Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 610 532
  • 21 245
  •   26
Отговори
# 19 095
Това с връщането на лева е ирония. За любителите на лозунга "национален интерес".
Няма как да направи нещо повече от това, което му позволят гласувалите за него и доколкото има подкрепа от останалите участници в НС.

# 19 096

Аз чакам да се заеме с тая задача. Майданът в Украйна ще му се стори песен.

Бих се обзаложила, че няма да се захване и че няма намерение да ни тласка  извън отдавна избраната и поета от държавата ни посока.
Мисля, че такива очаквания са съвсем напразни.

# 19 097
Златотлантик ми хареса....Laughing
Имаме нужда от съюзници, разбира се. Повтарям го това постоянно, на фона на разни приказки как не трябвало да сме зависими от никой. Празни приказни. Само че САЩ конкретно не са никак благонадежден съюзник, а точно обратното.
Ами то няма кой. Русия сме я демонизирали, Китай, Индия също. Сега и САЩ. Всичките ги чакаме да им умрат президентите и да дойдат други, които да ни харесват и да станат с държавно устройство на европейски демокрации. Напълно деструктивно, а и нереалистично. Нямаме тези сили да диктуваме с тропане на краче, трябва малко здрав разум.
И да умрат, все тая - следващите ще са същите. В кръга на шегата, ама не баш.
Също толкова нереалистично е да очакваш нормални партньорски отношения от САЩ, които заплашват с мита всеки, който не им играе по свирката, или пък от Русия, която ни е обявила за враг - да, знам, клише, но факт. Какви балансирани отношения може да има при подобно положение? Ние слушаме и изпълняваме всичко, те благосклонно ни забелязват и ни потупват по главата. Това ли е националния интерес, това ли е обратното на деструктивно?

Индия пък защо и как сме я демонизирали?

# 19 098

Индия нали е в БРИКС? Пръв приятел на русофилите заедно с Китай и де що има ислямисти. А пръв враг са, разбира се, ЕС и Украйна.

# 19 099
  • София
Ще видим, ще видим. Аз мисля, че ще го играе като Орбан и като Орбан ще бъде пометен. Ще ръси популизъм, антиЕС действия и открити прокремълски. Нека се заблуждават привържениците му, сами ще се убедят, че ще ни тласне назад.
Иначе сега разбрах, че се е свързал с протестите от 2025 г. Да, защото бяха и срещу него.

# 19 100

Индия нали е в БРИКС? Пръв приятел на русофилите заедно с Китай и де що има ислямисти. А пръв враг са, разбира се, ЕС и Украйна.
Аха Simple Smile
Голямо демонизиране пада баш на Индия.

# 19 101
Русия е агресора и точка. Не сме ли с Украйна, ни чака същото. Едва ли някой иска да воюваме.
До кога ще повтаряте тези опорки. Никой не смята да ни напада.
Станахме по-големи украинци и от самите тях, дори Полша, която има свое малцинство там и стари сметки за уреждане с руснаците не са такива украинофили.
Не може ли да си погледнем нашата държава и нашите интереси.

Всъщност в какво качество можеш да гарантираш, че Никой няма да ни напада? Ами ако не е така? За тебе може би няма да е проблем, аз обаче считам, че това което русия върши е много страшно и никак не искам да продължава да го върши.

# 19 102
Никой няма да ви вземе еврото..Голям страх...Виж, държавата няма да остане с голямо Дъ...
A, с малкото р. Wink

Положителното е, че ще приключим с тоя герой...
В това съм убедена Simple Smile

# 19 103
Слави Василев заранта го анонсира като глас, който може да направи възможни исканията на големият протест. Споделям какво чух по смисъл.

# 19 104
Слави Василев заранта го анонсира като глас, който може да направи възможни исканията на големият протест. Споделям какво чух по смисъл.

Да, на който не посмя да се покаже Wink.

# 19 105

Всъщност в какво качество можеш да гарантираш, че Никой няма да ни напада? Ами ако не е така? За тебе може би няма да е проблем, аз обаче считам, че това което русия върши е много страшно и никак не искам да продължава да го върши.
А ти в какво качество твърдиш, че някой ще ни напада? Присъстваш на заседанията на Генералните щабове на страните?

# 19 106
  • До хладилника, който обичам
Няма да ни пришиват никъде, Радев си е европеец, евроатлантик, а ние вече сме напълно интегрирани в ЕС. ...
Другото очаквано е да се отстояват малко повече националните ни интереси, а не да пеем в хор с Брюксел и да ни загробват със заеми за Украйна, да ни набълбукват с мигранти, да затваряме енергийни мощности и т.н.

Интегрирани сме, да, за наш късмет.
...
Аз нямам притеснения, че някой може да ни извади от ЕС/НАТО/ЕЗ. Пълна глупост е това.

Аз пък имам притеснения. Ако преди 24 години някой ни беше казал, влизате в ЕС сега, на момента, приемате еврото и ставате част от съюза, всички - или хайде, 90%, щяха да плеснат с ръце, да хванат по евро в юмрук и да влязат с ура. Но хората забравят, паметта е къса. Щом хора, които са живели социализма, са успели да забравят за 35 години колко ограничения имахме и колко облекчения донесе ЕС и Шенген, какво остава за по-млади, които комунизъм са мирисали само на картинка. Ето и Великобритания за пример как наглед нормални, уж мислещи хора, могат да бъдат изключително адекватно според нуждите манипулирани. Имам притеснения, че даже да не се стигне до чак разцепление във или извън ЕС, ще вкара толкова нестабилност и съмнения, несигурност и общо разклащане на бездруго добре разклатената ни политическа сцена, че корупция и мафия за поредни години ще си останат по местата и проблемите с тях - на заден фон, защото ще се дрънкаме за други работи, евро, мигранти, ЕС и прочие.

# 19 107
  • София
"националния интерес" е оксиморон. Любимия ви Орбан е слуга на Путин. Тръмп слогува на крипто и технологичните гиганти. Човека който най-много говори за независима България, Костя, редовно ходи в Русия и руското посолство. Хайде малко осъзнаване да има тук.
А вие сте ги разгадали всичките и ще оправите света от дивана, добре.

# 19 108
На радев винаги едната цел е била да разединява и това го умее добре.
Когато не е да се прави на противник на б-то и д-то, де

# 19 109
Видяхме го Радев, когато имаше огромна заслуга за свалянето на първия кабинет от Костов насам без участието на ГЕРБ-ДПС и когато си разменяха мили думи с Бойко. Видяхме го и с Боташ, още една схема на Шиши и Бойко, която той прокара с гълъбчето си. Някой ако има някакви илюзии, че е някаква промяна от сегашните байганьовци, които управляват, е крайно наивен.

Но поне ще отстреля останалите руски партии в парламента, които са още по-трагични.

Общи условия

Активация на акаунт