Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 638 169
  • 22 239
  •   15
Отговори
# 22 230
Ще затворят секции, но от Турция ще дойдат автобуси, а от Канада не. Мисля, че е ясно кой печели и защо се затваря всичко в чужбина, а не само в Турция!

# 22 231
Според мен няма да са толкова автобусите,няма го старото ДПС захлебило от баницата,което пръскаше пари за такива инициативи.Даже съм слушала,че Доган е на дотиране от Гриша Ганчев,в немилост изпаднал.
Ще видим,ще се разшуми пак.

П.п Освен ако електората на старото ДПС/АПС не се в припознал в ДПС-НН,но старите муцуни твърдят,че ДП не е добре приет сред изселническата общност в Турция.

# 22 232
Цитат
Как досега на никой не му правеха впечатление секциите в чужбина, сега изведнъж се сетиха и разпъргавиха да ги ограничават.
Никога секциите не са били 700+.

2017 г.: 371 секции;
2014 г.: 427 секции;
2013 г.: 227 секции ;
Юли 2021 г. достигна 784 секции.
Това осигуряване на право ли е или на комфорт, или някои имат нужда от тези макар и не чак толкова много гласове, или се мъчим да се изкараме най-демократичната държава в света, а в същото време не може да се подсигурят честни избори в самата държава.

# 22 233
С тази промяна избирателната активност ще е по - малка, съответно 4 % бариера ще е по - ниска.

# 22 234
Чисто технически, да направят гласуване по пощата, електронно.
Иначе, да се замислят защо хората не искат да гласуват, защо не им вярват, защо не предлагат смислени програми,   разбираеми и полезни за хората, защо не изпълняват нищо от обещаното, защо не престанат с  „черните“ кампании, които станата нормалност ..... , а ще търсят варианти като умножаване на секции, като постоянно купуване на разни машини, протоколи, с които СИК трудно се справя и т.н., ама пари бол, давайте да харчим - "за демокрацията", "за европейските ценности" ..... приказки на килограм.

# 22 235
Тогава на им бяха да им възможност да гласуват по пощата.
По електронната поща? Защото като забраним хартията, автоматично си губят правото на глас.
Какво е това безумие "електронно гласуване"?

# 22 236
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Цитат
Как досега на никой не му правеха впечатление секциите в чужбина, сега изведнъж се сетиха и разпъргавиха да ги ограничават.
Никога секциите не са били 700+.

2017 г.: 371 секции;
2014 г.: 427 секции;
2013 г.: 227 секции ;
Юли 2021 г. достигна 784 секции.
Скрит текст:
Това осигуряване на право ли е или на комфорт, или някои имат нужда от тези макар и не чак толкова много гласове, или се мъчим да се изкараме най-демократичната държава в света, а в същото време не може да се подсигурят честни избори в самата държава.

Добре, че нямаме космонафти, че и на МКС щяха да направят секция. Trollface

# 22 237
  • София
Е, не могат само Турция да ограничат. На какъв точно принцип да се случи?

Против съм гласуване от чужбина, категорично. Но с тези промени на юруш точно сега мотивите са съвсем очевидни. Как досега на никой не му правеха впечатление секциите в чужбина, сега изведнъж се сетиха и разпъргавиха да ги ограничават. Смърди много.
Предложението ми беше шеговито. А принципи няма и в сегашните ограничения.
Иначе - или отрязват за всички, или дават на всички. Всичко друго са тънки сметки, като ще видим с или без кръчмар ще са.

# 22 238
100 000 ли са нахъсавните, които ще променят нещата.
Защото толкова гласуват в чужбина когато няма ограничения.
В тази бройка са и турските гласоизбиратели, което веднъж гласуват там, после с рейса в България, гласуват още веднъж.

Но на Доган му секнаха парите и надали ще има такъв наплив милеещи за родината.
Не само на Доган.
Много е несигурно дали ще се направи правителство или следват нови избори.
Плаща, плаща, ама няма гаранция.
На едни от изборите на един познат бизнесмен синът му с преференции стана само за месец депутат.
После отпадна, дори не беше в листите.
За гласуване в чужбина съм на мнение, че който иска да гласува ще намери секция.

# 22 239
Е, не могат само Турция да ограничат. На какъв точно принцип да се случи?

Против съм гласуване от чужбина, категорично. Но с тези промени на юруш точно сега мотивите са съвсем очевидни. Как досега на никой не му правеха впечатление секциите в чужбина, сега изведнъж се сетиха и разпъргавиха да ги ограничават. Смърди много.
Трябва да се пита ФБР или  КГБ.

Общи условия

Активация на акаунт