Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 607 827
  • 21 129
  •   8
Отговори
# 21 120
  • София
На мен пък ми прави впечатление, че от както минаха двата големи протеста на Gen Z, всички се скъсват да обикалят, да се срещат и да се показват с млади студенти Simple Smile Всеки държи да покаже колко е близко до Gen Z.

# 21 121
На мен ми е интересно да разбера гледната точка на българския русофил относно политиката на Русия на Балканите. Да речем, че не са чели история, защото ги е мързяло. Ама сега какво се случва? В Северна Македония, дето са си наши хора. Поне там. Нещо?

# 21 122
Хаха, готино Joy

# 21 123
  • Буркина Фасо
народни любимци

https://www.facebook.com/reel/886237297479528

# 21 124
На мен ми е интересно да разбера гледната точка на българския русофил относно политиката на Русия на Балканите. Да речем, че не са чели история, защото ги е мързяло. Ама сега какво се случва? В Северна Македония, дето са си наши хора. Поне там. Нещо?

Изобщо не мога да разбера защо трябва да гледаме към Русия в контекста на Северна Македония.

Русия има свои интереси, преследва ги, нямаме начин да й въздействаме /ние - ЕС като цяло, включително България/. Но сме способни да оформяме собствените си политики и аз съм убедена, че това протакане на присъединяването само налива вода в мелницата именно на Русия. А за протакането немалка отговорност носят балканските дрязги - преди с Гърция, сега с нас. Така че е редно и ние леко да си подредим приоритетите, преди да разсъждаваме как и защо някой се бори за влияние.

Точно в този случай за мен единственият позитивен път е интеграцията. Ако ще, и без предварителни условия.

# 21 125
Пейков в момента води дело срещу КК точно заради квалификациите "пиян" и "дрогиран". Да не последват и други? С добавка "некъпан" в иска за клевета? Joy
Как беше, когато няма други аргументи, се стига до квалификации и обиди?

# 21 126

Изобщо не мога да разбера защо трябва да гледаме към Русия в контекста на Северна Македония.

Русия има свои интереси на Балканите, и че преследва ги, нямаме начин да й въздействаме /ние - ЕС като цяло, включително България/. Но сме способни да оформяме собствените си политики и аз съм убедена, че това протакане на присъединяването само налива вода в мелницата именно на Русия. А за протакането немалка отговорност носят балканските дрязги - преди с Гърция, сега с нас. Така че е редно и ние леко да си подредим приоритетите, преди да разсъждаваме как и защо някой се бори за влияние.

Точно в този случай за мен единственият позитивен път е интеграцията. Ако ще, и без предварителни условия.
Извинявай, прочетох, че Русия има интереси на Балканите, че ги преследва, и искам да питам какви са и как ги преследва.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 23:21 от AriaNovaKaq

# 21 127
  • Буркина Фасо
Пейков в момента води дело срещу КК точно заради квалификациите "пиян" и "дрогиран". Да не последват и други? С добавка "некъпан" в иска за клевета? Joy
Как беше, когато няма други аргументи, се стига до квалификации и обиди?
чудят се за какво да си харчат парите. Grinning
той и Асенката съдеше Т.Йорданов, но го загуби.

https://offnews.bg/temida/asen-vasilev-gubi-deloto-sreshtu-toshk … dopal-860077.html

# 21 128
  • София
Балканите винаги са били и ще бъдат един привлекателен геополитически, стратегически и икономически полуостров, както за Русия, така и за САЩ, и за ЕС.

Един интерес се заменя с друг интерес. Новина от днес: “Лукойл” е подписал споразумение с американската инвестиционна компания "Карлайл" Руснаците продават на американците всички чуждестранни активи на Лукойл, включително и България, без тези в Казахстан.

https://darik.bg/lukoil-se-sporazuma-s-amerikanskata-karlail-za- … zbina~514725.html

# 21 129
Добре де, Сарафов колко по 6 месеца ще изкара? Вече минаха 2 х 6 .

https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135560660
чл. 173 ЗСВ
(15) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2025 г., в сила от 21.01.2025 г.) При предсрочно прекратяване или изтичане на мандата на главния прокурор, председателя на Върховния касационен съд или председателя на Върховния административен съд се определя временно изпълняващ съответните функции, при спазване на следното условие: едно и също лице няма право да изпълнява съответните функции за срок, по-дълъг от 6 месеца, без значение дали е имало прекъсвания в изпълнението на функциите.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 00:45 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт