Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 610 762
  • 21 266
  •   27
Отговори
# 19 110

Аз чакам да се заеме с тая задача. Майданът в Украйна ще му се стори песен.
Честно казано и аз. Голяма част от тези, които ще гласуват за него, ще го направят точно с надеждата, че ще им върне лева. Няма механизъм за връщане на лева. Единственият механизъм за това, е чрез излизане от ЕС. И ако това се случи, искам да видя всички копейки, които от години се възползват от облагите на европейското финансиране и всички тези с имоти на Халкидики, които трябва да чакат с дни пред посолството, за да получат виза и да си полеят доматите.

# 19 111
  • София
Скрит текст:
Русия е агресора и точка. Не сме ли с Украйна, ни чака същото. Едва ли някой иска да воюваме.
До кога ще повтаряте тези опорки. Никой не смята да ни напада.
Станахме по-големи украинци и от самите тях, дори Полша, която има свое малцинство там и стари сметки за уреждане с руснаците не са такива украинофили.
Не може ли да си погледнем нашата държава и нашите интереси.

Всъщност в какво качество можеш да гарантираш, че Никой няма да ни напада? Ами ако не е така? За тебе може би няма да е проблем, аз обаче считам, че това което русия върши е много страшно и никак не искам да продължава да го върши.
Ами нали нямат оръжия, още 2023-та им свършиха. С магарета и гълъби атакуват фронта. То не може и двете.

# 19 112
В един свят, в който искат да купят Гренландия, Куба одобрява мерки за преход към военно положение, международното право е на страната на по-силния, какви ли са изгледите да бъде нападната суверенна държава ?

# 19 113

Всъщност в какво качество можеш да гарантираш, че Никой няма да ни напада? Ами ако не е така? За тебе може би няма да е проблем, аз обаче считам, че това което русия върши е много страшно и никак не искам да продължава да го върши.
А ти в какво качество твърдиш, че някой ще ни напада? Присъстваш на заседанията на Генералните щабове на страните?
Може би, защото България е официално обявена за враг от Русия. Затова

# 19 114
В един свят, в който искат да купят Гренландия, Куба одобрява мерки за преход към военно положение, международното право е на страната на по-силния, какви ли са изгледите да бъде нападната суверенна държава ?
И колкото и далечно да звучи. ЕЗ ни е ...единственият коз, за защита.

# 19 115
  • София
Радев никога не е казвал, че ще ни вади от ЕС и НАТО, не знам за какви евтини фрази за пред електората му се говори.

# 19 116
Слави Василев заранта го анонсира като глас, който може да направи възможни исканията на големият протест. Споделям какво чух по смисъл.
Видяхме го Радев, когато имаше огромна заслуга за свалянето на първия кабинет от Костов насам без участието на ГЕРБ-ДПС и когато си разменяха мили думи с Бойко. Видяхме го и с Боташ, още една схема на Шиши и Бойко, която той прокара с гълъбчето си. Някой ако има някакви илюзии, че е някаква промяна от сегашните байганьовци, които управляват, е крайно наивен.

Но поне ще отстреля останалите руски партии в парламента, които са още по-трагични.
Бойко има нужда от патерица и вика Радев. Че в предишния парламент с десет патерици нямаше как да подпре, на легло с пирони беше заприличало.
Но да внимава, защото Радев е амбициозен, знае езици, да не се окаже, че ще му направи меча услуга

# 19 117
Е, той е умел в това да говори с внушения..и леко фурнаджийска лопата.
На консултациите с ГЕРБ и ППДБ внуши, че не бил против еврото, а против датата. На Възраждане пък, че е против еврото изобщо.

Просто е половинчат- за мир, за неутралитет... всичко хубаво.. После си ги знаем.. онези дето ги тресе мира и неутралитета какво провиждат... Той Радев не го казва, просто хвърля кукичките си в този електорат.

# 19 118
  • София
ПП-ДБ, ако искат да изчезнат, нека се коалират с Радев. Но след 5 месеца ако Радев бутне кабинета ПП-ДБ изчезват.

# 19 119
Не вярвам да се коалират с Радев, или с когото и да било друг

# 19 120
Ох, бе... Легло с пирони JoyJoyJoy

# 19 121

Трагични, но безопасни - с малка електорална тежест, и без никакви реални лостове за влияние, освен кресливост.
Докато радев е оплетен в мрежите на статуквото, и на практика ще получим Боко+Шиши+консолидиран проруски и антиевропейски вот. Тоест - повишава се влиянието и тежестта на статуквото, плюс агресивното уж "про-български" говорене.
Не съм съгласен. Радев може да е същия 'матр'ял', какъвто е й Бойко, но според мен неговите кукловоди искат да захлебят и те малко, а не само ГЕРБ и ДПС да ядат от баницата. Мисля, че Радев има интерес от това да управлява, т.е има потенциална коалиция извън ГЕРБ/ДПС. Докато в сегашната ситуация - БСП са на Шиши, ИТН са на Шиши, Възраждане са на Шиши, Величие са крайно неадекватни и депутатите им лесно купувани, а МЕЧ и Руди крайно антипатични и с крайно малко гласове да участват в каквото и да било. Това прави ГЕРБ-ДПС да имат блокираща квота за всяко потенциално управление. Докато с Радев и ПП-ДБ може да има реално управление без ГЕРБ-ДПС във властта. Въпросът е тук какви ще са му изискванията за едно управление. Аз лично конкретно не смятам, че е толкова глупав да иска излизане от ЕС, от Еврозонота или от НАТО. Това са просто евтини фрази за пред електората му
В момента, в който ппдб дори и дума отворят за съглашение с радев ще бъдат пометени от площада. Просто протестите декември ще бъдат събрание на чавдарчета пред това което им се пише. Никакви съглашения с национални предатели на трябва да има! Заявете си отсега, ако ще го правите, ще гласуваме все пак за ГЕРб. Мутрите не са по-страшни от нашествие на азиатските орди

# 19 122
  • София
ПП-ДБ, ако искат да изчезнат, нека се коалират с Радев. Но след 5 месеца ако Радев бутне кабинета ПП-ДБ изчезват.
А какво предлагате като алтернатива? ГЕРБ ДПСНН докато свят светува, а ППДБ отстрани да подлайват немощно. 😒 Тези приказки за 121 гласа и те не си ги вярват, сега може да се отвори шанс за някакви промени, докато обществената енергия е силна.
Иначе, докога? Докато Боко не се гътне от старост или на Д-то да му стане лошо?

# 19 123
Радев никога не е казвал, че ще ни вади от ЕС и НАТО, не знам за какви евтини фрази за пред електората му се говори.
Радев е шарлатанин, който ще каже каквото трябва в зависимост от това с кой говори. В този си смисъл той е Бойко 2.0. В разговор с копейки ще каже, че е против ЕС и НАТО, в разговори с по-западно настроени ще е по-умерен и ще каже, че има нужда от реформа. Но е пределно ясно какви са политическите му възгледи. Неколкократно ги е заявявал.

# 19 124
Докато с Радев и ПП-ДБ може да има реално управление без ГЕРБ-ДПС във властта. Въпросът е тук какви ще са му изискванията за едно управление.
Абсурд да се стигне до общо управление с ПП-ДБ. Освен ако не се разпаднат, с ПП - може би, но с ДБ - никакъв, ама никакъв шанс!

Общи условия

Активация на акаунт