Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 627 100
  • 21 858
  •   27
Отговори
# 21 780
  • София
А аз се чудя кой финансира кампанията на Радев.
Най-вероятно чрез дарения, както и при ПП/ДБ.

Да, де. Видяхме откъде са даренията на ППДБ. Даже Гешев им влезе на проверка. Да видим откъде идват даренията за Радев. Бобокови вече потвърдиха, че са за него. Черепа също. Агент Паскал със сигурност е платил за място в листите за сина си. Гергов и той се е бръкнал.

Между другото, питам за Радев. Няма нужда веднага да се извърта за краставицата, налЕ? Защото вече става като в историята за пияния в тролея.

# 21 781
  • Разпиляна във въображението
Мириел, така е, знам.
В политиката всичко е договорки, включително и от страна на добрите сили 😁

Мда, договорки. Аз приемам това като част от политиката, просто ми се иска да се договарят за наистина подходящи хора. Сега за ВСС ще трябват също договорки. Няма как.

# 21 782
  • София
Фрау, от цялата статия на DW пише, че се спекулира Радев с кого има добри контакти. По същия начин се спекулираше тук в темата, че Черепа бил  платил и регистрирал в патентното ведомство “Наша България” за Радев.

Те и ПП/ДБ се бориха с мафията, пък взеха,  че направиха сглобка. Денков даже плака в национален ефир за разлъката.

# 21 783
  • София
Фрау, от цялата статия на DW пише, че се спекулира Радев с кого има добри контакти. По същия начин се спекулираше тук в темата, че Черепа бил  платил и регистрирал в патентното ведомство “Наша България” за Радев.

Те и ПП/ДБ се бориха с мафията, пък взела че направиха сглобка. Денков даже плака в национален ефир за разлъката.

А Радев специално обясни, че имемно заради тази регистрация, която се е случила веднага, щом е било споменато това име, няма да обяви името на партията си, докато не я регистрира. Каква игра играе Божков не е ясно, но ако наистина е така, то със сигурност не е в полза на Радев

# 21 784
  • София
Ха-ха, пак. Пак и отново. Мецани, ама какво общо имат ППДБ? Радев обсъждаме.

Да, намесването с хора около Черепа по регистрацията на домейна е опит за компромат. Усърдно раздуха от Биляна Якова. Варненското услужливо острие на ГЕПСНН.

# 21 785
Пловдивският кръг, отдавна се споменава като гръб на Радев.
Тази олигархия дето я бори с какво ще я бори? С постове във фейсбук?
България е твърде малка и твърде далеко от хора идеалисти, които с голи мускули изобщо да влязат в политиката.

Нали видяхме сценаристите от ИТН, такъв филм им спретнаха, че каквото им дадът това рецитират.

Наивна е вярата в Крали Марко, койко ще освободи който там си е наумил да освободи.

# 21 786
Днес попрегледах, кои са говорителите на Радев - Еленко Божков, Светлана Шаренкова,
Мария Пиргова и семейство Райчеви.
Убягнало ми е, че в инициативния комитет по издигането му има 27 бивши ДС. Даже мъжът на тази Шаренкова /Национално движение русофили/ бил Митьо Гестапото, на който пък РР даде награда някаква, а той самият е бивш вицепрезидент на Мулти груп. ДПС отвсякъде.

Чуден, чуден спасител.

# 21 787

Цяло отделение персонал се мести от Варна в частна болница в Бургас. Иначе защо няма кадри. Още пет-шест нови болници и ще регистрираме още по-голяма липса въз основа на легла.

Според мен не се местят в частна болница, а в новата Детска болница - добри условия предлагат, която е общинска и този месец активно набира персонал. Бургас криво ляво успя да построи детска болница, а в София още не могат да се разберат, кой ще прибира парите. В новините май ги беше срам да кажат истината или трябва само от негативната страна да се прочитат събитията.

# 21 788
Аз и друго да попитам.
Чий е Гюров?

Първият от ППДБ, преди кметовете на София и Варна, който срещна затруднения, защото не беше избран от правилната партия. Вероятно и защото е една от възможностите за потенциален служебен премиер. Чудно е защо преди не беше приемлив, а сега е сред възможните варианти. Като написах в Гугъл името на Гюров попаднах на тази статия от Капитал.

Цитат
Капитал: Случаят с Андрей Гюров, или как да се отървеш от централен банкер

Едно е сигурно - ако на Андрей Гюров му бъде предложен и той приеме поста на служебен министър-председател, в рамките на един месец това все още управляващо мнозинство ще избере следващия пълноправен подуправител на Българската народна банка (БНБ).

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 02:28 от starinthenightsky

# 21 789
😀 Черепа просто се радва на Радев, защото вижда в него човек дето ще вкара в затвора лицата на кръга, дето му ликвидараха бизнеса с хазарта, за да завземат нишата. И го пенсионираха предсрочно от големият бизнес и му заграбиха активите. Пеевски и Борисов. За това така ги мрази. Черепа е на стари години, като го гледам едва седи прав от цял живот, друсане, пиене и жени. Сбабичкосал се е здравата. Имам чувството че е развил вече мозъчни увреждания от цял живот шмъркане на Кокаин.

Но едва ли така ще стане според мен. Или няма да стигнат гласовете на Радев и ППДБ за съдебната система, и ще е нужен Борисов, а той ще подкрепи само срещу гаранция че няма да бъде преследван после, а Радев ще трябва да му ги даде, защото не се ли премахне сегашното абсурдно положение около позицията Главен Прокурор, Радев бързо ще залезе. Той идва да оправя държавата. За това го вика народа. А е ясно откъде ще трябва да се започне. Та си мисля че най вероятните е едно генералско договаряне по тая линия. Та Черепа прибързано се радва, на появата на Радев според мен.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 05:22 от Никола Тесла

# 21 790
  • софия
Ако Черепа очаква подобни действия от рр ще остане силно разочарован. А уж не е глупав, но очевидно е недалновиден.
Потресена съм от хигиенния нокът на пРезидента. Едни са с червени конци по ръцете, други поддържат хигиенен нокът 🤢 Високо, високо, високо...

# 21 791
А, не! Край! Ако ще да има желанието и потенциала да подобри поне малко отчайващото положение в държавата, аз заради тоя нокът няма да гласувам за него!

# 21 792
То нокътят само да му беше притеснителен. Като погледнеш по студията кои са му първи говорители, ти става ясно, че тоя е поредната подмяна.

# 21 793
От няколко дена само РР се дъвчи тук. С каква цел? Нима очаквате да промените нагласите на хората?! Който е решил да гласува за него, ще гласува, каквото и да се изпише за него.
През това време ББ и момчето си накупиха гласоподаватели. Пак.

# 21 794
ДП нещо го покриха, да не дразни. Неговото място заема РР. А ББ е стар, уморен и втръснал ужасно на хората. Метох някъде, че Джен Зи-тата изобщо не го отразяват, тотално безинтересен им е. Няма никакво място за него в политиката в бъдеще. Кой знае сега какви процеси вървят по откупване.

Общи условия

Активация на акаунт