Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 609 127
  • 21 170
  •   23
Отговори
# 19 125
Мирчев заяви ясно - "Нашият репер е срещу модела "Пеевски-Борисов" и плътно с Европа.", което напълно съвпада с казаното от РР, та нищо чудно да забравят "шарлатанството" и да минат към "ала - бала".
Няма да е за първи път.

# 19 126
Радев никога не е казвал, че ще ни вади от ЕС и НАТО, не знам за какви евтини фрази за пред електората му се говори.
Радев е руска подлога от най-раболепните. Избран за кандидат-президент лично от Леонид Решетников, руски генерал. Всичко, което ще ни отдалечи от Путлеровото влияние, трябва да бъде спряно. Засега е удобно да сме в ЕС, но щом спре да бъде, ще се запее и тази песен.

# 19 127
Кажете открито ппдб ще се съглашавате ли с радев? Все едно директно да сключите съглашение с путин. Така ли ще защитавате европейското бъдеще на България? Губите гласа ми в този случай, както и гласовете на много други българи.

# 19 128
  • София
Мирчев заяви ясно - "Нашият репер е срещу модела "Пеевски-Борисов" и плътно с Европа.", което напълно съвпада с казаното от РР, та нищо чудно да забравят "шарлатанството" и да минат към "ала - бала".
Няма да е за първи път.
Надявам се Радев да не се самоубие с такава коалиция. И сега ни управляват подобни на ППДБ, видяхме ги и те как се оакаха в сглобката. Не, мерси.

# 19 129
  • София
Докато с Радев и ПП-ДБ може да има реално управление без ГЕРБ-ДПС във властта. Въпросът е тук какви ще са му изискванията за едно управление.
Абсурд да се стигне до общо управление с ПП-ДБ. Освен ако не се разпаднат, с ПП - може би, но с ДБ - никакъв, ама никакъв шанс!
Аз пък баш с ДБ очаквам да се разберат - вчера Надка и Мирчев пуснаха репери като условие за разговори (явно е репетирано , и двамата го казаха), ами съвпадат си с Радев по оста БокоШиши и евроатлантическата ориентация.

# 19 130
Няма да е за първи път.
Радев да го е казал това не вярвам...Няма как да го каже в прав текст, защото ще увисне ..

# 19 131
  • София

Трагични, но безопасни - с малка електорална тежест, и без никакви реални лостове за влияние, освен кресливост.
Докато радев е оплетен в мрежите на статуквото, и на практика ще получим Боко+Шиши+консолидиран проруски и антиевропейски вот. Тоест - повишава се влиянието и тежестта на статуквото, плюс агресивното уж "про-български" говорене.
Не съм съгласен. Радев може да е същия 'матр'ял', какъвто е й Бойко, но според мен неговите кукловоди искат да захлебят и те малко, а не само ГЕРБ и ДПС да ядат от баницата. Мисля, че Радев има интерес от това да управлява, т.е има потенциална коалиция извън ГЕРБ/ДПС. Докато в сегашната ситуация - БСП са на Шиши, ИТН са на Шиши, Възраждане са на Шиши, Величие са крайно неадекватни и депутатите им лесно купувани, а МЕЧ и Руди крайно антипатични и с крайно малко гласове да участват в каквото и да било. Това прави ГЕРБ-ДПС да имат блокираща квота за всяко потенциално управление. Докато с Радев и ПП-ДБ може да има реално управление без ГЕРБ-ДПС във властта. Въпросът е тук какви ще са му изискванията за едно управление. Аз лично конкретно не смятам, че е толкова глупав да иска излизане от ЕС, от Еврозонота или от НАТО. Това са просто евтини фрази за пред електората му
В момента, в който ппдб дори и дума отворят за съглашение с радев ще бъдат пометени от площада. Просто протестите декември ще бъдат събрание на чавдарчета пред това което им се пише. Никакви съглашения с национални предатели на трябва да има! Заявете си отсега, ако ще го правите, ще гласуваме все пак за ГЕРб. Мутрите не са по-страшни от нашествие на азиатските орди

То пък защото някой се е засилил да се коалира с тях. Само Борисов лягаШЕ и ставаШЕ с ППДБ на уста. Ама и той нещо гледам е сменил плочата. От другите партии никой не ги иска. Та точно пък Радев ще чака на тях.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 12:26 от Lady Cassiopeia Duval

# 19 132
  • Обран бостан ;)

Всъщност в какво качество можеш да гарантираш, че Никой няма да ни напада? Ами ако не е така? За тебе може би няма да е проблем, аз обаче считам, че това което русия върши е много страшно и никак не искам да продължава да го върши.

Ами да се приобщим към Гренландия. Като я лапне Тръмп, директно ставаме американски щат. Trollface

Ще има и неудобства, разбира се.
София сигурно ще се наложи да я преименуваме в Тръмп Таун, ама поне ще сме под крилото на САЩ. Wink
Скрит текст:
п.п. Горното е ирония. Пиша го за потребителите, които нямат чувство за хумор.

# 19 133
Бънди, нямаме полезни изкопаеми и не представляваме интерес за САЩ.

# 19 134
И аз смятам, че радев ще се цели в коалиция с ПП ДБ. Вчера се опита да се пришие към площада и студентите, какво му пречи да припознае и европейските ценности за пореден път.

Всъщност той какви хора има ? Някакви депутати трябва да назове, не става само с един генерал.

# 19 135
Радев никога не е казвал, че ще ни вади от ЕС и НАТО, не знам за какви евтини фрази за пред електората му се говори.
Радев е руска подлога от най-раболепните. Избран за кандидат-президент лично от Леонид Решетников, руски генерал. Всичко, което ще ни отдалечи от Путлеровото влияние, трябва да бъде спряно. Засега е удобно да сме в ЕС, но щом спре да бъде, ще се запее и тази песен.
Точно така е. Засега не се казва излизане от ЕС. Но никога не е късно. ПпДБ ще продадат доверието на хората към тях! Това е още по-голямо предателство - да се заявиш като европеец и да ни хвърлиш на бесните кучета...
Това е още по-долно и от най долните прояви на възраждане и всички руски слуги в България

# 19 136
Цитат
Абсурд да се стигне до общо управление с ПП-ДБ. Освен ако не се разпаднат, с ПП - може би, но с ДБ - никакъв, ама никакъв шанс!
Това е най вероятното развитие. Очаквам да има 3 големи блока след изборите. Радев, който ще свие Възраждане, толкова повече, колкото е по радикален, но пък ако е много радикален може да не събере много не гласуващи. Те са му основната база. Герб и ДПС ще е вторият блок, и ПП ДБ третият. Които очаквам да изместят Възраждане. А БСП пък мисля че ще приключат курса в родната политика, след 100 и кусур години, история на следващите избори. За първи път да не влязат в парламента. Радев и от тях ще вземе гласове. ИТН също. Възраждане ще останат. Меч и Величие може и да изпаднат заради по висока активност която ще предизвика Радев. Та 3 сили ще определят следващото управление на България. Радев, Герб и ДПС, ППДБ. Според теорията на игрите, 3 сили, независими, всяка със собствени интереси, приключват винаги с обединение на 2 от тях срещу 3тата. По вероятното обединение е Радев и ППДБ срещу Борисов и Пеевски. ППДБ и Герб ДПС срещу Радев е вероятен вариант ако Радев е Копейкин втори номер, но той не е радикален. Ако е твърде радикален, и про руски като политика и хора с които ще прави партия, тогава ще застане автоматично, на анти ППДБ позиции, тогава е възможно политически комбинация без участие на ППДБ, но Радев ще трябва да търси подкрепа от Борисов и Пеевски.

# 19 137
Реално няма ли мнозинство Радев ще приключи много по-бързо от очакваното...
Ще  е в позицията на тези, по чиито гръб се катери 9г.

# 19 138
Следващият парламент може да е много различен. И много по опростен. Ако Радев, предизвика голяма вълна и вдигне негласуващите, и сериозно повиши изборната активност, нищо чудно само 5 партии да има следващият парламент. Радев, Герб, ДПС, ППДБ, Възраждане. Всичко останало, може да изпадне извън борда заради Радев.

# 19 139
Не знам дали ще вдигне чак такава вълна. Радев не е царя,  дори не е  Слави Трифонов. И с двамата вървяха, освен  възрастните любители на месии и голям брой млади хора. Царя дойде от Европа, плюс с една тълпа юпита, а Радев на кого ще разчита, на Румен Петков?

Общи условия

Активация на акаунт