Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 591 092
  • 20 556
  •   17
Отговори
# 20 415
  • София
Съгласна съм, че може би за радев ще гласуват повече, отколкото за Итн, не споря изобщо. Радев ме тревожи само външнополитически, защото времената са гадни и точно сега не ни трябват русофили начело. Вътрешнополитически все ми е тая какви ще ги върши. Ама се опасявам, че за навън, ни чака същия срам като с желязков оня ден, по сто.

# 20 416
С оглед на досегашните му позиции Радев може да обере протестният вот на хора, които традиционно се хващат ирационално за всеки нов Спасител. С проруzки предпочитания, за които да вееш чуждо знаме на национални празници е патриотично. Евроскептици и противници на еврото.  С външен локус на контрол, които се припознават в униформи, авторитети.
Хора с изразено критично мислене, които не се вписват по някакъв начин в гореизброените, по-скоро няма да гласуват, отколкото да изберат него.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 12:43 от starinthenightsky

# 20 417
Съгласна съм, че може би за радев ще гласуват повече, отколкото за Итн, не споря изобщо. Радев ме тревожи само външнополитически, защото времената са гадни и точно сега не ни трябват русофили начело. Вътрешнополитически все ми е тая какви ще ги върши. Ама се опасявам, че за навън, ни чака същия срам като с желязков оня ден, по сто.
Е, как така ще ви е все тая вътрешната политика? Не трябва ли да е обратното?
Ех, това ниско българско самочувствие... Сакън "да не се изложим пред чужденците."

# 20 418
Радев не е Нов. Радев отдавна се е заявил на къде го влече. Цвъ  Цвъ ще му прави партията, гледам захванал се е сериозно с това. 😄

# 20 419
  • София
Да се изложим не, изобщо не беше това поантата ми. Да се позиционираме в съюз с диктаторски държави само няколко месеца след като най-сетне застанахаме там, където  ни е мястото - ей това ме съсипва.
20 години се борим да станем равноправни европейци и няколко месеца след това да дойде радев и да ни залепи към Унгария, Сърбия и да подкрепяме русия.... еми трудно ще го преглътна, да.
Вътрешнополитически какво ще направи, нищо няма да направи. Едни и същи ла*на правят всички- ще се сбута в някоя схема, ще открадне някое евро, ще си продължи борисово-шишевата крадлива история - промяна не очаквам.

# 20 420
  • София
Не мисля, че Радев ще събере толкова гласове. Разочарованите от БСП едва ли ще гласуват за него. Не е харизматичен спасител, постоянно го свързват с ПП и прочее. Сега домейнът на сайта му платен от ПР-а на Черепа. Конспираторите го наричат американски агент. Да хване малко от негласуващите, но е много рано да се каже, че ще е новият месия.

# 20 421
Хора с изразено критично мислене, които не се вписват по някакъв начин в гореизброените, по-скоро няма да гласуват, отколкото да изберат него.

Винаги гласувам, но на последните избори за президент пропуснах. ГЕРБ или Радев определено не е избор. Луна трябваше да стигне балотажа.

# 20 422
  • Буркина Фасо
На мен друго ми прави впечатление - Асен Василев. С доста твърда ръка взе да управлява партията. Одобрявам. Simple Smile Аз него по принцип си го харесвам и очаквам положително развитие, откакто овладя ПП-то. Дано не ме разочарова и той.
да виждаш прилика с друг достоен човек ?  Simple Smile
ПП-НН май се заформя.

# 20 423
Не мисля, че Радев ще събере толкова гласове. Разочарованите от БСП едва ли ще гласуват за него. Не е харизматичен спасител, постоянно го свързват с ПП и прочее. Сега домейнът на сайта му платен от ПР-а на Черепа. Конспираторите го наричат американски агент. Да хване малко от негласуващите, но е много рано да се каже, че ще е новият месия.
И това го има.
+ че може да раздвижи негласуващите и в обратна посока, както някой сам спомена за себе си тук.

# 20 424
  • Варна
Кой е сайта на Радев?

# 20 425
  • София
От ДБ не са доволни от условието на Асен Василев да не включват в листите си изгонени от ПП. Ако включат Лорер направо да не ми се явяват на изборите.

# 20 426
Е, що пък Лорер, тоя да не е някаква национална ценност.

# 20 427
Нинова:

"Не се изненадах от действията на Румен Радев. Мисля, че беше естествен ход след толкова говорене и подготовка. Но не беше сега моментът. Моментът беше 2020 г. – големите протести, всички бяхме до него, имаше енергия за промяна. Това коментира пред бТВ Корнелия Нинова, лидер на „Непокорна България” и бивш председател на БСП.

„Засега до него застава Ахмед Доган, който е конструкторът на Прехода, бащата на Делян Пеевски. Това не е добър ход. Васил Божков и други също се наредиха – опашка от службогонци. Това хвърля сянка върху намерението на Радев да се бори с модела“, на мнение е тя.

„Още в първото служебно правителство ми светна лампа, че нещо не е наред. Герджиков ме извика в МС, след това и в президентството да ме агитират наши представители да влязат в правителството на Бойко Борисов. Аргументът – приемственост. Беше шок да съберат БСП и ГЕРБ още през 2017 г.“, разказа Нинова.

На въпрос има ли възможност Радев да „изсмуче” електората на БСП, бившият лидер на партията заяви: „Очаквам БСП да не влезе в следващия парламент, но по-голямата причина да е предателството и разочарованието на хората.”

Категорична е, че Илияна Йотова е твърдо свързана с БСП, но няма представа дали е по-близка до партията или до Румен Радев.

Тя обяви, че „Непокорна България” ще се яви на предстоящите избори.""

# 20 428
Каква е драмата с Лорер, че не ги следя ПП-тата? Асен Василев от самото начало го харесвам, има потенциал.

# 20 429
  • София
Соната, не е заради Лорер, според мен е заради Божанков.

Говоренето на Нинова е предизборно и с цел да привлече гласове от БСП и да влезе в парламента.

Бърди, кой ни позиционира в съюз с диктаторски държави? Радев? Не беше ли беше ли Желязков?

Общи условия

Активация на акаунт