Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 652 485
  • 22 626
  •   6
Отговори
# 18 465
По-скоро подгряват публиката. Още повече след вчерашните призиви да излезе на политическият терен.

# 18 466
Скрит текст:
Ето, веднага доказателство за думите ми, обичайното плюене по ПП-ДБ. Точно както и ТЙ. Кой каквото и да пита се започва с “Ама те ПП-ДБ…”.
Кое е плюене? Защо когато ви посочат факти ги определяте като плюене.

Адхоминем риторика целяща чрез омаскаряване на личността на опонента, да постави идеите, изборите и решенията му под съмнение.
Като например да ги наричаш придворни на някого, прости, пиещи мазно турско кафе в нечий скут. Жадни за власт.  
Да вадиш нещо извън контекст е класически подход за изопачаване на факти.

Фактите са, че единствен Кирил Петков като напусна парламентарната група, напусна и Парламента. Може да има още някое изключение, но всички други дето се афишират като хора с държавничеко мислене, когато парламентарната им група се разпадне или излязат от нея, стоят в НС като независими депутати.
Както искаш го определяй и никъде не съм използвала посоченото - "придворни на някого, прости, пиещи мазно турско кафе в нечий скут. Жадни за власт." .
 Много добре направи КП, че се оттегли, не липсва на никого, няма поражения от отсъствието му.

# 18 467
  • Deutschland/HE
Интересно клипче на Тома Биков ми излезе днес. Гостувал е на Милен Цветков. Той говори за връзките на ББ и ДПС, а сега??? Но за всичко са виновни ППДБ.

# 18 468
Добре, де, Радев някога казвал ли е в прав текст, че ще прави партия и ще се явява на избори?

# 18 469
  • Разпиляна във въображението
Каза, че ако прави партия лично ще го обяви и то когато най-малко се очаква. Говори се от миналата година, че го натискат, но досега нищо няма.

Аз лично бих искала да си изкара мандата. Ако не устиска поне да е при следващи избори, близо до президентските.

Като цяло мисля, че някои партии искат да направят ала-балата с него, както се случи с ПП.

# 18 470
Скрит текст:
Цитат
ПП-ДБ са виновни за всичко.
Те сами си го правят.
"Христо Иванов не помни кой е предложил текстовете в Конституцията за служебния премиер."
Имаш предложение, имаш написана програма, ами отстоявай си я, защо приемаш това, което са ти казали другите и не харесваш.
Това са хора, които искат, но не могат и после се започва с репертоара за виновните и провалите.
С първото изречение ще се съглася,и понеже съм човек,който като сгреши си признава,поема отговорност,очаквам от тези,за които гласувам/макар да е било с преференция/,да направят същото.За мен ХИ не успя,провали се,разочарова ме и логичното беше да си подаде оставката,вкратце написано.
Какво гледам от другата страна обаче,крайна наглост,арогантност,повратливост що става въпрос за признаване,поемане на отговорност,подаване на оставка.
И още сто теми да дъвчем какво бил направил ХИ,как е отиграл ситуацията,в поза партер ли е бил,в нечий скут ли е стоял,факт,че той си замина.КП също си замина.Уви,налага ми се обаче да гледам едни и същи хора години наред,които не само не си признават за сътвореното,а напротив,опитват се да изкривяват миналото,реалността,само и само да са министри,депутати и прочие.

Скрит текст:
За Диорела и въпросният господин от Хасково ще съм супер обрана-Да,в орбитата на Доган,даже от основаването на ДПС,а сега обикаля студиа да казва как 20г.твърдял,че Доган бил токсичен за партията.Аха.Въртя си обръча и си свиркам,мисля че разбереш намека ми.И баница обичам да хапвам.Деребеите и местните феодали-не.
И ще продължим да ги гледаме, защото тези, на които се залага да ги изместят и сменят, правят обратното, съюзяват се с тях и ги връщат във властта, чисти, бели, неопетнени.
Колко пъти трябва да се гласува доверие при такива ходове и на кого.

Тцъ,тук няма да се съглася,няма как да изпереш в политически смисъл,това че сме в ситуация,в която вече за кой пореден път се повтаря гл.прокурор да е на някого/въпросът е кои не са на някого по-скоро/,не означава,че си избелен,щом не са ти повдигнали обвинения,не те преследват съдебно.Освен ако всеобщо изтриване на паметта не се е провело и мен са ме пропуснали нещо.
До над носа са затънали някои,затова стискат здраво властта.

# 18 471
ПП търсят членове на СИК. 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWrkPGVB-Z6eJb11AEy9_u … u4kOXkfQ/viewform

Моята дружка се притеснила, че и ние трябва да подаваме такъв формуляр. Simple Smile

# 18 472
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
ПП-ДБ са виновни за всичко.
Те сами си го правят.
"Христо Иванов не помни кой е предложил текстовете в Конституцията за служебния премиер."
Имаш предложение, имаш написана програма, ами отстоявай си я, защо приемаш това, което са ти казали другите и не харесваш.
Това са хора, които искат, но не могат и после се започва с репертоара за виновните и провалите.
С първото изречение ще се съглася,и понеже съм човек,който като сгреши си признава,поема отговорност,очаквам от тези,за които гласувам/макар да е било с преференция/,да направят същото.За мен ХИ не успя,провали се,разочарова ме и логичното беше да си подаде оставката,вкратце написано.
Какво гледам от другата страна обаче,крайна наглост,арогантност,повратливост що става въпрос за признаване,поемане на отговорност,подаване на оставка.
И още сто теми да дъвчем какво бил направил ХИ,как е отиграл ситуацията,в поза партер ли е бил,в нечий скут ли е стоял,факт,че той си замина.КП също си замина.Уви,налага ми се обаче да гледам едни и същи хора години наред,които не само не си признават за сътвореното,а напротив,опитват се да изкривяват миналото,реалността,само и само да са министри,депутати и прочие.

Скрит текст:
За Диорела и въпросният господин от Хасково ще съм супер обрана-Да,в орбитата на Доган,даже от основаването на ДПС,а сега обикаля студиа да казва как 20г.твърдял,че Доган бил токсичен за партията.Аха.Въртя си обръча и си свиркам,мисля че разбереш намека ми.И баница обичам да хапвам.Деребеите и местните феодали-не.
И ще продължим да ги гледаме, защото тези, на които се залага да ги изместят и сменят, правят обратното, съюзяват се с тях и ги връщат във властта, чисти, бели, неопетнени.
Колко пъти трябва да се гласува доверие при такива ходове и на кого.

Тцъ,тук няма да се съглася,няма как да изпереш в политически смисъл,това че сме в ситуация,в която вече за кой пореден път се повтаря гл.прокурор да е на някого/въпросът е кои не са на някого по-скоро/,не означава,че си избелен,щом не са ти повдигнали обвинения,не те преследват съдебно.Освен ако всеобщо изтриване на паметта не се е провело и мен са ме пропуснали нещо.
До над носа са затънали някои,затова стискат здраво властта.
Добре, и така да е, остават си "мръсни", но не пречи да продължават да са актуални и най-вече непоклатими. Защо!? По какви причини останалите, с претенции за честност и почтеност не се обединят и да ги изместят, да покажат, че и без тях държавата може да върви напред, а ако го направят по - добре, ще получат повече подкрепа.

# 18 473
  • София
Мина му времето на Радев, дори не мисля, че със своя партия ще мине 4-те процента, камо ли вече да отвее, промени кардинално или с каквито пресилени фрази го рекламират.

# 18 474
важното е да се внуши как ПП-ДБ са маскари.
То не трябва да се внушава каквото и да било. Сами постигат завидни резултати в тази посока, без да е необходима външна намеса. Значи искат промени в съдебната власт за която са необходими 2/3 или 3/4 мнозинство, не правят нищо за да си го осигурят и в същото време са приемани за носители на промените, които не се случват заради липса на инициатива. Извинявай, ама това всички го могат, защо точно за тях да гласувам?
Да разчитат на абсолютно мнозинство в такава политическа обстановка е по-скоро израз на наивност, отколкото на здрав разум.

# 18 475
Мнозинство както се вижда се осигурява с изнудване.
Аз не очаквам да го получат.

# 18 476
Хайде сега кажете какво направиха ИТН и Възраждане?
2021 ИТН предложи промени в кодекса за изцяло машинно гласуване и те бяха приети с гласовете на всички без ГЕРБ. Нещо като "Всички върху кралицата", спасителната сламка да се извади ГЕРБ от политическата сцена. Даже най-отявлените противници на Борисов предричаха под 4%. Не е хубаво толкова бързо да се забравя.
А Възраждане в момента подкрепят същата идея.

# 18 477
Костадинов при Карбовски/отпреди 3 дни/ все още твърди,че ако изборите били честни,те ще са първа политическа партия,пък аз имам усещането,че на тях в опозиция,контролирана, си им е много добре.Даже казва,че при Рашков като мвр министър са били най-честни изборите,пак беше и с машини гласуването.
ИТН от "само с машина",до пипАли хеш кода,та до изгърмяване на машините в правна комисия е голяма обръщалка.
Нана,кое правителство падна,това,което май беше гарантирано да изкара пълен мандат, ДП ясно го заяви.
Ако говорим за партиите в НС,претенции много,обаче натискането на копчетата друго показва.Извънпарламентарно не съм много запозната,мой пропуск.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 13:39 от Морана

# 18 478
Мина му времето на Радев, дори не мисля, че със своя партия ще мине 4-те процента, камо ли вече да отвее, промени кардинално или с каквито пресилени фрази го рекламират.
Радев ще мине 4-те процента, но няма да има чак толкова много, колкото очакват някои. Голямата битка ще е между ББ и Главното Д. Това, което се случи в Пазарджик ще се повтори. Едва ли в степен прасето да е първо, но буквално ще къса живо месо от герб и ще намали процентите им, като вдигне доста своите. Това социолозите няма как да го хванат обаче.

# 18 479
  • София
Ако машините можеха да се манипулират Борисов и Пеевски щяха да настояват за тях, а не да се мъчат да ги забраняват.

Общи условия

Активация на акаунт