Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 623 218
  • 21 814
  •   28
Отговори
# 21 765
  • София
Това леви десни ? Изобщо релевантно разделение ли е в днешно време ? Особено в балканския контекст.
На място въпрос. Не знам. Сигурно затова РР онзи ден не се определи какъв е. Обаче виждаме, че деца с леви идеи в рода, а сега те с десни им се получава добре в живота. И се чудим кои идеи да приемем, за да е добре и на нашите деца.
Радев нямаше конкретна позиция по никой въпрос, освен стандартните клишета...

Като оставим за момент Радев настрана да си поеме малко въздух, някой друг, освен Възраждане, заявил ли е някаква точна и конкретна позиция? Не се заяждам - питам, защото навсякъде само за Радев се говори, а от другите - ни вопъл, ни стон. Само се изказаха след интервюто му и до там. Защото вече постигнахме целите, които имаше пред България и от тук нататък накъде? Гледам, че рязко всички започнаха да се мазнят на Тръмп и да се доказват кой му е по-близък. Той пък си е приятелче с Путин. ЕС се напъват да показват мускули, обаче вече никой от големите не ги приема насериозно, Зеленски съвсем му забравихме физиономията, след бума покрай Гренладния.....И нашите гледам, че всички са се снишили и чакат да видят на къде ще задуха вяръта. Обаче всички искат Радев да даде конкретни отговори и да заяви твърда позиция. А другите?

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 11:06 от Lady Cassiopeia Duval

# 21 766
Ей сега ще повдигна завесата - позицията на Радев е про-руска прикрита зад приказки за българския интерес. Готово, това очаквайте от него, нищо по-малко, но и определено нищо повече

# 21 767
  • Варна
Ей сега ще повдигна завесата - позицията на Радев е про-руска прикрита зад приказки за българския интерес. Готово, това очаквайте от него, нищо по-малко, но и определено нищо повече
И защо да ти вярваме, случайни минувачо?

# 21 768
  • София
За интересуващите се от история силно препоръчвам канала Българска история, някои от интересните разговори
https://www.youtube.com/watch?v=jwJsUfv65RI
През 20-те години България е в гражданска война
https://www.youtube.com/watch?v=6nyO3H8ufl8
Българският аграризъм е най-радикалният в цялото световно земеделско семейство
https://www.youtube.com/watch?v=hJ39V3LM7qM
Тодор Живков лично се разпорежда да се продаде българският златен резерв
и много други...

# 21 769
Един от проблемите свързани с ниската избирателна активност, може да е че много хора не живеят на адресната си регистрация.

# 21 770
  • София
ПП-ДБ не са спирали да изявяват позиция. И сега продължават с кампания за генератори и дрехи за Украйна, изказаха се против организацията на Тръмп и членството на България в нея, за разлика от Радев/Борисов и Пеевски, които не са казали и думичка срещу един от другите, а уж бяха врагове, ПП-ДБ продължават да говорят отрицателно срещу тримата, защото на всички са им ясни номерцата им. Единственият минус е, че някои от техните членове не изключиха директно коалиция с Радев, а трябва!

П.П. А, Възраждане каква позиция са изкарали? Да приготвят житото за 12 март да раздават Za лева.

# 21 771
Нищо няма да каже Радев докато не минат изборите.
Стратегия е, добра или лоша...по-скоро правилната, за да концентрира гласовете на колебаещите се.
Те и ПП обещаваха как ще борят Пеевски и ББ, после малко по-различно стана.

И врати не затваря защото му е ясно, че сам няма да стане. На всички им е ясно и нищо чудно да видим нещо подобно на сделката от 97 - ние не ви търсим отговорност, вие не ни спъвате.

# 21 772
Скрит текст:
Мислещите десни избиратели гласуват за идеи, което е добре, но каква полза от това, след като хората, които трябва да реализират идеите не стават, не могат.
Дясно представено от хора като Ат.Ат., ИМ, ХИ и т.н. не е никакво дясно или може би е такова само на приказки. Имахме възможност да видим и работата на Москов, който постоянно говори за "дясно".
Да подберат подходящи хора, които имат визия как трябва да изглежда картината и откъде да се започне, а не да се хвърлят големи приказки и обещания, да се плюят опонентите и накрая да няма никакъв резултат.
Ти си гледай твоите любимци и остави десните на нас.
Оставила съм ги, "каквито са избирателите такива са и управниците", нали така казвате. Simple Smile

# 21 773
  • София
ПП-ДБ не са спирали да изявяват позиция. И сега продължават с кампания за генератори и дрехи за Украйна, изказаха се против организацията на Тръмп и членството на България в нея, за разлика от Радев/Борисов и Пеевски, които не са казали и думичка срещу един от другите, а уж бяха врагове, ПП-ДБ продължават да говорят отрицателно срещу тримата, защото на всички са им ясни номерцата им. Единственият минус е, че някои от техните членове не изключиха директно коалиция с Радев, а трябва!

П.П. А, Възраждане каква позиция са изкарали? Да приготвят житото за 12 март да раздават Za лева.

В това изобщо не съм убедена, че са искрени. Наскачаха, защото го направиха ГЕРБ. Ако те имаха възможност, щяха да си счупят краката да се мазнят на Тръмп. Все пак помним колко бързаше Кирил Петков да се нареди сред "поканените" при встъпването в длъжност на Тръмп, помним и преди това как летяха до САЩ почти всяка седмица. Те са и винаги са били обърнати към САЩ. Само че в момента САЩ и ЕС са от двете страни на бариерата. И това, че се чудят за какво да се възмущават, само за да вдигат предизборна аларма, не е обявяване на позиция.

Относно Възраждане - аз по-ясна позиция от тяхната до сега не съм виждала от нито една партия. Добри, лоши, русофили, путинофили, запазвачи на лева - няма значение. Те си държат твърдо на тяхното и това е.

# 21 774
Скрит текст:
Мислещите десни избиратели гласуват за идеи, което е добре, но каква полза от това, след като хората, които трябва да реализират идеите не стават, не могат.
Дясно представено от хора като Ат.Ат., ИМ, ХИ и т.н. не е никакво дясно или може би е такова само на приказки. Имахме възможност да видим и работата на Москов, който постоянно говори за "дясно".
Да подберат подходящи хора, които имат визия как трябва да изглежда картината и откъде да се започне, а не да се хвърлят големи приказки и обещания, да се плюят опонентите и накрая да няма никакъв резултат.
Ти си гледай твоите любимци и остави десните на нас.
Оставила съм ги, "каквито са избирателите такива са и управниците", нали така казвате. Simple Smile

Именно Wink

Толкова ли няма симпатизиращи на БСП  в темата? Никой не се вълнува от събитията там.

Лейди, не е добре да се внушават греховете на ГЕРБ на други, при все, че има достатъчно ясна позиция по този въпрос от страна на ПП-ДБ. Да не говорим, че ББ направо се скри по темата. Ясно е, че е срам за всички ни това с Тръмповото, хм, нещо-си.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 11:39 от AriaNovaKaq

# 21 775

В това изобщо не съм убедена, че са искрени. Наскачаха, защото го направиха ГЕРБ. Ако те имаха възможност, щяха да си счупят краката да се мазнят на Тръмп. Все пак помним колко бързаше Кирил Петков да се нареди сред "поканените" при встъпването в длъжност на Тръмп, помним и преди това как летяха до САЩ почти всяка седмица. Те са и винаги са били обърнати към САЩ. Само че в момента САЩ и ЕС са от двете страни на бариерата. И това, че се чудят за какво да се възмущават, само за да вдигат предизборна аларма, не е обявяване на позиция.

Относно Възраждане - аз по-ясна позиция от тяхната до сега не съм виждала от нито една партия. Добри, лоши, русофили, путинофили, запазвачи на лева - няма значение. Те си държат твърдо на тяхното и това е.
Бе държат си на тяхното, обаче като стане въпрос да са златно пръстче изведнъж стават много услужливи. А по въпросите, които пробутват на обществото - не на еврото, не на Европа и приятелство с Русия какво реално постигнаха? Вкараха си няколко евродепутата с омразната заплата в евро. Атака или ВМРО номер две, чакаме следващите.

# 21 776
  • София
Ако Възраждане си държаха твърдо на тяхното, то нямаше да гласуват постоянно с/за ГЕРБ и ДПС-НН, когато им кажат да го сторят.
А за Тръмп, няма как да знаем. Ясно е едно - повечето депутати от ПП-ДБ, които следвам из социалните мрежи, почти ежедневно се изказват остро срещу Тръмп и най-вече нашумелите досиета за педофилия, ICE, администрация, Гренландия и други, та не съм сигурна, че го правят, за да са контра на ГЕРБ. Дадох пример за съвета, защото това пряко касае България, но откакто стана президент го критикуват.

# 21 777
  • София
Мириел, то не е до писането. Човекът сам си го заявява.

Заявил е, че заминава за Русия ли?
Знам, че си го харесваш, но не се прави на неразбрала.

# 21 778
Цитат

Само да припомня, че доста от тях излязоха ваксинирани. Един левент даже обвини жена си - тя го накарала, видиш ли, той не е виновен. И това е само началото на тяхната "ясна позиция".

# 21 779
  • София

Бе държат си на тяхното, обаче като стане въпрос да са златно пръстче изведнъж стават много услужливи. А по въпросите, които пробутват на обществото - не на еврото, не на Европа и приятелство с Русия какво реално постигнаха? Вкараха си няколко евродепутата с омразната заплата в евро. Атака или ВМРО номер две, чакаме следващите.

Говоря за обявяване на позиция. Иначе е ясно - аз не помня в последните години, след като минат изборите, някой да си е удържал позицията, която е заемал по време на предизборната си кампания Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт