Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 631 845
  • 22 033
  •   23
Отговори
# 22 005
Скрит текст:
И каква е идеята за масово гласуване, да им дадем още повече легитимност за да са съвсем законни простотиите им.
То и един човек да отиде да  гласува, те са си достатъчно легитимни, мислех че това е ясно на всички
Мда, ще бъдат "правно легитимни", но не и „социално легитимни“ или второто не ги интересува, щом са вътре, моралът може и да е вън.

# 22 006
  • София
Скрит текст:
И каква е идеята за масово гласуване, да им дадем още повече легитимност за да са съвсем законни простотиите им.
То и един човек да отиде да  гласува, те са си достатъчно легитимни, мислех че това е ясно на всички
Мда, ще бъдат "правно легитимни", но не и „социално легитимни“ или второто не ги интересува, щом са вътре, моралът може и да е вън.
Основната идея за масовото гласуване е тази. Единствена смислена причина е да се намали влиянието на купения вот, но и това не е сериозно, защото лично ме засегна изчезването и на моя глас заедно с тези от околните секции в центъра на София. Та явно и гласуването не помага ако са решили.

# 22 007
Ето какво е написал за убитите близък до тях
https://www.facebook.com/share/p/18QuyihbX5/

# 22 008
  • София
Инфлация, ЕС.
Допреди година, две, три се вееха байраци в темата как е трябвало да се учим от тях, румънците, когато раздаваха пари на калпак.
Пак във връзка с това, че когато не знаеш какво говориш, винаги е по-добре да замълчиш. И че с популизъм никой не е стигнал далече.

# 22 009
Крайно време е да има брифинг на МВР, с министъра начело. И ИФ Сарафов. Няма как да се разиграват в мрежите всевъзможни спекулации, а те да си мълчат. Казва се кратко , точно и ясно какво е установено досега, по какви версии се работи, дали наистина ДАНС са влезли първи там и защо. Това е официална информация. И ни я дължат.
Иначе съм на мнение, че другите отдавна са в Сърбия. Къде ги търсят, не знам.
Ако пък е международен трафик, пак може да се каже нещо. Просто това с педофилията е най-отвратителното от всичко и не искам да го вярвам.
Айде нЕма нужда министъра да казва каквото и да е.. Той е достоен само за мемета. Ако не си отваря устата, може да забравим, че недоразумение като него изобщо съществува.

# 22 010
  • Разпиляна във въображението
Нищо чудно да ги загубим. Отдавна се коментира, че най-тежките реформи, включени в Плана, са набутани към крайния срок. Ако няма стабилно правителство и мнозинство ще се загубят парите.
В крайна сметка, вместо Борисов да прави магазини за хората, можеха друго да направят...

Не е само до Борисов. Имаше и други правителства. Вече не си спомням кой направи последната редакция, която е одобрена. Но губим пари и защото вътре имаше включени и законодателни промени и реформи, които нямаха място там.
Изслушай Пеканов.

Слушала съм го достатъчно пъти и съм си съставила мнението основно върху неговите изказвания.

# 22 011
Тоест, Мириел, ти искаш само да взимаме пари от Европа, но не и да направим законодателни реформи, с които да осигурим истински работеща антикорупционна комисия?

# 22 012
Не съм, но няма смисъл да пиша. Тези, които написаха тези реформи в Плана, имаха на разположение месеци да ги направят, но не ги. Все тая. Тук се беше писало, че и по-добре, че няма да ги получим, защото ще бъдат откраднати.

# 22 013
Скрит текст:
Скрит текст:
Основната идея за масовото гласуване е тази. Единствена смислена причина е да се намали влиянието на купения вот, но и това не е сериозно, защото лично ме засегна изчезването и на моя глас заедно с тези от околните секции в центъра на София. Та явно и гласуването не помага ако са решили.
Купените гласове, а купените СИК, а защо да не са купени РИК, ЦИК ..... независими органи избрани на квотен принцип, пропорционално според тежестта на партиите в НС иначе са си независим кандидати /не членуват в партиите, които ги предлагат/.

# 22 014
Аз съм от тези, които предпочитат изобщо да не влизат пари от Европа, ако тези пари ще се ползват за хранене на корупцията и съответно засилване на ресурсите на политическите партии, които се ползват от тези пари и прилагат тези корупционни схеми.

# 22 015
  • Обран бостан ;)
Тоест, Мириел, ти искаш само да взимаме пари от Европа, но не и да направим законодателни реформи, с които да осигурим истински работеща антикорупционна комисия?

Властта да се бори с корупцията  ?

Сериозно ? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 22 016
Аз съм от тези, които предпочитат изобщо да не влизат пари от Европа, ако тези пари ще се ползват за хранене на корупцията и съответно засилване на ресурсите на политическите партии, които се ползват от тези пари и прилагат тези корупционни схеми.

България не може да се справи много добре без парите на ЕС. Денковото правителство, като се има за много печено, трябваше поне да започне. По спомени в края на Сглобката, се пишеше документ за управление и бяха наблъскали всички тежки реформи в няколко месечното управление на Габриел Simple Smile Преди това... Конституционна реформа по Христо Иванов.

Ето новината
Точно две седмици преди ротацията във властта от ПП-ДБ изненадващо излязоха с предложение за  меморандум, в който да бъдат записани основните цели на управлението в следващите 9 месеца. Документът съдържа четири важни точки, свързани с регулаторите, службите за сигурност, съдебната реформа и антикорупционните мерки. Условието е меморандумът да бъде подписан от политическите лидери, от премиера Николай Денков и от вицепремиера и външен министър Мария Габриел и той да стане база на разговорите за ротацията. Тази сутрин Кирил Петков се оплака, че все още няма реакция от ГЕРБ, а впоследствие такава дойде не само от Бойко Борисов, а и от другите политически сили в парламента.

# 22 017
Ценовият шок и тежката ситуация в страната се дължат на протестите, които свалиха правителството
„В сложна ситуация сме - без бюджет и социална защита, със съмнения за спекула в хранителния сектор и фармацията. Причината за това е свалянето на редовното правителство след протестите, организирани от ПП-ДБ, така че отговорността да нямаме бюджет е на тях, на хора като Асен Василев, Ивайло Мирчев и Божидар Божанов. Те бяха тези, които протестираха и викаха срещу бюджета, макар че той беше изтеглен и преработен. Така че тук по-скоро лъсва тяхното желание за власт“, обясни Йорданов в разговора си с Йотова и допълни, че последствията те трябва да си ги носят и „всички трябва да го знаят това“.

# 22 018
Тошето се е изказал? Познах ли?
Що не вземе да се скрие тая продажна душица.

# 22 019
Не знам защо беше изтрит и коментара на yovanka .
Мен ме напъва за по-цветущ.

Общи условия

Активация на акаунт