Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 637 614
  • 22 214
  •   18
Отговори
# 19 965
  • София
Никоя уважаваща себе си държава няма да се ангажира да лъска имиджа на миротворвца Тръмп и от днес за утре да влиза в някаква измислен съюз, който не е ясно за какво се бори. Възможно е на по-късен етап, когато се изясни какви са му целите, компетенциите и т.н да получи нвкаква подкрепа  от ЕС или част от страните на Ес. Но такива решение от днес за утре, без информация, без яснота, с основна цел показност са по-типчични за режимите, където властта е състедоточена в един човек или партия, от колото за демократичните страни. За това е токова унизително за нас българите това поведение на Желязков, не толкова, че сме подписали нещо, а начина по който е направено. Все едно ДП е нашия цар и диктатор, въпреки че хората ясно показаха, че това правителство не легитимно и че не искат ДП и ГЕРБ да си правят машинациите.
Всички държави от ЕС са получили покани. Не са се отзовали. Нашето правителство в оставка, нарушавайки процедурата за това, бърза да подпише.

# 19 966
Кажи какви са тези либерални ценности, които ти бъркат в здравето.
Всички проповядвани от ляво либералните политики. Все едно чета тезите на Ленин с тази разлика, че капитализмът е на различна поставка. Едни и същи методи само за декорация има различна крайна цел. Добре де, хайде да не е Ленин, цялата социална демокрация като част от либералните ценности. Ако трябва пример "Моите лично права", а твоите къде остават. В същото време част от групата като колектива на социалистите. Или равен старт от държавата, държавата да ти даде стълба за развитие и да те посбутва отдолу. При социализма му казвахме равенство на резултата, т.е. всички да се изкачат по стълбата която им дава държавата...и да ги подбутва.
Виж, аз съм крайно десен либерал, почти консерва. Като идеи най-близки са ми ИТН и Синя България. Мога да ти дам всички конфликтни точки между мен и ляв либерал които надушвам от две изречения.

И как точно либералните ценности ти нарушават лично твоите права?

# 19 967
А какви възхвали и Оди на радостта имаше когато стана премиер.
Само отворете темата в началото. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 19 968
  • В офиса
Виж, аз съм крайно десен либерал, почти консерва. Като идеи най-близки са ми ИТН и Синя България. Мога да ти дам всички конфликтни точки между мен и ляв либерал които надушвам от две изречения.

ИТН нямат идеи.

# 19 969
А какви възхвали и Оди на радостта имаше когато стана премиер.
Само отворете темата в началото. Stuck Out Tongue Winking Eye

Мда, кога беше Осанна, кога стана Разпни го Grinning Както беше с Пеевски.

# 19 970
  • София
Санди, може ли да обясниш конкретно кои са либералните цености, които ти пречат.  Нищо конкретно не казваш с толкова писане  "Всички проповядвани от ляво либералните политики." "Ленин"... Какво значи това? Обясни, ако знаеш разбира се...защото ми се струва, че ти пречат не някакви ценности, а че  някой може да съществува и да живее като теб, въпреки, че ти не го харесваш и одобряваш. А това няма нищо общо с ценностите на някои, а с комплексите в теб.
Кажи какви са тези либерални ценности, които ти бъркат в здравето.
Всички проповядвани от ляво либералните политики. Все едно чета тезите на Ленин с тази разлика, че капитализмът е на различна поставка. Едни и същи методи само за декорация има различна крайна цел. Добре де, хайде да не е Ленин, цялата социална демокрация като част от либералните ценности. Ако трябва пример "Моите лично права", а твоите къде остават. В същото време част от групата като колектива на социалистите. Или равен старт от държавата, държавата да ти даде стълба за развитие и да те посбутва отдолу. При социализма му казвахме равенство на резултата, т.е. всички да се изкачат по стълбата която им дава държавата...и да ги подбутва.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 09:07 от pimpinela

# 19 971

ИТН нямат идеи.

Как бре? Щяха да ни изстрелват в космоса!

Ако управляваха самостоятелно, щяхме вече да имаме българска база на Марс.

# 19 972
  • София

ИТН нямат идеи.

Как бре? Щяха да ни изстрелват в космоса!

Ако управляваха самостоятелно, щяхме вече да имаме българска база на Марс.

Не нас - македонците щяха да пращат там. Ама верно да ги бяха пратили тези макета в космоса да заселват Марс Joy

# 19 973
Какво дясно свършиха ИТН, та решихме, че са десни? А идеите са им каквото каже Пеевски. Синя България само приказките са им красиви, още не са влезли в парламента. Като го направят, ще видите как бързо-бързо ще заемат мястото на ИТН.

# 19 974
  • Обран бостан ;)
Има и нещо положително след присъединяването ни към "Съвета за Мир ООД".

Европейските лидери разбраха кого точно са "уелкъмнали" в ЕС, ЕЗ и Шенген. Trollface

# 19 975
  • София
Ще минат няколко дни  и ЕС ще подкрепи ООН-то на Тръмп. А ние се притесняваме какво ще си кажат за нас европейците/американците 🙂

Кая Калас:
“ЕС може да подкрепи тази инициатива, ако мандатът на Съвета за мир е ограничен до Газа, както е предвидено от ООН“, каза Калас.”
Публикацията e на страницата на Nova.bg

Накрая и Гренландия ще дадат.
https://btvnovinite.bg/svetut/danija-vratata-e-otvorena-za-serio … ri-sas-sasht.html

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 09:16 от Мецани

# 19 976
  • София
Аз се притеснявам от арогантността и наглостта, на тези, които преди един месец им беше показано, не че не искаме те да взимат решенията, а на какво ще каже някой.
Ще минат няколко дни  и ЕС ще подкрепи ООН-то на Тръмп. А ние се притесняваме какво ще си кажат за нас европейците/американците 🙂

Кая Калас:
“ЕС може да подкрепи тази инициатива, ако мандатът на Съвета за мир е ограничен до Газа, както е предвидено от ООН“, каза Калас.”

# 19 977
  • София
Ще минат няколко дни  и ЕС ще подкрепи ООН-то на Тръмп. А ние се притесняваме какво ще си кажат за нас европейците/американците 🙂

Кая Калас:
Може и да не го подкрепят, а ние се притесняваме, че сме не в компанията на Англия и Франция, не и в тази на Италия и Испания, а в компанията на Албания и Беларус, че и Пакистан.

# 19 978
Къде е становището на ЕС по отношение начинанието на Тръмп. Нали единна Европа има обща външна политика, защо не изрази еднинна позиция.
В най - лошия случай БГ ще бъде компрометирана въпреки, че реално не е ясно какво точно сме подписали предвид неясния статут на този Съвет за мир.

# 19 979
  • София
Изложихме се страшно и понеже дипломацията е фина материя, ние изплискахме естрадно с тая глупост. И то при всички извинения, които имаме – нямаме президент в момента, правителството е в оставка, можеше да си замълчим, както направиха повечето други държави.

Общи условия

Активация на акаунт