Бактерия Клебсиела

• 502
  • 6
  •   1
Отговори
Моля за съвет от някой който се е сблъскал с тази гадост клебсиела в урината при възрастен мъж с постоянен катетър, прави много чести инфекции с треска и висока температура. Вече е резистентен към почти всички антибиотици.

# 1
За съжаление тази бактерия е много често срещана в болници когато се поставят катетри, и при всякакви инвазивни процедури било то урологични или гинекологични. Мен ме заразиха при гинекологична процедура със същата бактерия. И понеже е “домашна болнична бактерия” е придобила резистентност към почти всичко. Много трудно се оправя, особено ако не можете да махнете катетъра. Трябва да използвате някакъв нестандартен антибиотик, но не знам дали ще има смисъл ако бактерията може да се укрие в катетъра и после пак да се върне, че и още по-резистентна. Трябва да се консултирате със специалист, който разбира от лечение на такива бактерии, тук едва ли някой ще ви посъветва адекватно. Сложен казус. Дръжте ни в течение! Успех!

# 2
  • вкъщи
Баща ми също е с катетър от декември и с тази бактерия. Пие втори антибиотик...

# 3
Баща ми от почти 2 години е с катетър и постоянни инфекции, вече само с венозни вливки на антибиотици. Сега съм поръчала бактериофаги да пробваме и с това, ще пиша какъв ще е резултата.

# 4
Цитросепт пили ли сте?
Хомеопатия Силицея?
Медна гривна носи ли?
Бирена мая на хапчета пита ли е?
Саменто?
Прополис?

Първия щит при бактерии е висок витамин Д и цинк.

# 5
Баща ми от почти 2 години е с катетър и постоянни инфекции, вече само с венозни вливки на антибиотици. Сега съм поръчала бактериофаги да пробваме и с това, ще пиша какъв ще е резултата.
Може ли да кажете откъде сте поръчали бактериофаги ако ложе и линк да приложите ще съм благодарна. Година се боря с всякакъв вид инфекции и не се оправям. Казаха ми за тези бактериофаги , но не ги намирам ще помоля и вас да споделите.
Благодаря

# 6
От Enzymon, има страница във фейсбук, но сега сме поръчали от Русия конкретно за Клебсиела чрез познати, но не знам кога и дали изобщо ще успеят да изпратят.

Общи условия

Активация на акаунт