Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 613 765
  • 21 391
  •   20
Отговори
# 21 165
Не съм запозната с кариерата на Мария Филипова. Държанка ли е на накого и на кого?

# 21 166
Не съм запозната с кариерата на Мария Филипова. Държанка ли е на накого и на кого?
Запознай се и прецени.

# 21 167
Опитах - няма никъде подобна информация.

# 21 168
Подсказка: ще купуваме поредния апартамент в Дубай.
      Скъсват се да работят в НС...

# 21 169
  • София
Явно не си опитала достатъчно.
От Полина Паунова:
Мило Дневниче,
Дойде и моят час. Обади ми се Шефа и каза: “отиваш при Йотова и казваш, че искаш да станеш служебен премиер, нали затова те инсталирах на поста заместник-омбудсман”. Така се зарадвах, дори му благодарих няколко пъти. А той ми се изсмя и каза: “ама няма да си ти - целта е да те изправим теб срещу Андрей Гюров, защото всички знаят, че си моя. И така никой няма да те назначи теб, но няма да назначат и Гюров, защото там Цветанка и Нидзаловци ще ги инструктирам да обясняват “щом Филипова е неприемлива заради Пеевски, значи Гюров е неприемлив заради ПП”. И като подгреят тия ще пратя пратя Главчев, той също ще каже “да” и ще се окаже компромисен вариант. После Главчев ще се обади на Калин Стоянов, ще го пита кой да назначи в МВР, Калин ше му каже и така хем ще си имам мое правителство, хем всички ще са благодарни, че няма да изглежда съвсем мое, щото няма да си ти, разбираш ли Мимо?”
Изслушах аз тая работа, стана ми малко мъчно - аз толкова години работя самоотвержено за шефа. Толкова поразии направих - беше ми казал: ше спестиш на Черепа милиони, няма да ги отчитате в Комисията по хазарта, а за всичко ще държиш в течение Влади. Направих всичко, което се искаше от мен. Васил и Влади ми викаха “девойката”, защото си мислиха, че съм малка и не разбирам, а аз всичко разбрах - въртяха едни милиони, на мен даваха трохи, но чаках да дойде моят час. И сега реших, че моя час е дошъл, а то какво се оказа - Делян ме ползва за плашило.
Престраших и се и му викам: “Ама, шефе, защо така ме ползваш само без нищо да има за мен?”. Май не трябваше да му казвам така, защото се развика. “Как да няма нищо за тебе, бе - прокуратурата можеше да ти повдигне обвинение, разследва всички от комисията по хазарта - преди и след теб, само не и теб - можеше да си у Сливен и да ти носят цигари”.
И така като каза викам “благодаря, шефе” и отидох при Йотова. После излязох пред журналистите - обясних им, че съм приела да съм служебен премиер, защото “имам 15 години стаж в държавната администрация”. На мен това си ми звучи хубаво, кво? Нищо, че някакви казват, че който не става за нищо друго става чиновник от тоя модел - пъхат го навсякъде, където им трябва да се свърши една работа (за хората). В тоя ред на мисли: накрая пред журнаистите си викам - абе, дали това е достатъчна благодарност към шефа или да подчертая, че съм откъм него. Я нещо хубаво, предназначено за него да кажа, да е недвусмислено (тая дума я научих скоро и затова я ползвам), та - да е недвусмислено ясно, че съм от като представител на Делян. И казах, че ще работя и работя за хората. Само дето не намигнах. 
И така: прибрах се, стана ми много тъпо - верно само за плашило ме ползват. Но пък от друга страна по-добре да си резервен вариант-плашило на Дидо, отколкото да си Росен Желязков. И като се сетих, че това можеше да съм аз, си викам: ох, по-добре да е Главчев.
От всичко обаче да видим дали Дидо е изчислил как да страхува Йотова. Но така де - важното е, че всичко мина добре. И кадрите по телевизиите си харесах. То какво му трябва на човек?
Твоя,
МФ

# 21 170
Това не еофициална информация за нейни връзки, чий човек е и т.н. Поне аз не го виждам така. Тя има ли партийна принадлежност?
Между другото наистина не познавам тази жена, нито кариерата й. Защо е нарочена за човек на Пеевски? Понеже е "овладял държавата" или какво?

# 21 171
И чичо Митко каза "да".

# 21 172
  • София
Това, което постнах, е базирано на стабилни разследвания.

# 21 173
Главчев ще е.

# 21 174
Но е поднесено като фейлетон и олеква. Ще видим какво ще стане.

# 21 175
Това не еофициална информация за нейни връзки, чий човек е и т.н. Поне аз не го виждам така. Тя има ли партийна принадлежност?
Между другото наистина не познавам тази жена, нито кариерата й. Защо е нарочена за човек на Пеевски? Понеже е "овладял държавата" или какво?
Питаш, искаш инфо, дават ти инфо и уж не знаеш коя е, ама започваш да отричаш инфото Heart Eyes
Чистиш имидж.

ПП Не е поднесено като фейлетон, а по-скоро сбит преразказ на най- важното.

# 21 176
Опитах - няма никъде подобна информация.

Филипова е човек на Васил Божков и връзка между него, Влади Горанов и Борисов. Ценен кадър, свикнал да казва ДА на правилните хора.
Никой случаен не се задържа на висши позиции толкова дълго време, такава е нашата реалност.

Ето малко повече https://www.svobodnaevropa.bg/a/30613960.html

# 21 177
Ясна е схемата каква е. Пуснаха я тази Марийка да има някакво възмущение, за да може след нея Главчев да бъде преглътнат по-лесно.

# 21 178
Добре, според вас "Мило дневниче" каква официална информация може да бъде?

Честно, не ми харесва никак, дето надуват заплатите на държавните служители. А ние работещите трябва да ги изкараме - и с всеки изминал ден това става все по-трудно. Та не съм защитник на Филипова.

Под информация аз разбирам - член е на еди коя си партия, еди какви си постове е заела, политически с кого е обвързана. Или с никого не е обвързана. А не някакви четива тип майтап за разсмиване на аудитория. Няма официална информация за почти нищо, свързано с нея, не знаем кой е баща й, роднините, връзките й. И тази статия не знам на какво е базирана реално. Става председател на КЗП по време на служебното правителство на Главчев, това виждам реално.

Човек на Божков? Не беше ли го обвинила точно тя в опит за изнасилване?

# 21 179
  • София
Някой вътрешен може и да спре няколко стотин да си продадат гласа, но големите шашми се случват в комисиите, където полиция няма право да влиза. Та там трябва да се следят нещата, където правителството няма власт. Там са отговорни ЦИК, районните изборни комисии. Правителството осигурява парите, външната охрана, сигнали за купуване и с това се изчерпва работата по изборите. Не знам защо се стоварва цялата отговорност само на правителството. Назначават се неграмотни хора, хора с минало и т.н. от ЦИК. Наблюдателите са от партиите. Къде е тяхната отговорност на терен да опазят вота?

Напълно съгласна. Единият купува гласове преди урните, другият урежда удобното броене. Няма да казвам кои са.

А наблюдателите какви правомощия имат? Освен да подадат сигнал? То, няма и нужда от наблюдатели, нали видяхме как комисиите изключват камери или застават пред обектива. Някаква отговорност понесоха ли тези хора?

Още онзи ден се възмутих, че му се създават привилегии на РР. Не стига, че е в националнаТА телевизия, ами и на запис, да не се изложи. Ето такива неща създават усещането за привилегии сред равни. Той вече не е  нито повече, нито по-малко от останалите играчи на терена. Създават му ореол и митичност, а не е. Добрата новина е, че сигурно се е усетил, че хич не е лесно да си част от играта в политиката.
И че няма как да се спаси от неудобни въпроси и неудобни опоненти.

Че и Слави беше по същия начин. На бас, че Радев няма да участва в дебат, както и ББ и ДП. Ще прати някой аватар.

Общи условия

Активация на акаунт