Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 621 163
  • 21 719
  •   14
Отговори
# 18 930
Еха, какви сценарии, какви обиди, какво нещо.

Май тук не може да се разбере, че сред гласоподавателите на Възраждане, МЕЧ и други са и хора, които печелят добре и не са путинисти. Ама не и не. Тече някаква самозаблуда, че са лумпени, ненормални, глупави и т.н., които тук се считат за граждански отпадък, който не разбира, който е неграмотен и други. Сега същото се прехвърля и по отношение на Радев.

Всички, които гласуват за която и да е партия различна от ППДБ са такива.

Ех този Боташ - само за него ли ще слушаме? Други грехове Радев няма ли? Защото, ако хванем останалите партии, всяка една от тях има поне по 10 сътворени глупости, а при Радев не чух нещо друго, освен Боташ да се споменава.
Пътя на Копринката...

Разбирам, че е донякъде досадно... за Боташ.
Но нека да се съгласим. Това е нещо, което лъсна, просто защото нямаше как да бъде потулено..

# 18 931
Това е къщата му...
Скрит текст:
Съвсем обикновена къща. Автомобилите им също са нормални, а не някакви луксозни, скъпи. Неговата е Шкода. Народен човек!
Синът какво образование има и с какво ще се занимава?

Почна да купува земя и искаше да строи с познати лица:

"22-годишен студент в УНСС в София прави супер изгодна сделка. През януари 2025 г. фирмата му инвестира 180 хиляди лева в имот в индустриален парк, който трябва да плати през януари 2030-та. Това е 5 /пет/ години отсрочка! Върху имота дори няма ипотека. Страхотен бизнес нюх, би казал всеки, но младият мъж не е всеки. Студентът Георги Руменов Радев е син на президента Румен Радев. А самият президент изглежда има отношение към този индустриален парк край Пловдив. Той се среща с инвеститори в парка само месец преди синът му да регистрира фирмата си.

Странно, но 2 месеца след придобиването му, имотът е върнат и сделката е развалена. Потърсен от BIRD за коментар, синът на президента Радев отговори:

“Поради установена неизгодност и за двете страни, договорът е разтрогнат по взаимно съгласие.”

Фактите обаче сочат единствено за политическа неизгодност на сделката. Ако договорът не беше разтрогнат, към Радев щеше да има сериозни въпроси за материална облага. И ухание на подкуп.

Участниците в сделката със сина на Радев не са никак случайни. Те са свързани са с фирми на проксита на санкционирания за корупция от САЩ по закона “Магнитски” и от Великобритания депутат и председател на ПП “ДПС – Ново Начало” Делян Пеевски. Това са фирма с участие на Георги Самуилов – Жоро Инса и фирма свързана “героя” от КТБ Бисер Лазов.

Цената, на която е изповядана сделката е 25.85 евро/кв.м. Това е двойно по-ниско от обявите в района – 50 до 60 евро/кв.м. (и повече за по-големи) парцели в същата индустриална зона “Марица”, в района на с. Радиново."

Стандартните занимания на синовете.
Евтини терени с познати лица за съдружие.
Радвам се ако е истина.... Мислих че обсъждаме баща му, начина му на живот и политиката? Вече споменах, че може да притежава поръчков модел автомобил от най-висок клас, но не го прави. Нормално е синът му има различен поглед при тези възможности.

# 18 932
Ама, как ще го избягваме. С нетърпение чакаме как ще отговаря на въпроси от парламентарния контрол.
Той поне не може да се оправдае със скъсан менискус.
Сериозно ли това е най-важното?

# 18 933
Еха, какви сценарии, какви обиди, какво нещо.

Май тук не може да се разбере, че сред гласоподавателите на Възраждане, МЕЧ и други са и хора, които печелят добре и не са путинисти. Ама не и не. Тече някаква самозаблуда, че са лумпени, ненормални, глупави и т.н., които тук се считат за граждански отпадък, който не разбира, който е неграмотен и други. Сега същото се прехвърля и по отношение на Радев.

Всички, които гласуват за която и да е партия различна от ППДБ са такива.

Ех този Боташ - само за него ли ще слушаме? Други грехове Радев няма ли? Защото, ако хванем останалите партии, всяка една от тях има поне по 10 сътворени глупости, а при Радев не чух нещо друго, освен Боташ да се споменава.
Пътя на Копринката...

Разбирам, че е донякъде досадно... за Боташ.
Но нека да се съгласим. Това е нещо, което лъсна, просто защото нямаше как да бъде потулено..
пък ББ първо го нарича златна мина, после го оплаква, че било обир...

# 18 934
Друго не знам дали ще постигне Радев, но сега ще трябва и аз да ходя да гласувам. Не мога да го понасям и това е. Още когато вдигна юмрук, снех моето доверие от него Simple Smile

# 18 935
Прави ми впечатление изказванията досега от партиите. Положителни и като че ли подготвени.
Интересно ми е какво ще каже Нинова. Все пак тя го предложи за президент.

# 18 936
Друго не знам дали ще постигне Радев, но сега ще трябва и аз да ходя да гласувам. Не мога да го понасям и това е. Още когато вдигна юмрук, снех моето доверие от него Simple Smile
Коя политическа сила е против Радев?

# 18 937
  • Другата България
И аз съм доволна, че ще се вдигне избирателната активност.
Това означава по-малко гласове за статуквото.
/Да, да, знам, че РР+ББ+НН = ВДЛ/.
Но все пак.

# 18 938
Ако вярваме на темата,  няколко човек сме и явно тук сме се събрали.

# 18 939
Славун:
Слави Трифонов първи коментира оставката на президента Румен Радев.

„Приветствам господин Румен Радев като „добре дошъл“ на политическия терен в България.

Аз ще продължавам да защитавам традиционните български ценности, ще продължавам да защитавам българите в Северна Македония и ще продължавам да смятам, че нелегалните имигранти нямат място в страната.

„Има такъв народ“ е ясно позиционирана като дясна, традиционна, консервативна партия.“
😆

Бая гнусни подмазвания ще гледаме половин година.

# 18 940
Около 30-35% ще събере, според мен. Ще занули ИТН, МЕЧ, Величие. Ще вземе от Възраждане и по-малко от ПП-ДБ (онези, които гласуват против всички останали, но не за партията и не им дреме за външна политика особено). Ще изкара и онези негласуващи, които се появиха 2 пъти в последните 5 години - на първите избори на ИТН и на първите избори на ПП/ДБ.

Много хора нямат доверие на г-н Боташ, но имат още по-малко доверие на всички останали. А и се вписва в образа на “спасител на бял кон”…после, по стар обичай, ще разберем, че нито той е спасител, нито конят е бял. Simple Smile
Не бих могла да го кажа по-добре.
Особено болднатото.
Затова казвам, че това е реалността, колкото и да не ни се иска тя да е точно такава.
И после ще трябва да се спасяваме от спасителя с все коня му.

# 18 941
  • София
За някой новина ли е, че Бойко Борисов му подари първия мандат? Той тогава ги каза : "Толкова власт в ръцете на една партия не е хубаво".
И хоп! Цецка! Която, интелигентна жена, но с харизма на табуретка.

# 18 942
За някой новина ли е, че Бойко Борисов му подари първия мандат? Той тогава ги каза : "Толкова власт в ръцете на една партия не е хубаво".
И хоп! Цецка! Която, интелигентна жена, но с харизма на табуретка.
мхм, това минава при който му се върже.
Един шеф на ВСС подаде оставка, един премиер го разубеди. Дългогодишни са взаимоотношенията.

# 18 943
И ще бъде интересно с кого би се коалирал РР и какъв ще е състава на партията му. Колкото и висок рейтинг да има няма да получи мнозинство.

# 18 944
Нана, проработи бутончето. И аз не вярвам да има мнозинство. Дано има кой да го пита и да не е Явор Дачков.

Общи условия

Активация на акаунт