Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 614 354
  • 21 407
  •   26
Отговори
# 20 865
  • Разпиляна във въображението
Ама Мирел, гласувай си за него. Не ни вменявай вина, че ние няма да го направим. Все още живеем в демокрация, или поне докато "не сме взели пример от русия."

Нека не казваме на кой как да гласува, става ли Simple Smile И коментирам заявките на партиите - всеки по единично иска да управлява и не иска с никой да се събира. Момент - за това е виновен Радев Simple Smile

# 20 866
не знам наша ли, ваша ли, но трябва да съм се побъркала, за да гласувам за РР

# 20 867
  • София
И с кого ще направи този подвиг?

Ако трябва, сам със себе си ще направи. Simple Smile

Натовски генерал, ех.... Натовска само заплатата, другото от Варшавския договор. Цял живот на държавна заплата, икономика не е помирисвал, но взел да "спасява".
И да не ревне някой сега, че плюя и обиждам. 10 дена чинно го чаках, изгледах всичките му емисари без валидол, вече нямам нерви.

# 20 868
Ама Мирел, гласувай си за него. Не ни вменявай вина, че ние няма да го направим. Все още живеем в демокрация, или поне докато "не сме взели пример от русия."

Нека не казваме на кой как да гласува, става ли Simple Smile И коментирам заявките на партиите - всеки по единично иска да управлява и не иска с никой да се събира. Момент - за това е виновен Радев Simple Smile
Нали и аз това казвам, всеки да си гласува за когото иска. И да, никой няма да има мнозинство, за да управлява самостоятелно. Радев също.
P.S. Идея нямам кой е казал, че радев е виновен за това, че никой с никой не се събира. Прекалено драматизираш.

# 20 869
А, не, разединител е. Грам не драматизирам. Защо не е направил така, че да обедини. Кой да обедини - партиите ли?

# 20 870
Като президент беше разединител. Не към партиите, към народа си.

# 20 871
  • Другата България
Ами не, поредния....айде, не месия, мииии не знам какъв е Радев, защото не е нова звезда, е просто съвсем същия. Ма 1:1. Наистина не разбирам защо се очаква нещо различно от него, освен думи.
Честно казано, и аз не разбирам хората, които след толкова години видяно от ГЕРБ продължават да гласуват за тях, и те същите, дори не са нови. Ама разни хора - разни идеали. Да си гласуват.

# 20 872
  • София
А, не, разединител е. Грам не драматизирам. Защо не е направил така, че да обедини. Кой да обедини - партиите ли?
Не партиите, а нацията, каквато е ролята на президента в Република България.
Той си води лична кампания от 9 години, защото някой го излъга, че е харесван или по-скоро му плаща.

# 20 873
Трябваше да е обединител на народа. Докато беше президент. Не се справи.

Сега може да си разединява колкото иска.

# 20 874
Както неведнъж съм казвала....
За мен Радев е един от факторите, които допринесе за песимистичното отношение на част от народа към Ковид и съответните мерки.
Това така на прима виста.
Или съм безродница щото не се кефя на пилона с нашето знаме, щото знам, че ще заприлича на парцал, след употребата..
И такива неща.

# 20 875
  • София

Аз в последно време основно от феновете на ПП чета опити за вменяване на вина на всеки, който каже, че няма да гласува за тях. То не беше към гласоподавателите на ГЕРБ, то не беше към тези на Възраждане, то не беше към тези на ИТН, сега, като чета темата, тези на Радев са на пангара. Даже рязко ГЕРБ станаха по-приемливи.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 16:27 от Lady Cassiopeia Duval

# 20 876
  • София
"След днешния пост на Румен Радев идват и първите контра аргументи:
1. „Първо трябва да изгоним олигархията, после да се интегрираме реално в ЕС.“
Контра:
Реалната интеграция в ЕС и особено в еврозоната е един от най-силните инструменти за ограничаване на олигархията, защото налага по-строги правила, контрол и прозрачност. Не чакаш да станеш идеален, за да влезеш – влизаш, за да бъдеш принуден да станеш по-нормален.
2. „Еврозоната не е стратегическа цел, а само инструмент.“
Контра:
Еврозоната е стратегическа цел, защото означава принадлежност към ядрото на ЕС, където се взимат решенията. Това е политически, икономически и институционален избор, не просто технически валутен въпрос.
3. „Няма да има инвестиционен бум след еврозоната.“
Контра:
Никой не говори за магически „златен дъжд“, но влизането в еврозоната доказано намалява риска за инвеститорите, поевтинява финансирането, повишава доверието и прави държавата по-предвидима. Това е основата на устойчив приток на инвестиции.
4. „Влизаме прибързано и неподготвени.“
Контра:
България е във валутен борд от близо 30 години, което означава, че вече сме отказали самостоятелна парична политика. Отлагането не ни прави по-подготвени, а ни държи извън процеса на вземане на решения.
5. „Европа жертва икономиката заради идеология.“
Контра:
Европейската политика не е идеологическа прищявка, а защита на стабилен международен ред. Без сигурност, правила и предвидимост няма и стабилна икономика.
6. „Трябва повече реализъм към Русия и Украйна.“
Контра:
Истинският реализъм за малки държави е подкрепата за система от правила, а не за логиката на силата. Когато силата стане норма, малките винаги губят.
7. „Европа губи суверенитет.“
Контра:
ЕС не отнема суверенитет, а го превръща във влияние. В съвременния свят суверенитетът се упражнява чрез участие в силни съюзи, не чрез изолация.
8. „Деиндустриализацията е резултат от европейската политика.“
Контра:
Деиндустриализацията в България започва далеч преди сегашните политики на ЕС и е резултат основно от корупция, липса на държавна стратегия и слаби институции, не от самото членство."

# 20 877
Не се излагайте, при кой е бил обединен този народ, може би доброзорлем по време на социализЪма.

# 20 878
Т.е. той е разединил народа и така е способствал да продължават да гласуват за... няма значение за кого. Хората гласуват за партии. Някой, от тук активни гласоподаватели, ще каже ли, че той го е накарал с изказванията си да гласуват за определени? Сега очевидно обединява да се гласува против него Simple Smile Така че няма проблем Simple Smile

Тепърва ни предстои изключително сериозна работа, за да започнем наистина да се интегрираме в Европейския съюз. На първо място това означава да изгоним олигархията от властта и да спрем паричните потоци от публични ресурси, които продължават да се леят към нея. Да установим върховенство на правото, реално разделение на властите и работещо правосъдие. Да върнем прозрачността, отчетността и отговорността в държавното управление, да възстановим демократичните пазарни механизми, изкривени до неузнаваемост от олигархията и освободим бизнеса от рекета. Да създадем икономическа среда, която да отключи потенциала на българския бизнес.

# 20 879
  • София
Не се излагайте, при кой е бил обединен този народ, може би доброзорлем по време на социализЪма.

Много обединени бяхме, когато ни приеха в ЕС. Не съм чула някой да не се радва. Също и когато свърши Жан Виденовото управление.

Общи условия

Активация на акаунт