Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 638 116
  • 22 236
  •   14
Отговори
# 22 200
Никакъв проблем не са гласуващите в чужбина. Не виждам защо се драматизира.
По- страшното е, че ББ и момчето пак си купиха изборите, нагласиха си хартиената бюлетина и нагло показаха, че не ги интересува волята на народа. А РР беше спуснат в надпреварата, за да тушира протестната енергия.

# 22 201
Е, Великобритания, САЩ и Канада подкрепиха славчо и костадинчо все пак, та съвсем са си наравно с гласуващите в Турция.
Аз пък съм много против да разделяме гласуващите в чужбина на "гласуващи правилно" и "гласуващи неправилно".

А дали си информиран или не, живеейки в чужбина също не може да е критерий. Да не говорим, че и тук в темата сме виждали смятащи се информирани колко всъщност са.

# 22 202
По- страшното е, че ББ и момчето пак си купиха изборите, нагласиха си хартиената бюлетина и нагло показаха, че не ги интересува волята на народа. А РР беше спуснат в надпреварата, за да тушира протестната енергия.

Народа, ако има воля ще ги свали.
То не става само да псуваш пред телевизора.

# 22 203
Гласуващите в чужбина явно се информират точно както гласуващите в България - от Фейсбук.

# 22 204
Има много хора, които живеят в чужбина, но са добре запознати със случващото се у нас. Четат, гледат интервюта, често си идват, грамотни са, имат мнение, имат база за съпоставка с това, което се случва там, където сега живеят. Как може това да се сравни с купуването на гласове в цели махали, които даже не знаят за кого гласуват, само гледат номера да запомнят и да го отбележат в бюлетината.

Напълно съм съгласен, но защо тези хора ще определят кой да ме управлява мен.
Все едно бившия ти мъж да ти дава уклон с кой да живееш. 

Решил си, заминал си, работиш за чужда икономика, подчиняваш се на чужди закони и чужди политици.
Ако там ти е по-добре, ОК, но да гласуваш за някакви хора, които аз издържам и съм длъжен да се подчинавам на техните закони ми идва в повече.

Ако перефразиранм една поговорка: На чужд гръб и 100 правителства са малко.
Те не го правят. Решават кой да управлява теб онези, които купуват гласове. Които те лъжат и които определят законите така, че да продължат да те управляват.

# 22 205

Народа ще ги свали, ама те нагли. Не се отказват. Решили са, че властта е тяхна. Особено ББ.

# 22 206
Скрит текст:

Колко пъти бяха сваляни и пак са същите, и не само това, а се прави и невъзможното да няма "неподходящи" в предложенията за избор.

# 22 207
2 разходки до Ларгото в София, не е сваляне, а гъделичкане по петичките. Stuck Out Tongue Winking Eye

Някой да скочи в Русе или в София, че ще подарим 10 млн. вместо да се вложат където трябва?

# 22 208
  • София
Ама те само българите извън ЕС ли не са запознати с политическата ситуация тук, не говорят езика и не допринасят за пълненето на бюджета?

# 22 209
Ама те само българите извън ЕС ли не са запознати с политическата ситуация тук, не говорят езика и не допринасят за пълненето на бюджета?

Тези от ЕС по-често си идват или практикуват стоене тук и там, защото е възможно.

# 22 210
  • Буркина Фасо
в чужбина не може да изпратим полиция за да гарантира честността на избора. спокойно могат да си продадат гласа.

# 22 211
в чужбина не може да изпратим полиция за да гарантира честността на избора. спокойно могат да си продадат гласа.

А тук като можем защо не го правим?

# 22 212
  • Буркина Фасо

А тук като можем защо не го правим?
и аз това се питам Simple Smile защо да не може да си продам гласа за Х евро? там може, а тук - не.
там телевизиите не могат да ги облъчват 1 месец с предизборни послания. няма равнопоставеност.

# 22 213
  • София
Хората с българско гражданство трябва да имат право да гласуват. Иначе много страни не толерират двойното гражданство или го ограничават. Ако искат да гласуват българите да могат да имат само българско гражданство и изведнъж ще стане 4 милиона.

Ясно е, че борбата е с гласовете в Турция, но въпросът е принципен и мисля, че икономическите емигранти трябва да могат да гласуват, защото повечето от тях нямат желание да са в чужбина, така както много хора от провинцията по принуда са в София или другите няколко големи града у нас.

# 22 214
Тук като купуват гласове, съвсем открито се купуват, подправят се бюлетини и пр., някой да ги е спрял?

Общи условия

Активация на акаунт