Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 635 586
  • 22 158
  •   18
Отговори
# 22 140
  • софия
Не пуснаха ли тази седмица и предложение Брендо да бъде пуснат предсрочно от затвора?

Нещо от 2024 година:
Цитат
Президентът Румен Радев ще подаде оставка предсрочно през 2025 година, за да оглави политически проект с тезата, че спасява България от дестабилизация, война и от изпращане на войници в Украйна,
...
познава Радев от много години и е бил поканен в инициативния комитет за издигането му за президент. Тогава заявил на генерала от ВВС, че ще го подкрепи, тъй като един офицер, клел се в името на България, заслужава доверие. Радев посрещнал тези думи с насълзени очи. По-късно, в друга среща, разказал на Октай, че е бил поканен в Русия на среща с Путин, но в Москва бил унижен, когато слизайки на летището му обявили, че Путин е в Сочи на почивка и "за да не му се разваля рахатът", Радев трябва да се види с него там. Колебаейки се какво да прави, решил все пак да пренебрегне личното си его и в името на България да отиде в Сочи. Там го посрещнал не президентът, а негови представители. Закарали го в резиденцията и не го карали да чака, както са карали да чака Първанов и много други дори с дни, преразказа случката Осман Октай. Още на 15-ата минута го въвели при Путин. Руският президент седял сам на един диван и даже не станал да се ръкува. Още докато Радев бил до вратата, Путин му казал: "Извиках ви, за да Ви попитам кога ще ми върнете онези 700 милиона, които откраднахте за "Южен поток"? "Аз, вика, бях втрещен", казал Радев по думите на Октай.
Анализирайки всичко това и поведението на Радев сега и особено последното му посещение в Будапеща, където нападна форума на НАТО, вместо да свика съвета за национална сигурност, смятам, че една година преди края на мандата му ще си подаде оставката като президент една вечер с една декларация и ще се обяви за спасител на държавата от тия шарлатани, тия войнолюбци, като тръгне да прави политическа формация, заяви в интервюто бившият заместник на Ахмед Доган. Според него Радев очаква, че и след тези избори, и след нови избори през есента няма да има правителство, отнета му е и възможността да реди служебен кабинет (с промените в Конституцията, бел. ред.). Можем да очакваме това след края на зимата, 25-а година. Той знае как се провалиха в политически проекти след мандата си Първанов, Петър Стоянов. Затова ще иска да събере по-високо доверие. Ще каже, че тръгва да спасява държавата от война, да не пратим българи в Украйна.
https://offnews.bg/politika/oktaj-putin-darzha-prav-radev-i-ot-d … varne-824204.html

# 22 141
  • София
Бай Октай е велик! Не за първи път забелязвам колко точни прогнози прави понякога.

# 22 142
Бай Октай е велик! Не за първи път забелязвам колко точни прогнози прави понякога.
прогнози не прави и няма свръхестествени заложби, той реди тестето с карти и раздава картите.

# 22 143
  • София
прогнози не прави и няма свръхестествени заложби, той реди тестето с карти и раздава картите.

Мислиш ли? Прекалено голяма власт му приписваш.

# 22 144
Е, то и по- високете етажи си има йерархия и правила.

# 22 145
Нито един родител, не е потвърдил версията на мвр-то, че деца са били обект на педофили там. Сигурно защото нищо подобно не се е случвало.
Kъде да потвърди, във Фейсбук ли?
Не Хексе. Там където трябва. Гражданинът Сарафов обвини родителите на децата, че не съдействат за версията "рейнджъри педофили - сектанти", не аз.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 14:49 от SANDS

# 22 146
  • София
Е, то и по- високете етажи си има йерархия и правила.

Искаш да кажеш, че Октай проформа е напуснал ДПС, а продължава все още да дърпа конците? И в качеството си на какъв прогнозира, че Радев ще подаде оставка? В качеството си на заместващ Монтерей или като началник на Пеевски? Или си получава сводките от ДС?

# 22 147
Смятам че се е превърнал нещо като "говорител" на АД. След опита му за публично унижение на председедаля, икономическия му живот сигурно е пострадал. В политиката няма смъртни врагове, а финансови интереси. Той няма кристално кълбо, а информация от "кухнята".

# 22 148
  • София
Смятам че се е превърнал нещо като "говорител" на АД. След опита му за публично унижение на председедаля, икономическия му живот сигурно е пострадал. В политиката няма смъртни врагове, а финансови интереси. Той няма кристално кълбо, а информация от "кухнята".

Той има информация, както и всеки добър разследващ журналист или политически анализатор, да.
Но не мисля, че е в услуга на Доган.

# 22 149
Когато се случи разцеплението в ДПС разправяше, че било театър на Пеевски и Доган. Което се оказа далеч от истината. А че Радев ще даде оставка и ще оглави партия го прогнозираше цяла България.
Отдавна е никой Октай и няма никаква особена информация. Просто много обича да се прави на шаман по телевизиите.

# 22 150
  • Пловдив
Когато се случи разцеплението в ДПС разправяше, че било театър на Пеевски и Доган. Което се оказа далеч от истината. А че Радев ще даде оставка и ще оглави партия го прогнозираше цяла България.
Отдавна е никой Октай и няма никаква особена информация. Просто много обича да се прави на шаман по телевизиите.

И аз нямам впечатление, че думите му се случват и потвърждават. Много отдавна е извън политиката, а пък все знаещ всичко?
Не знам какво е казал този път, че така възторжено съфорумката го определи за "велик". Grinning

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 16:28 от marzeliva

# 22 151
  • Deutschland/HE
Ето това ми излезе сега във Фейсбук. Едно правим, но то щяло да е други, защото трябва да се подмажем и на едните и на другите... Нямам думи за политика ББ.

Радна Кънев
Цитат
На заседание на групата на ЕНП поставих въпроса за подписването на т.нар. Харта на “Съвета за мир” (личното международно ЕООД на Тръмп) от българския премиер.
Отбелязах, че това събитие е съществен риск за ЕНП - защото от целия ЕС подписват само двама правителствени ръководители - добре известният Виктор Орбан и недотам известният Росен Желязков, който е обичайно, и в общи линии коректно, описван като “проевропейски премиер от ЕНП”. Дебатът на група беше в контекста на Гренландската криза и неравностойното търговско споразумение между ЕС и САЩ.
Подчертах, че отношението към рекетьорската политика на Доналд Тръмп и единният европейски отговор срещу нея ще бъдат част от предизборната кампания у нас. И предупредих да не се изненадват, че аз лично силно ще атакувам ГЕРБ и Борисов за този подпис - от изцяло принципни позиции и убеждения.
Интересен беше отговорът на г-н Вебер*:
“По отношение на ситуацията с България: в Загреб Бойко Борисов ни даде обяснение, че някои специални проблеми (some special issues) между САЩ и България са наложили това действие, но Хартата няма да бъде ратифицирана”.
Това много се различава от обясненията, които Boyko Borissov даде пред нашите медии. Аз лично с тревога разбирам, че между България и САЩ има special issues. И само подозирам, а и се надявам, че тези issues са лични, а не национални. И ще съм възмутен, ако лични проблеми водят до национални унижения и рискове.
*Подчертавам, че това е обмен на реплики пред стотици хора (депутати и служители на депутатите, на групата и на ЕП). Никога не цитирам публично лични разговори.

# 22 152
Ах, special issues.
Нямам думи.

# 22 153
  • Deutschland/HE
Все ППДБ са виновни, а голямото момче се е притиснал ББ и той не може да му откаже.

# 22 154
  • София
И какви са тези Special Issues между България и САЩ по-точно?

Общи условия

Активация на акаунт