Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 653 070
  • 22 637
  •   2
Отговори
# 18 450
Ето, веднага доказателство за думите ми, обичайното плюене по ПП-ДБ. Точно както и ТЙ. Кой каквото и да пита се започва с “Ама те ПП-ДБ…”.

# 18 451
  • София
..... Кой каквото и да пита се започва с “Ама те ПП-ДБ…”.
Възможно е да е заради претенциите до небето.

# 18 452
Синът на Т.Й влиза в енергийния бизнес. И май това съвпада с гласуване на охраната на ББ и момчето. Sunglasses
Нищо чудно, че ПП са постоянно в устата му. Това се кешира.

# 18 453
Ето, веднага доказателство за думите ми, обичайното плюене по ПП-ДБ. Точно както и ТЙ. Кой каквото и да пита се започва с “Ама те ПП-ДБ…”.
Кое е плюене? Защо когато ви посочат факти ги определяте като плюене. Плюене е да нарочваш други за корумпирани, престъпници, "владетели" на служби, на държавата и т.н. без да може да бъде доказано така, щото да бъдат разобличени и наказани, на всичко отгоре са работили съвместно с тях и тогава престъпленията им не бяха проблем.
На кое да вярваме, на това което вчера видяхме или на това, което днес се говори.

# 18 454
  • Deutschland/HE
Хайде сега кажете какво направиха ИТН и Възраждане?
Едните се коалираха с ББДП и сега реват, защото не изкараха целия мандат, а щяха да чегъртат и какво ли още не?  Свалиха правителство, защото Македонияяяяя, а то се оказа, че това ни защитава и македонците реват на умряло.
Другите пък са толкова послушни, гласуват винаги угодно на ГЕРБ.

Възраждане в момента са предприели толкова гнусна и агресивна атака. КК нещо го изнервило ужасно и говори откровени измислици.

П.С. Бях решила да не гласувам повече на български избори, но и този път ще отида.

# 18 455
  • София
Вълнува ме политиката, но не и злободневните коментари на всяка маргинална политическа фигура. Има голяма разлика. Мнение съм си съставила и без на Тошко бисерите. Сега надявам се по-ясно да е станало.

# 18 456
Плюене е да нарочваш други за корумпирани, престъпници, "владетели" на служби, на държавата и т.н. без да може да бъде доказано така,проблем.
Ти шегуваш ли се? Трудно ми е да разбера.

# 18 457
Днес сутринта при Георги Любенов Ваня Григорова намекна, че ще участва с Радев на следващите избори. И че е логично Радев да се коалира с Възраждане. Който не вярва, да изслуша интервюто. Честито да ни е! Орбан ще ни се стори цвете при такава конфигурация.

# 18 458
  • София
При такава конфигурация, то протестите от декември ще им се сторят малки и мирни. Grinning Кой ще ги търпи тия рубладжии?

# 18 459
Хубаво не ви интересуват Костадин, Радостин и Зафиров, но са в политиката и в НС, гласуват, приемат закони, "инфлуенсват" си привържениците, провокират ги и ги подкукуросват по определен начин - всичко това има отражение върху цялостната политика и върху обществено-политическия живот, респективно и върху нас.

По повод вчерашни внушения, че призивите за масово гласуване са агитация за ППДБ, силно разочарована съм от тях на местно ниво. Имаме сериозен проблем, в частично бедствено положение сме, тях ги няма. В това време Възраждане са супер активни. Обидно ми е това. Огромна слабост им е присъствието из страната. Не става само с вота в столицата и в големите градове. И докато те се ослушват и изобщо не се занимават с проблемите на по-малки населени места, другите трупат активи - най-вече Възраждане. Понеже сме сърбали попарата и на Герб, и на БСП, и на ДПС, и реално заради тях сме в тази ситуация, няма да се учудя на високи резултати на възрожденци.

Малко за сканиращите устройства:
Скрит текст:
Показаха машина за сканиране на бюлетини, цената - около 4000 евро
Тя отчита гласа и пуска бюлетината в непрозрачна урна
[/i]

Машина за сканиране на бюлетини показаха в управителят на "Сиела" Веселин Тодоров и софтуерният специалист Стефан Митков в ефира ан БТВ.

Устройство комбинира хартиено гласуване с автоматично отчитане на резултата. Избирателят отбелязва своя вот върху специална бюлетина, която след това се поставя в сканиращата машина. Тя отчита гласа и пуска бюлетината в непрозрачна урна.

Самата машина е сравнително компактна, но е комбинирана с голям контейнер, който играе ролята на урна. Материалът е достатъчно матиран, за да не се вижда вотът, но позволява да се проследи дали бюлетината действително е пусната вътре.

Процесът започва по познатия начин – с получаване на хартиена бюлетина и влизане в тъмна стаичка.

Има обаче разлики -  бюлетината е от по-твърда хартия, със строго определени размери, отбелязването става със специален маркер или бързосъхнещо мастило и  бюлетината не трябва да се сгъва.

След маркиране тя се поставя в сканиращото устройство. Машината показва на екран как е разчетен вотът и дава възможност за корекция при грешка. Ако бюлетината е невалидна -например са отбелязани повече от един избор – системата не позволява тя да бъде приета.

Ако избирателят не е съгласен с отчетения вот или е допуснал грешка, бюлетината се връща, а човекът може да поиска нова - по процедура, подобна на сегашното хартиено гласуване, ако така решат депутатите.Според експертите по изборни технологии разликата със сегашните машини не е толкова в сигурността, колкото в начина на гласуване. И при двата типа устройства резултатите се записват в защитен файл, има електронни дневници (логове) и възможност за последваща проверка.

Новият тип машини обаче са по-сложни технически, тъй като включват и скенер, и принтер - елементи, които могат да създадат допълнителни рискове, ако не бъдат добре поддържани.

По предварителни оценки една такава машина струва около 4000 евро, което е повече от цената на сегашните машини за гласуване. Ако бъдат въведени масово, ще са необходими хиляди устройства за всички секции в страната.

Според специалистите подобна промяна изисква тестове, обучение на секционните комисии и ясни методически указания от ЦИК.

Дебатите по Изборния кодекс продължават и в началото на следващата седмица. Засега е ясно, че предстоящите избори ще се проведат със сегашните машини, а евентуалното въвеждане на сканиращите устройства остава въпрос на политическо решение - и на време за подготовка.

# 18 460
Скрит текст:
Плюене е да нарочваш други за корумпирани, престъпници, "владетели" на служби, на държавата и т.н. без да може да бъде доказано така,проблем.
Ти шегуваш ли се? Трудно ми е да разбера.
И на мен ми е трудно за разбиране. Как се съюзяваш с престъпник, когато ти е изгодно и как го заклеймяваш като причина за всички беди, когато не ти е изгодно.
И това не е "патент" само на ППДБ, важи за всички.

ПП Затова и съм на мнение, че който и да влезе в НС и да състави правителство, то ще е на този принцип.

# 18 461
Цитат
ПП-ДБ са виновни за всичко.
Те сами си го правят.
"Христо Иванов не помни кой е предложил текстовете в Конституцията за служебния премиер."
Имаш предложение, имаш написана програма, ами отстоявай си я, защо приемаш това, което са ти казали другите и не харесваш.
Това са хора, които искат, но не могат и после се започва с репертоара за виновните и провалите.
С първото изречение ще се съглася,и понеже съм човек,който като сгреши си признава,поема отговорност,очаквам от тези,за които гласувам/макар да е било с преференция/,да направят същото.За мен ХИ не успя,провали се,разочарова ме и логичното беше да си подаде оставката,вкратце написано.
Какво гледам от другата страна обаче,крайна наглост,арогантност,повратливост що става въпрос за признаване,поемане на отговорност,подаване на оставка.
И още сто теми да дъвчем какво бил направил ХИ,как е отиграл ситуацията,в поза партер ли е бил,в нечий скут ли е стоял,факт,че той си замина.КП също си замина.Уви,налага ми се обаче да гледам едни и същи хора години наред,които не само не си признават за сътвореното,а напротив,опитват се да изкривяват миналото,реалността,само и само да са министри,депутати и прочие.

За Диорела и въпросният господин от Хасково ще съм супер обрана-Да,в орбитата на Доган,даже от основаването на ДПС,а сега обикаля студиа да казва как 20г.твърдял,че Доган бил токсичен за партията.Аха.Въртя си обръча и си свиркам,мисля че разбереш намека ми.И баница обичам да хапвам.Деребеите и местните феодали-не.

# 18 462
Скрит текст:
Цитат
ПП-ДБ са виновни за всичко.
Те сами си го правят.
"Христо Иванов не помни кой е предложил текстовете в Конституцията за служебния премиер."
Имаш предложение, имаш написана програма, ами отстоявай си я, защо приемаш това, което са ти казали другите и не харесваш.
Това са хора, които искат, но не могат и после се започва с репертоара за виновните и провалите.
С първото изречение ще се съглася,и понеже съм човек,който като сгреши си признава,поема отговорност,очаквам от тези,за които гласувам/макар да е било с преференция/,да направят същото.За мен ХИ не успя,провали се,разочарова ме и логичното беше да си подаде оставката,вкратце написано.
Какво гледам от другата страна обаче,крайна наглост,арогантност,повратливост що става въпрос за признаване,поемане на отговорност,подаване на оставка.
И още сто теми да дъвчем какво бил направил ХИ,как е отиграл ситуацията,в поза партер ли е бил,в нечий скут ли е стоял,факт,че той си замина.КП също си замина.Уви,налага ми се обаче да гледам едни и същи хора години наред,които не само не си признават за сътвореното,а напротив,опитват се да изкривяват миналото,реалността,само и само да са министри,депутати и прочие.

Скрит текст:
За Диорела и въпросният господин от Хасково ще съм супер обрана-Да,в орбитата на Доган,даже от основаването на ДПС,а сега обикаля студиа да казва как 20г.твърдял,че Доган бил токсичен за партията.Аха.Въртя си обръча и си свиркам,мисля че разбереш намека ми.И баница обичам да хапвам.Деребеите и местните феодали-не.
И ще продължим да ги гледаме, защото тези, на които се залага да ги изместят и сменят, правят обратното, съюзяват се с тях и ги връщат във властта, чисти, бели, неопетнени.
Колко пъти трябва да се гласува доверие при такива ходове и на кого.

# 18 463
Кое е плюене? Защо когато ви посочат факти ги определяте като плюене.

Адхоминем риторика целяща чрез омаскаряване на личността на опонента, да постави идеите, изборите и решенията му под съмнение.
Като например да ги наричаш придворни на някого, прости, пиещи мазно турско кафе в нечий скут. Жадни за власт.  
Да вадиш нещо извън контекст е класически подход за изопачаване на факти.

Фактите са, че единствен Кирил Петков като напусна парламентарната група, напусна и Парламента. Може да има още някое изключение, но всички други дето се афишират като хора с държавничеко мислене, когато парламентарната им група се разпадне или излязат от нея, стоят в НС като независими депутати.

# 18 464
  • Разпиляна във въображението
Оо, Боже! Григорова какво казала за Радев и Възраждане. Аууу, какво ще се случили Simple Smile
Да не споменаваме, че според нея Възраждане не са евразийци Simple Smile

От месеци се говори, че ППДБ сближават позиции с Радев и не се нападат. Това какво е Simple Smile

Радев побърква всички вече Simple Smile Чак смешно става.

Общи условия

Активация на акаунт