Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 608 573
  • 21 134
  •   22
Отговори
# 21 045
Това не е наше мнение, това са действията и приказките на самия Радев през последните 4 години. Останалото е да се казва на черното, че е бяло.
Може ли по конкретно, какви са действията, които доказват твърдението ти/ви.

# 21 046
  • София
Това не е наше мнение, това са действията и приказките на самия Радев през последните 4 години. Останалото е да се казва на черното, че е бяло.

500-те хиляди, които аз, ти и останалите загубихме днес за турска фирма работеща с руски газ, който така и не получаваме, но плащаме. Simple Smile
Утре попитай същото и отговорът ще е пак този. Вдругиден - пак.
А, хайде сега ти ми докажи, че тоя не е руски актив.

# 21 047
Гюров и той е симпатяга, ама явно не е дялан камък.. да каца по върховете на всякакви институции ... цял живот.

# 21 048
Скрит текст:

500-те хиляди, които аз, ти и останалите загубихме днес за турска фирма работеща с руски газ, който така и не получаваме, но плащаме. Simple Smile
Пак Боташ. Какви са личните интереси на РР от този договор, та да е доказателство, че РР ще ни "тика  към клептокрацията на Тръмп/Путин/ Черепа". Защо контролните органи, прокуратурата /която е на ДП, който по нищо не личи да е ортак на РР/ не предприеха нищо към тези, които са подписали този договор.

# 21 049
Скрит текст:

Пак Боташ. Какви са личните интереси на РР от този договор, та да е доказателство, че РР ще ни "тика  към клептокрацията на Тръмп/Путин/ Черепа". Защо контролните органи, прокуратурата /която е на ДП, който по нищо не личи да е ортак на РР/ не предприеха нищо към тези, които са подписали този договор.
E,личните интереси... аналогични по пътя на Копринката Wink.

# 21 050
В отговор на въпроса дали смята, че ще може да се справи с премиерския пост, Филипова демонстрира увереност, че е подготвена и с професионален опит.

"Аз съм Мария Филипова и 15 години съм държавен служител и работя чрез различни държавни институции за благополучието на хората", отвърна тя.

JoyJoyJoy

# 21 051
Нана, с теб ще съм на следната комуникация. Ти ми задаваш въпрос - отговарям и аз задавам - отговаряш и тогава задаваш. Хилядите ти безсмислени въпроси си ги задръж, ако отговори няма да даваш.  Отговори ми на въпроса, който зададох, преди да питаш други. Wink
Просто прекалявате, едно и също нещо го въртите до припадък. Не съм адвокат на РР, но вместо да хвърляте постоянни обвинения към един, втори, трети, без да можете да се обосновете, покажете добрите страни на вашите фаворите, представете ги така, че да ви повярват повече и да имат мотив да гласуват за тях. Подхода, който ползвате няма да помогне, повярвай.

# 21 052
  • София
Ние прекаляваме, че не искаме такива като РР и ортаците му да ни набутват с 500 хиляди евро на ден ли? Thinking

# 21 053
Делото Боташ, е на трупчета, като много останали други дела. Чака си момента.
Скрит текст:

# 21 054
Ние прекаляваме, че не искаме такива като РР и ортаците му да ни набутват с 500 хиляди евро на ден ли? Thinking
Без индексацията...
Повече са.

# 21 055
А защо трябва да гласуваме за някой от другите?

# 21 056
Пак влизам в спор с тухления зид на русофилията, които отговори не дават, а безкрайни въпроси без смисъл, ама хайде кажете ми кои са тези неща, които ЕС трябва да гледа от Русия и Китай при положение, че България, най-бедната страна от ЕС, се справя доста по-добре от Китай и Русия в икономически аспект касаещ средния човек? Средният българин има доста по-висока покупателна способност спрямо средния руснак и китаец, а като гледам Тръмп накъде тласка държавата си, то ще минем и американците без майтап.
Та, кое е това нещо, което германецът, французинът, датчанинът и като цяло европеецът трябва да взаимства от Русия за развитието на своята икономика?

Лично за мен някои от нещата, които трябва да се заимстват от тези три страни са усилено наливане на пари в отбрана и наливане на пари в развойна дейност за енергийна незавимост, като не е задължително пътят до нея да минава през зелена сделка. Това не е задължително да се отрази добре на покупателната ни способност, но ми се струва като неизбежен път в новите реалности.

Между другото, когато терминалът Александруполис не работеше, получавахме lng точно по сделката с Боташ. Продължавам да мисля, че когато се въведе окончателна забрана за руския газ, ще може да се възползваме много по-пълноценно от този договор.

# 21 057
  • София
Никой не твърди, че договорът с Боташ е ненужен.
Твърди се, че е сключен при крайно неизгодни условия за България.
Наистина ли не се прави разлика между двете неща?

# 21 058
  • София
Хайде първо да започнем да получаваме газ по тази тръба преди да фантазираме, че ще е изгоден евентуално след 2027 г. За 2025 г. само около 11% от доставките са доставени на България. Къде са останалите 89% един Господ или Аллах, или някакъв православен светец с ботокс ще да знае.

# 21 059
Коя е Мария Филипова?
Пепи Кънчев:
Ето, че днес имаме второ "Да" за служебен премиер от красавицата Мария Филипова. Да напомня няколко факти за нея станали достъпни и отразени от българските медии.
През последните години Мария Филипова бе замесена в няколко публични скандала, главно свързани с дейността ѝ като председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) и като председател на КЗП. Тези случаи включват взаимни обвинения в корупция и лични атаки, както и критики за назначенията ѝ на високи постове без да има особена експертиза в областта.

Хазартният скандал с Васил Божков.
Мария Филипова, бивша шефка на ДКХ, обвини бизнесмена Васил Божков, че ѝ е предлагал по 10 000 лв. на ден за влияние върху лицензи в хазартния сектор, и твърди, че той се е опитал да я изнасили.
Божков от своя страна заяви в съда, че Филипова е искала подкупи, а чатове с финансовия министър Владислав Горанов разкриват „ценни указания“ към нея по хазартни казуси. След този случай именно Горанов влезе успешно в санкционния списък "Магнитски". По време на мандата ѝ ДКХ има не събрани такси от фирмите на Божков за над 550 млн. лв., но тя не е обвинена, за разлика от други председатели на комисията.

Скандал с лиценз за фирма на Миджурин
През 2018 г. Филипова, като шефка на ДКХ, разрешила прехвърляне на хазартен лиценз на дъщерята на разстреляния Коста Николов-Миджурин въпреки,  закона, който прекратява лиценза при смърт на собственика. За някои може, независимо какво казва закона. Това предизвика обвинения в лобизъм и облагодетелстване, а прокуратурата разследва случая, но той е използван за нейното привличане като свидетел срещу Божков. Обвинения срещу нея отново няма.

Политически назначения и връзки с Пеевски
Изборът ѝ за заместник-омбудсман през 2025 г. предизвика скандал в парламента – Радостин Василев и Христо Расташки я нарекоха „капия на Пеевски“ и обвиниха, че няма да защитава гражданите. Като председател на КЗП през 2024 г. Филипова цитира публично сигнали от Делян Пеевски срещу търговски вериги, което предизвика критики за партийна лоялност към ДПС-НН. През януари 2026 г. тя заяви готовност да е служебен премиер, което подхрани спекулации за политическо покровителство от ГЕРБ и ДПС.

Общи условия

Активация на акаунт