Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 597 241
  • 20 731
  •   19
Отговори
# 19 590
В НС пробутват изцяло хартиен вот. Същият, на който се нагледахме как се манипулира. Срам нямат и после ПП-ДБ били виновни, че хората излязоха по площадите, защото тези от ГЕПС, БСП и ИТН са просто непоносими.

# 19 591
Големи напъни Радев да се изкара лично поканен.
От твоята картинка с помощта на Гугъл ленс
Цитат
ОТ ПОСОЛСТВО-ВАШИНГТОН

Иах Ма. Пв-02-87/19.01.2026 г.

Към наши П8-03-13-2/15.01.2026; Пв-03-13/08.01.2026

до

АП - Началник на кабинета на президента; съветник по външния политика

За сведение:

МВнР - ПК, ГДДО, ГДПВ, ГДГВ, А, БИА, ОВППС

МС - Кабинет на министър-председателя

ППРБЕС - Брюксел

ОТНОСНО: Покана от Президента на Съединените щати Доналд Тръмп до президента Румен Радев и Република България за присъединяване като държава основател в Съвета за мир

В приложение изпращаме документ, получен на електронната поща на временно управляващия посолството на Република България в САЩ г-жа Стефка Йовчева от Съвета за национална сигурност към Белия дом на 18 януари 2026 г. вечерта. Документът съдържа лично обръщение от Президента на Съединените щати Доналд Тръмп до президента на Република България г-н Румен Радев и официална покана да се присъедини към президента на САЩ в едно историческо начинание за укрепване на мира в Близкия изток и към един смел нов подход за разрешаване на глобалния конфликт.

Като председател на Съвета за мир, президентът Доналд Тръмп отправя официална покана Република България да се присъедини като държава основател и да стане страна по Устава на Съвета за мир.

В поканата президентът на Съединените американски щати добавя, че новосъздаденият международен орган има за цел да подпомогне прекратяването на конфликта в Газа и да служи като по-широка рамка за стабилизиране и изграждане на траен мир в зони на конфликт. Поканата се основава на вече обявения Всеобхватен план от 20 точки за прекратяване на конфликта, подкрепен от значителен брой международни актьори и приветстван от Съвета за сигурност на ООН.

Останалата част от документа включва:

1
В внимателно прочети болднатото. Покана от президент към президент
Това проблем ли ти е? Щото за мен не е.
Аз проблеми с ПП нямам, едва половин децибел са над общия фонов шум. На същото ниво на възраждане, меч и величие.

# 19 592
Скрит текст:
които никога не са казвали, че искат да работят с Радев.
Потвърждавам! Те по принцип не искат да работят с никого, самодостатъчни са си! Точно сега да си развалят рахатлъка.
Това проблем ли ти е? Щото за мен не е.
Те не искат да работят, за избирателите не е проблем, що щат в НС тогава.

# 19 593
Естествено, че е президент до президент, Санди. До мен ли да е?
И какви правомощия има българият президент?

Промените на ИК са внесени в пленарна зала, да видим какво ще излезе оттам, докато благоговеем пред поканата на Тръмп.

# 19 594
Никакви.
Точно в това е проблемчето. Тръмп търси съюзници общо казано. С лични покани да се присъединят към неговите идеи.

# 19 595
  • София
В НС пробутват изцяло хартиен вот. Същият, на който се нагледахме как се манипулира. Срам нямат и после ПП-ДБ били виновни, че хората излязоха по площадите, защото тези от ГЕПС, БСП и ИТН са просто непоносими.

Сутринта по някой от сутрешните блокове някакъв експерт обясняваше, че дори и да се приеме това със скенерите, то няма как да се гласува с тях на тези избори. С машините също имало някакъв проблем и нямало да може - защо има проблем, след като вече се е гласувало с тях, не разбрах. Снощи също обясняваха за скенерите - че нямало как да се купят за толкова кратко време, евентуално можело да се вземат под наем, обаче не е ясно от къде. Но няма да има време да се настроят, нито да се обучат членовете на комисиите, нито да се проведе разяснителна кампания сред хората. Такива скенери се ползвали в САЩ, но там нямало драма с тайната на вота.

За скенерите може и така да е - наистина няма време, обаче за машините така и не разбрах какъв е проблема.

# 19 596
За машините ще стане проблем времето за подготовка. Необходими са 55 дни преди изборите за това. Така ще отпаднат и те, ЦИК ще ни уведоми, че ще гласуваме само на хартия. Божанов го обясни добре в Референдум.

# 19 597
Няма да има време за сертифициране на машините, затова ни пробутват тия скенери. Вместо да сертифицират машините, те по закон ще очакват в този период скенерите, и като се разбере, че няма време да ги въведат, вече няма да има време и за сертифициране на машините. Които скенери пък ще поемат всичките хартиени бюлетини, които видяхме на миналите избори как ги надписват "за Краси, на който му трябват 300". Нищо не се решава с тия скенери. Освен, че някаква фирма ще вземе едни пари. Нагли, по-нагли, ИТН и ГЕПС.

# 19 598
  • Разпиляна във въображението
Не проследих драмата с машините. Мисля, че няма да минат, но ми се счу някакви хиляди машини. Това вярно ли е? Какъв е този абсурд?

# 19 599
Аз се чувствам бясна от безпомощност като виждам какво става в зала. Ще я вкарат и гласуват тази дивотия.
Как не спряха с наглите си безумия!
Този Изборен кодекс ще смаже напълно енергията от протестите.

# 19 600
  • София
Няма да има време за сертифициране на машините, затова ни пробутват тия скенери. Вместо да сертифицират машините, те по закон ще очакват в този период скенерите, и като се разбере, че няма време да ги въведат, вече няма да има време и за сертифициране на машините. Които скенери пък ще поемат всичките хартиени бюлетини, които видяхме на миналите избори как ги надписват "за Краси, на който му трябват 300". Нищо не се решава с тия скенери. Освен, че някаква фирма ще вземе едни пари. Нагли, по-нагли, ИТН и ГЕПС.

Ако наистина им трябват 55 дни, значи има време. Все пак датата на изборите още не е обявена. Ако изборите са в началото или средата на април е напълно възможно да се сертифицират до тогава. Всичко зависи от Йотова и от това как ще разтегне цялата процедура във времето. Или бъркам?

# 19 601
  • София
Добре де, ПП преди година също са искали скенери, в мотивите на внесеният от тях проект за изменение на ИК са обяснени мотивите за въвеждането на скенерите и на мен ми се виждат добри и разумни. Защо сега вече не са ОК тези машини, освен, че няма време за тези избори?

# 19 602
Значи човек да не спре да следи новините за 3-4 дни!
Какви са тези свинщини - комисии с решения по нощите,  нови машини, които ако са купени и чакат само да ни ги продадат със закон си е направо за ДАНС,
Радев изобшо няма да го коментирам, докато не го видя кого точно ще събере край себе си. С присмех следя надпреварата разни политически трупове как му правят словесни свирки Simple Smile

# 19 603
Не знам защо толкова много страници се дъвче външната ни политика. На международно ниво сме "въздух под налягане" и никой не се съобразява с нас, нито ни има за фактор, дори и съседните  държаи. Ясно е, че каквото ни наредят такава ще ни е външната политика. В досегашните правителства външните ни министри са толкова безлични и със съмнителни качества, че предполагам никой не ги помни. Бих казала, че последната независима външна политика сме водили по времето на Иван Асен II.
Мен ме интересуват програмите на партиите относно:
1. Корупция - стигнала е дори до чистачките, образувани са кръгчета и зависимости в огромни размери.
2. Съдебна система - абсолютна кочина
3. Здравеопазване - лекарите са превърнати в чиновници и търговци, неадекватни клинични пътеки - точат се едни пари, а хората нелекувани. И не е вярно, че не достигат лекари и медицински персонал, има достатъчно, просто има много нечитави. Помислете колко от вас или ваши близки при здравословен проблем обикалят няколко болници и сменят няколко лекари докато попаднат на правилното място.
4. Образование
5. Раздути щатове на администрацията - много хора, некачествена работа и никаква отговорност.

Някой замисля ли се защо населението е намаляло с над 30%, а кадрите на държавна и общинска издръжка се увеличават.
През 70-те години новородените са били 150 х. деца, за 2025 г са само 48 хиляди - 3 пъти са по-малко!!!

Ще подкрепя тази партия, която има ясна стратегия и планове за подобряване и преструктуриране на по-горните области.

# 19 604
Лейди, законът, който пробутват гласи, че трябва да се въведат скенери в 1-месечен срок. И като изтече срокът и се окаже, че не могат да ги осигурят, вече няма да има 55 дни до изборите. Хитрите номера на хартиената коалиция продължават.
Кой ще гарантира, че след края на изборния ден няма да се пишат кръгчета по бюлетини и да се сканират, когато се въведат скенерите (явно не за предстоящите избори)? И защо го правим, при положение, че изборите през 2021 показаха, че със 100 % машинно гласуване, изборите бяха отчетени спрямо вота на хората.

Общи условия

Активация на акаунт