден.

# 14 527
Цитат
Защо ми е изтрит поста, че голяма част от протестиращите не са от ПП, а просто срещу еврото? И, че оставката на правителството за тях означава блокиране на еврото.
На протестите из страната има всякакви групи. ППДБ, Възраждане, Величие. Специално в София протеста е изцяло срещу Борисов и Пеевски. В провинцията нямам поглед. Но поне в София Костадинов умно играе като си контролира хората да не дразнят либералите като превръщат протеста в антиЕвро, защото това щеше да ликвидира протеста. В момента се повтаря 2020 г. С бюджета издразниха така народа, че дори идейни противоположности като ППДБ и Възраждане усетиха шанса, че сега трябва да се действа в синхрон. При тях синхрона е достатъчно за момент да се спре идейният сблъсък, за да е единен протеста. Това става в момента. Двете крила в политиката ППДБ и Възраждане в момента мълчавало сключиха примирие за да се насочи негативната енергия и от двете крила към центъра. Така беше и 2020 г. Тогава двете крила бяха ППДБ и Нинова, Костадинов още не беше пораснал. И тогава имаше същият мълчалив синхрон за да се бутне Борисов.

# 14 528
Цитат
Много голяма част от хората с които комуникирам, смятат, че правителството е излъгало за всичко с това евро. От инфлация, която е манипулирана в доклади, цени, до референдум. Защо като са били толкова убедени, че хората са искали евро, не са го направили тоя референдум, че да се види съкрушителната победа на еврожелаещите? Да се легитимира, ми ни го налагат така... Защо сега, защо точно тая година трябвало? Защо толкова бързо искаха да стане?
Точно това се чудя от първият работен ден на тази година, когато ББ леко стреснат съобщи, че еврото е приоритет.Има, няма 2 м.преди това Т.Петкова каза, че подаваме следващият доклад през 2027г.Да се върнем на ББ, после го чух два пъти да казва, че сега се е отворил прозореца, следващият ще е след 10год.Тук има потребители, които следят политиката, може и да я разбират, анализират постоянно, как един не коментира това, нито тук, нито в темата за еврото?Какво подхвърли ББ с това изказване?Разбира се, че правителството е излъгало с докладите, а каква е ролята на ЕС в случая? Wink Урсула и т.н.
Скрит текст:
Евроскептицизма расте в ЕС и всеки може да се убеди в СМ.Тръгна от нашествие на ''работна ръка'' от БИ и Африка, милиарди потънали за ваксини, пари за война.....Заговори се за военна служба по места, а народите в ''клуба на богатите'' обедняват с всеки изминал ден.

Този въпрос отдавна мина. Без информация само можем да си гадаем за причините. Никога няма да разберем. Мога да развия 2-3 варианта, които са с достатъчна степен на вероятност.
Но най-вероятно ми се струва отдалечаване от евентуално попадане отново под  руска сфера на влияние. Защото съществува голям риск, като гледам как се развиват световните събития. Факта, че сме го договорили преди години, но сега се случи, факта, че години ни отлагаха за Шенген, въпреки, че отдавна бяхме покрили условията, но изведнъж, набързо и там ни приеха, навеждат на такава мисъл.
Може и да са ни поставени условия - Или ставате европейска държава, или ви отавяме на Путин и се оправяйте както можете.
А Бойко не го слушам. Той си ги приказва както му падне, няма да каве истината. Голям белетрист е.

По-скоро ми е интересно защо така се разлаяха кучетата в посока антиевро. Може би това беше реакция на силно активиране на петата  колона, ако успеят да парират влизането ни в ЕЗ. А вече е лайтмотив.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 01:20 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт