Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 626 500
  • 21 840
  •   18
Отговори
# 21 765
  • София
Ясно.

Ама както неведнъж съм казвала, Радев няма да е президент до живот и конституционните реформи, подети от ХИ, само навредиха, включително и на тях самите.

# 21 766
Нямаше конституционни реформи, а чиста проба вендета.

# 21 767
Началникът на софийския затвор е предложил Евелин Банев-Брендо за предсрочно условно освобождаване от затвора. Това потвърдиха от Софийски градски съд за bTV.

Мотивите - излежал е повече от половината си присъда и се е поправил.

Следва решението да се вземе в открито съдебно заседание, което все още не е насрочено.

Директорът на Софийския затвор Борислав Чорбански е временно отстранен от поста до изясняване на случая с неговото искане излежаващият присъда за наркотрафик Евелин Банев-Брендо да бъде вече пуснат от затвора. Там той излежава присъда от десет и половина години затвор.
Държавната телевизия съобщи новината, като се позова на заповед на министъра на правосъдието в оставка Георги Георгиев.

Интересно кой какво е намислил.

# 21 768
  • София
Аз и друго да попитам.
Чий е Гюров? Сигурни ли сте, че е ваш? Избран с гласовете на Герб и ДПС.

За ръководител на управление „Банково“ Петър Чобанов от ДПС беше избран с гласовете на 148 народни представители. Той беше подкрепен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. За ръководител на управление „Емисионно“ Андрей Гюров от ПП-ДБ беше избран с гласовете на 148 депутати. Той също беше подкрепен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

https://www.bgnes.bg/ns-izbra-giurov-i-chobanov-za-podupraviteli-na-bnb-

Иначе колко лесно се лепят етикети на другите партии, че били “златен пръст”, щото ППДБ никога, ама никога не гласуват с ДПС. 😁

# 21 769
По- скоро кой какво е платил(по въпроса за Брендо)

# 21 770
Сутринта слушах разни разбирачи по сутрешните предавания и не мога да проумея защо всички приемат за свършен факт, че Румен Радев ще спечели изборите и дискутират само с кого ще се коалира...

# 21 771
Сутринта слушах разни разбирачи по сутрешните предавания и не мога да проумея защо всички приемат за свършен факт, че Румен Радев ще спечели изборите и дискутират само с кого ще се коалира...

Лесно е.
Появи ли се "спасител" и всички се втурват да гласуват за него.
Царя, ИТН, ония които дърпаха бабата на браздата.
Просто мислене, което не се основава на логика, а на надежтата втъкана в нашето възпитание.

# 21 772
  • София
Аз и друго да попитам.

За ръководител на управление „Банково“ Петър Чобанов от ДПС беше избран с гласовете на 148 народни представители. Той беше подкрепен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. За ръководител на управление „Емисионно“ Андрей Гюров от ПП-ДБ беше избран с гласовете на 148 депутати. Той също беше подкрепен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Иначе колко лесно се лепят етикети на другите партии, че били “златен пръст”, щото ППДБ никога, ама никога не гласуват с ДПС. 😁

Аз такова нещо не съм чувала от тях ! Напротив винаги са казвали, че по въпроси, в които виждат смисъл, дори да не са техни предложения си гласуват без значение с кой . Единствено Явор Божанков съм чувала да е много категоричен да не гласува с Възраждане например, но той и за това си му яде главата, както се казва.

# 21 773
Оказа се,че има хора в София,които мислят,че ул."Цар Симеон" е кръстена на Симеон Сакскобурготски. Невероятен комплимент за Царя. И показва кой е лидера и кой еднодневката в политиката.

# 21 774
  • Разпиляна във въображението
Аз и друго да попитам.

Чобанов - финансов министър при Орешарски. Имам смътен спомен как изглеждаше по време на вечерта на Белия автобус.

Гюров си е на ППДБ. Избран е, защото и другите трябваше да бъдат избрани. Сделка. Както и спорният Белазелков бе пробутан в КС, защото ППДБ се съгласиха с предложението за изключителната юристка Десислава Атанасова и тя да бъде пробутана. Направо срам като я покажат какви снимки си пуска по празниците - то кълчене, то замазване. Чудо! Но пък е конституционен съдия.

Цяло отделение персонал се мести от Варна в частна болница в Бургас. Иначе защо няма кадри. Още пет-шест нови болници и ще регистрираме още по-голяма липса въз основа на легла.

# 21 775
  • София
Мириел, така е, знам.
В политиката всичко е договорки, включително и от страна на добрите сили 😁

# 21 776
  • Другата България
Ясно.

Ама както неведнъж съм казвала, Радев няма да е президент до живот и конституционните реформи, подети от ХИ, само навредиха, включително и на тях самите.
Аз съм го писала много пъти назад в годините и няма да спра да го повтарям - Христо Иванов е антипод на политик, човекът, който е “виновен“ за отлива на гласове от ДБ и който нанесе само вреди на тази партия.
Изобщо не е чудно, че откакто си подаде оставката - доста закъсняла, ни се чу, ни се видя.
Разбира се, след прилежно кеширане на лобирането за промените в Конституцията и мазното Пеевско кафе.

# 21 777
  • София
А аз се чудя кой финансира кампанията на Радев.

# 21 778
  • София
Най-вероятно чрез дарения, както и при ПП/ДБ.

# 21 779

От DW:

По bTV лидерът на “Демократи за силна България” (ДСБ), част от “Демократична България”, ген. Атанас Атанасов коментира, че е добре Радев да уточни с коя олигархия иска да се бори. “Един от най-сериозните адепти, който участва в лансирането в политическото пространство на Румен Радев, е Георги Гергов. Той е приватизатор от началото на прехода и почетен консул на Русия в България. Гергов дали е олигарх? Отделно двама бивши вицепрезиденти на “Мултигруп“ - Стоян Денчев и Николай Вълканов, са наградени от Радев с орден “Стара планина”. Те олигарси ли са?”

Спекулира се, че Радев има добри контакти с оръжейното лоби. Известно е само името на собственика на ЕМКО Емилиян Гебрев, чийто проект за завод за барут беше блокиран преди две години. В навечерието на предизборната кампания на Румен Радев за първия президентски мандат през 2016 г. лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева каза по Нова телевизия, че Радев е номинация за президент на БСП от “бизнес кръг, свързан с оръжейното лоби, който трябва да уреди сметките на Социалистическата партия”.

Единствените бизнесмени, “престрашили” се да обявят подкрепа за Радев, са Васил Василев, чийто син Слави Василев се спряга за кандидат-депутат, и Васил Божков. Но Божков няма какво повече да губи, след като му взеха хазартния бизнес и колекцията от ритони. А само дни след като Радев положи първата си президентска клетва през януари 2017 година, бившият мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев даде интервю в Сърбия и призова Радев “да изчисти България от мафията”.

https://www.dw.com/bg/koj-finansira-radev-kakvo-pokazva-ptat-na-parite/a-75763753

Общи условия

Активация на акаунт