Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 608 702
  • 21 144
  •   19
Отговори
# 19 140
Скрит текст:
Мирчев заяви ясно - "Нашият репер е срещу модела "Пеевски-Борисов" и плътно с Европа.", което напълно съвпада с казаното от РР, та нищо чудно да забравят "шарлатанството" и да минат към "ала - бала".
Няма да е за първи път.
Радев да го е казал това не вярвам...Няма как да го каже в прав текст, защото ще увисне ..
"Неведнъж съм споделял, че отговорът е в порочния управленски модел. Той има външните признаци на демокрацията, но всъщност функционира по механизмите на олигархията:

- Българската политика се случва извън институциите.
- Кукловодите не се свенят пред камерите да спускат директиви на Народното събрание.
- Говорят от името на правителството в присъствието на премиера.
- Заграбват партии, банки, бизнеси и медии.
Използват властта като бухалка срещу своите политически опоненти."

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/407230-poslednata-rech-na-pr … -borba-s-mafiyata
Нима не става ясно за кого говори!

# 19 141
Знае ли се кога ще са изборите? Изненадана съм от оставката на Радев, не очаквам нито крах, нито нещо мега за него на изборите, но ще е втори. Не очаквам да бие ГЕРБ...

# 19 142
  • София
Радев няма потенциал да вдигне голяма вълна, той ще обере копейския вот. Някоя заблудена некопейка може да се излъже също, да, но само някой който обича да слуша колко бедни, малки и окаяни сме. Радев няма друга реторика и не е особено добър когато говори.
Хареса ми, че Доган изплува отново и го подкрепи веднага, това говори много за потенциала и капацитета на Радев.

# 19 143
Не знам дали ще вдигне чак такава вълна. Радев не е царя,  дори не е  Слави Трифонов. И с двамата вървяха, освен  възрастните любители на месии и голям брой млади хора. Царя дойде от Европа, плюс с една тълпа юпита, а Радев на кого ще разчита, на Румен Петков?
На Гълъб Донев и ... Слави Василев Rolling EyesScream
Не виждам Зарков или другия симпатичен младеж, който забравих как се казва.. да му клъвнат.

# 19 144
Аз истински искам да вярвам, че поколението Z няма да гласува за президента Z.
И се надявам РР да блесне и изгори по-бързо и от недоразумението ИТН. Не очаквам друг път за него освен надолу.

Но взе да ми писва да живеем в интересни времена...

# 19 145
Не знам дали ще вдигне чак такава вълна. Радев не е царя,  дори не е  Слави Трифонов. И с двамата вървяха, освен  възрастните любители на месии и голям брой млади хора. Царя дойде от Европа, плюс с една тълпа юпита, а Радев на кого ще разчита, на Румен Петков?
Че той като президент, взе бая. Над милион. Сега очаквам един половин милион, да вземе. По нагоре едва ли. Но ще е около Борисов. Може и да го бие, но мисля че Реал Мадрид на нашите избори, още една титла ще вземе за номер 1. Но не е важно кой ще е първи, а общо взето, какво ще е разпределението на силите в парламента. Дали ще се обособят 3 големи блока, и процентно на изборите, и една по малка партия Възраждане, или пък Възраждане да речем няма сериозно да загубят от Радев. Ако той е много надолу, и не събере, тоя половин милион който очаквам, няма да са 3 големите сили след изборите, и тогава ще има и други сценарии. Но най вероятно Радев и ППДБ да имат достатъчно, и да се обединят срещу Герб и ДПС. Защото очаквам в абсолютна бройка ППДБ да са нагоре, протеста ги съживи, и Радев не им е в полето. Той ще играе в полето на БСП, ИТН, Възраждане, Величие, Меч. И общо взето всичките ще ги ликвидира или потопи под бариерата, ефекта от неговата поява, без Възраждане защото са най радикални и големи.

# 19 146
Мирчев заяви ясно - "Нашият репер е срещу модела "Пеевски-Борисов" и плътно с Европа.", което напълно съвпада с казаното от РР, та нищо чудно да забравят "шарлатанството" и да минат към "ала - бала".
Няма да е за първи път.
Общо взето засега това изглежда единствената линия, която може да ги свърже.
Ще видим.
Много зависи от конкретните резултати, мандати, кой е вътре, какво се случва.
ММ снощи заложи, че ще се коалират.
Аз съм дотам, ако го направят.

# 19 147
Очаквам следните блокове в парламента -- РР+Доган+възраждане срещу Герб+ДПеевСки. ПП досега лавира между Радев и ГЕРБ взависимост от това дали говорим за външна политика или вътрешна корупция, определено повече подкрепят Доган от Пеевски. Очаквам, обаче, в следващия парламент да са пак с ГЕРБ и Пеевски, защото не ги виждам с РР и Възраждане. Просто за мен оста външна политика и геополит. ориентация ще надделее при един силен резултат на Радев.
Ако ДБПП са с ГЕРБ, ще загубят легитимност  и подкрепа, ако са с РР пак ще загубят легитимност и подкрепа. ПРи силен реазултат на Радев и ГЕРБ, ПП не ги знам какво ще правят...

# 19 148
  • София
Очаквам следните блокове в парламента -- РР+Доган+възраждане срещу Герб+ДПеевСки. ПП досега лавира между Радев и ГЕРБ взависимост от това дали говорим за външна политика или вътрешна корупция, определено повече подкрепят Доган от Пеевски. Очаквам, обаче, в следващия парламент да са пак с ГЕРБ и Пеевски, защото не ги виждам с РР и Възраждане.
Ако ДБПП са с ГЕРБ, ще загубят легитимност  и подкрепа, ако са с РР пак ще загубят легитимност и подкрепа. ПРи силен реазултат на Радев и ГЕРБ, ПП не ги знам какво ще правят...

Доган не мисля, че ще е вътре.

# 19 149
  • София
на 9.12.25 в пика на протеста у нас пристигна заместник помощник държавният секретар на САЩ за Източна Европа Кристофър Смит и се срещна първо с Радев и след това с Борисов. И на 11.12.25 правителството подаде оставка. Радев може евентуално да е човек на Путин, но със сигурност е човек на Тръмп и новият фаворит на посолството. Иначе от посолството хитро си изиграха картите. Използваха създадените от демократите мрежи на влияние за да предизвикат криза и я използваха, за да  докарат на власт човека на републиканците.

# 19 150
Рефренолог, да, но Тръмп е с анти ЕС ориентация, изолационист, фен на Путин, та това, че Радев е "човек на посолството" нищо не значи за ориентацията на България при неговото управление.

# 19 151

Точно така е. Засега не се казва излизане от ЕС. Но никога не е късно. ПпДБ ще продадат доверието на хората към тях! Това е още по-голямо предателство - да се заявиш като европеец и да ни хвърлиш на бесните кучета...
Това е още по-долно и от най долните прояви на възраждане и всички руски слуги в България
Огромната маса от гласоподаватели на ПП-ДБ ги интересува корупцията и схемите, които ограбват държавата, а не кой на какъв полюс е. Това, че Борисов се бие в гърдите колко голям евроатлантик е, не означава, че краде по-малко или че всъщност не е мижитурка, която сме гледали милион пъти да се унижава и да хвали Путин какъв голям държавник бил.

Коалицията с ГЕРБ беше хиляда пъти по-отвратителна и отвращаваща, отколкото би била коалиция с Радев, колкото и да не го харесвам.

# 19 152
То какво излиза, че в България няма про-ервопейска партия Simple Smile))

# 19 153
  • Разпиляна във въображението
Аз виждам Радев с ППДБ, макар че след последните изказвания и коментари ДБ са "за" /тук не е изненада, те бяха "за" и за Сглобка 2/, ПП май по-скоро "не", ДСБ вече оплю Радев.

Според мен най-добрия вариант е Радев и ППДБ. Смекчаване на тона за Украйна е вероятен, то и в момента се случва. Най-важното е вътрешната политика, а за нея се искат доста усилия. А мисля, че заедно ще успеят.

На протестите имаше един плакат, който е срещу Радев и това е този, който се слага през няколко страници. Други няма. На площата на 100% е имало недоволни от него, но не го демонстрираха освен този един-единствен.

И не знам защо има подигравки и неверие, че се е срещал със студенти. Лъже ли, какво?

# 19 154
  • София
И не знам защо има подигравки и неверие, че се е срещал със студенти. Лъже ли, какво?

Той говореше за срещите му със студенти, когато е бил гост - лектор в някой университет. То се чу и на самата реч. Само че тук се опитват да го изкарат, че се прислачвал към студентите от протеста.

Общи условия

Активация на акаунт