Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 607 815
  • 21 129
  •   6
Отговори
# 19 320
Към европейския. РР иска към Путинския изток, където и Тръмп го влече. Имам надежда, че скоро Тръмп ще потъне и за говорещите глави няма да има смокиново листо. Орбан пак ще си е копейка, сега го водят тръмпист за благозвучие.

# 19 321
  • Другата България
Ооо, ББ е най- големият лъжец. Ама ей на, още има балъци да му вярват след толкова години.
Христо Иванов е политик от световна величина. В България още не сме дорасли за него. Тъжната истина е това.

Скрит текст:
Чух Татяна Буруджиева да рекламира бъдещата партия на бащата на Сияна. Това е достатъчно. Човешкото падение не знае дъно. Така съм се потрисала от клипчетата на почернените руски майки, които позират с кожени палта, които са им дадени от Путин като обезщетение за животите на синовете им. Пълно падение.
С уговорката, че /дано/ написаното е някаква шега, или ирония, силно се надявам никога повече този “световно известен“ политик да не припари до каквато и да е политическа сцена у нас. По света нека си гастролира, а дано, ама надали. Същото важи и за “ген“ Атанасов. Това са хората, които /за мен/ са виновни за това, в което се превърна ДБ.

Поне доволно се посмях.

# 19 322
Отпреди 14 мин.

"Парламентарната комисия по правни и конституционни въпроси обсъжда общия законопроект за промени в Изборния кодекс вече над 9 часа. 

В началото на заседанието депутатите решиха първо да обсъдят всичките 222 параграфа в проектозакона за Изборния кодекс (ИК), без днес да ги гласуват.

.Сред предложенията е вотът върху хартиените бюлетини да се отбелязва с "кръгче", вместо с досега използваните "хикс" или "тикче"    . От опозицията предупредиха, че това би могло да обърка избирателите. Предлага се и изчистване на мъртвите души от списъците и да се гласува по данните от последното преброяване на Националния статистически институт.

Засега не става ясно как и къде ще се съхраняват сканираните бюлетини и разписките".-Оффнюз

# 19 323
  • София
Битката ще е РР и ББ,  ППДБ в провинцията въобще не е актуална.
И аз така мисля. РР и ББ, всичко останало са сателити. А за Новото начало това е и началото на края.
Пеевски сигурно ще пробва да избухне с компромат срещу Радев, но това ще е все едно да се простреля в лицето. 🧐

# 19 324
Отпреди 14 мин.

"Парламентарната комисия по правни и конституционни въпроси обсъжда общия законопроект за промени в Изборния кодекс вече над 9 часа. 

В началото на заседанието депутатите решиха първо да обсъдят всичките 222 параграфа в проектозакона за Изборния кодекс (ИК), без днес да ги гласуват.

.Сред предложенията е вотът върху хартиените бюлетини да се отбелязва с "кръгче", вместо с досега използваните "хикс" или "тикче"    . От опозицията предупредиха, че това би могло да обърка избирателите. Предлага се и изчистване на мъртвите души от списъците и да се гласува по данните от последното преброяване на Националния статистически институт.

Засега не става ясно как и къде ще се съхраняват сканираните бюлетини и разписките".-Оффнюз
Интересно какви са аргументите за кръгчето вместо хикс.
За ползването на данните от преброяването дадох по-назад.

# 19 325
  • Пловдив

Това изказване от коя дата е?

19. 01. 2026

# 19 326
Birdflower,прочетох те.

Ще осъмнат,закъхарих се за тях направо...

Божанов,фб :"Часът е 11:40. Правна комисия все още заседава. Параграф 102 от 222 по Изборния кодекс.

Благодаря на Надежда Йорданова и Стою Стоев за това, че не се отказват да изобличават абсолютната неадекватност на управляващото мнозинство, което без да знае изобщо какво предлага, пак посред нощ прави атентат срещу Изборния кодекс, както и през 2022 г."

# 19 327
Питах преди месец сигурно, но не получих отговор.
Има ли в историята случай на доброволно подадена оставка на президент?
Че ми звучеше абсурдно, до вчера.
Но явно трябва и с това да се прочуем.

# 19 328
Вече се прочухме по световните медии и има интересни анализи. Вицето Блага Димитрова подава оставка, като основния и довод е бил несъгласието с поликата на Жельо Желев, но то се очакваше тогава, малко от кол и въже ги бяха събрали.

# 19 329
  • Бургас
Питах преди месец сигурно, но не получих отговор.
Има ли в историята случай на доброволно подадена оставка на президент?
Че ми звучеше абсурдно, до вчера.
Но явно трябва и с това да се прочуем.
И аз се зачудих над доброволно подадената оставка!
До сега не е имало такъв случай у нас!

# 19 330
У нас не, но дали и в друга държава има?

# 19 331
А как се казва партията на РР? Учредена ли е вече?

# 19 332
А как се казва партията на РР? Учредена ли е вече?

# 19 333
Всъщност ПП ще са най-големият губещ от новия проект.
Може и да не влязат.

# 19 334
Всъщност ПП ще са най-големият губещ от новия проект.
Може и да не влязат.
дано

Общи условия

Активация на акаунт