Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 648 452
  • 22 521
  •   4
Отговори
# 20 235
  • Разпиляна във въображението
Да речем, че ПП-ДБ се коалират с Радев и то какво? Ще заменим Сарафов с Ченалова ли? Кошлуков с Недялко Недялков?

Аха, да. Фантазии. А ние имаме реални примери какви хора избират ППДБ, когато са в коалиция - Десислава Атанасова за конституционен съдия и също проблемния Белазелков, който пък е лично тяхна кандидатура.

# 20 236
Каква отговорност поемаш, когато подаваш оставка няколко месеца преди да ти свърши мандата? Не искаше да изтърве изборите. Grinning

Главнокомандващия дезертира за да захапе кокала.

# 20 237
ФБ ми предложи пост на Ченалова,снимала дебелата папка с подписи,ще внася за удължаване на периода/на 6м/ на двойното валутиране,отдолу в коментарите я правят дармадан.Набляга се на твърдението "удължаване на агонията".
Подобно удължаване ще създаде още по-голям хаос и проблеми. Нямам търпение да стане 01.01 и да се приключва с това. Касиерите и те споделят същото мнение в голямата си част. Гледам и хората посвикнаха, вчера на две места пазарувах, масово пред мен си плащаха с евро, връщаха евро.

Извън демагогията на Ченалова, не съм чула някой да споменава за удължаване. Чудят се вече каква тъпотия да измислят "противниците" на еврото.

# 20 238
Само не разбрахме как ще ни спасява.
Кой пише, че ще ни спасява? Досега чета само колко безсилен е.

# 20 239
Слушам със закъсненине Атанасов. Те твърдо няма да се събират с Радев. Значи, ако това наистина се случи, това означава същия ВСС, същия Гл. прокурор. Язък им за всичките напъни, че са за съдебна реформа и т.н.
Щом "ген." Атанасов е против, значи не съм в грешка, че аз съм за! Изключително неприятна личност, цялата му политическа кариера е едно досадно дрънкане на едни и същи заучени баналности! Ето и сега - Западна Европа не харесвала Радев, затова и ние не трябва да го харесваме. Утре Западна Европа, ако каже да си взривим АЕЦ-а (например), ще си счупи краката той да драсне клечката! Мекотело!

# 20 240
  • София
Какви толкова функции има Президентът на България, че да бяга от отговорност?

И защо се фрустрирате от неговата оставка, при положение, че искахте импийчмънт?

Защото не е важно Радев да се махне, пък дори и сам - важното е да е позорно натирен.

Аз лично с интерес следя какъв екип ще покаже. Тъй като в момента съм свободен политически електрон си имам в главата няколко имена, които биха ми привлякли интереса. А и си имам неща, които са ми приоритет при гледането на програмите. Та в момента стоя, чакам и си умирам от смях на всичко, което се случва всеки ден, от както Радев се появи на тепиха. А истинската забава още не е започнала, така че Popcorn

# 20 241
  • София
Авторът дали може да си прочете поста?
Бори се за дигитализация, ама взимай тия хартиени бюлетини. Wink

# 20 242
Той нямаше ли телефон с копчета?

# 20 243
  • София
Авторът дали може да си прочете поста?
Бори се за дигитализация, ама взимай тия хартиени бюлетини. Wink

Дигитализацията МИ е по-добра от дигитализацията ВИ. Simple Smile

Аз имам изградено мнение за Радев, само ми е любопитно кои ще са около него. Не че очаквам някакви изненади.
И ме интересува чия регистрирана партия ще ползва за платформа.

Но, да. Атанас Атанасов отдавна трябваше да се пенсионира.

# 20 244
Хубаво е, че гледате програмите на партиите, но повече гледайте кои ще са им външнополитическите партньори, защото ние сме зависима икономика, слаба геополитическа сила, та правилно да избираме между проевропа- правила, законът над всички и що-годе нормален живот за средните хора или продиктатура- МАГА и Путин, богатство за шепа хора около тях, а за нас масрафа.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 12:16 от llo.

# 20 245
  • София
Още спасители:

"Николай Попов, бащата на загиналата в катастрофа 12-годишна Сияна, обяви в ефира на БНТ, че създава гражданско обединение.

Формацията вече е в процес на изграждане и ще включва активисти, експерти и неправителствени организации.

„Едни изключителни експерти съм събрал, университетски преподаватели, хора от цялата обществена сфера има покрай мен. Включително самите хора ме търсят и предлагат да ни помогнат безвъзмездно."
По думите му се цели не просто самоцелно участие във властта, а оказване на реален граждански натиск за промяна на политическия модел."

Чакаме Мая Манолова.

Подчертаното всъщност е много хубаво. Истината е, че ако не беше им скачал на главите, нямаше да си мръднат пръста и да оправят пътя, на който загина Сияна. Постоянно диша във врата на много хора и това малко или много ги кара да се размърдат и да си свършат работата, за която взимат пари, а не само да броят мимуните до края на работния ден, удобно седнали зад бюрото.

Аз лично го харесвам, но не мисля, че мястото му е в политиката. Но едно движение, което да следи институциите да си вършат работата, няма да е никак зле да има. Постоянно се оплакваме, че никой нищо не работи, а само пари взима. Ето един човек, който би могъл да се погрижи това да се промени. За мен този човек не е новия месия - това е човек, който има кауза, посветена на името на дъщеря си. И в това няма нищо лошо, дори напротив.

# 20 246
Около Радев е ясно кои са. Тия дни са всеки ден по телевизиите, а вчера видяхме и напускащите с него президенството.

# 20 247
Лейди, на същото мнение съм. Човекът има кауза, добре надушва язвите и ги громи. Тази мафия със страданието на жертвите от катастрофи работи като октопод от десетилетия, поне в това съм навътре и ме е отвращавало. Дано успее да активира някои процеси, защото е цинично да се гледа на човешки трагедии като на бала с пари.
И аз го харесвам Попов.

# 20 248
Не работи лайв стрийма на страницата на пилона.
https://pilon.rozhen.bg/

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 12:40 от starinthenightsky

# 20 249
Около Радев е ясно кои са. Тия дни са всеки ден по телевизиите, а вчера видяхме и напускащите с него президенството.
Знаеш ли кой мернах сред изпращачите,един местен бизнесмен,задочно го познавам,с близки взаимоотношения и бизнес с шефа на ПИМК,сега се е нагнездил и във ФК Ботев.А ПИМК чии са,на КОЙ?..
А защо БСП клекнаха на ДП,нима Гергов Пловдивски не е наясно.

Който каквото иска да ми разправя,каквато и декорация да си слага РР в екипа,все повече вярвам в триумвирата,който ще си спретнат,пък ППДБ да са им смокинов лист.

Общи условия

Активация на акаунт