🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-33

• 20 763
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Да е жив и здрав, Метин!
Някъде из Туитър четох, че са си свирили с Чачо на сета, че много се забвлявали и много го обичал.
Няма човек, който да е работил с Чачо и да не го обича.

Ей, пак не можахме да прескочим това второ място!
Eşref Rüya на платформата Shahid днес, на 18 юли, на 2-ро място в общото класиране, в топ 10 от 19 държави, в 4 държави на първо място, в 6 държави на второ място, в Египет, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в топ 10 на две платформи - Shahid и Amazon Prime.

# 151
Метин още първия път като го дадоха в сериала ми се стори познат, не играеше ли режисьор в ранобудна птичка на една от рекламите, там на къмпинга?!

# 152
Лале, Метин е доста по-възрастен от този на симката. Сега погледнах, на 63 години е.
А този от снимката не го помня, аз тогава съм гледала Джан Дивит...кой ти гледа останалите!
Но си права, че има нещо, което да напомня, но ми изглежда доста по-млад.

За момичетата, които се интересуват и от Джан.
Най-накрая нещо хубаво и вълнуващо около него.
Скрит текст:
ИГ публикация от Джан

"Изненада! Работя от година по този вълнуващ проект, който ще снимам в Испания.
За да се подготвя, прекарах месеци в усъвършенстване на испанския си и съм решен
да дам всичко от себе си.
През есента ще се преместя в Испания, за да започна снимките на този сериал.
Това ще бъде незабравимо преживяване и голямо лично предизвикателство.
Утре, на моето събитие „Среща и поздрав“, ще имам възможността да се сбогувам
с Вечния град, където всичко започна.
Това не е окончателно сбогуване, а по-скоро „до скоро“, тъй като планирам да се върна в Рим
за втория сезон на „Сандокан“ и за друг комедиен проект, който обсъждаме.
Но първо трябва да отида в Испания, за да се изправя пред това ново предизвикателство
и да се отворя за един нов свят.

Искам да изразя искрената си благодарност към моя учител, който изигра важна роля
в изучаването ми на испански, като ме учеше с голямо търпение и радост.

# 153
Не,не мисля че е същият мъж,иначе се сещам за кой момент става дума.Нервният режисьор Smile

Скрит текст:
Жаки от международни проекти с международен каст и бюджет от милиони отива на испански сериал,дето бюджета му едва ли надхвърля 200-300 хиляди.На мен ми се струва ,че вместо да върви нагоре,върви надолу.Дано греша.

# 154
Eşref Rüya в Amazon Prime днес, 18 юли (последният епизод е излъчен по телевизията на 18 юни):
4-то място в общото класиране и 3-то място сред предаванията в Турция,
6-то място в общото класиране и 6-то място сред предаванията в Саудитска Арабия,
7-мо място сред предаванията в Египет и 9-то място сред предаванията в Обединените арабски емирства.

Скрит текст:
Бофче, все пак това е проект, който ще се снима между двата сезона на Сандокан, така че аз съм доволна, по-добре да работи.... Другото, което е, този проект още миналата година е договорен.
Проект на 4-ти език не е малко.

# 155
Добро утро!

Нашия Uykucu съвсем ни забрави Wink
От никъде, нищо не се чува...
В Инстаграм видях интересна статия от Yong Wolf, по-късно ще я преведа и ще я пусна.
А междувременно, предлагам за днешното предизвикателство тема за обсъждане:
Кога болката променя… и кога просто втвърдява?“
В "Eşref Rüya" всеки герой носи своя рана.
Но не всички се променят.
Някои растат.
Други изграждат броня.
Трети избират да раняват, преди да бъдат наранени.

🖤 Ешреф се е научил да обича, без да показва.
🖤 Нисан се е научила да оцелява, без да се изправя.
🖤 Чийдем се е научила да бъде силна, без да бъде мека.
 Няколко  подпомагащи въпроси :

Кой герой се е променил най-много  и как?

Смятате ли, че болката ги е направила по-мъдри или по-цинични?

Може ли човек да запази добротата си, когато е преживял толкова много?

Понякога истинската промяна не идва с гръм, а с тишина.
И точно тя е най-страшната или най-силната.
Желая ви прекрасен ден! Hug

# 156
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ ESREF TEK

Ешреф Тек никога не е целувал ръка на никого на този свят и никога няма да го направи!

Едно сърце обича само веднъж

БИХ УМРЯЛ С ЧЕСТ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЯ С БЕЗ ЧЕСТ

Който се отказва от мечтата си, се отказва и от себе си.
- Ешреф Тек

Вярвам, че си жена.

# 157
По днешната тема мисля,че  най-силната трансформация е при Ешреф.
Но не защото се е променил, а защото се е втвърдил.
Той е превърнал болката си в стомана, емоциите, в контрол и любовта -в спомен.
Това не е израстване,това е начин за  оцеляване.
 Чийдем е пример как болката не просто наранява, а се превръща в оръжие.
Тя се е научила да удря първа, да държи в ръце чуждата съдба, защото така поне не я боли безполезно.
Но това също не е промяна, това по-скоро е е самозащита.
Нисан, от своя страна, все още се крие зад страха.
Болката не я е направила по-смела, а по-тиха.
Но точно в тази тишина има потенциал.
Тя може още да се промени, ако избере да погледне в очите онова, от което бяга.
Сега, като си повтарях старите серии, и Ешреф и каза точно това- че тя само се прави на силна, но всъщност не е.
 Според мен истинската промяна идва не когато загубим, а когато си позволим да не се затворим напълно.
Тук всички са се затворили по някакъв начин. Всички търсят нещо отвън, но отказват да отключат вратата отвътре.
А понякога това е единственото, което ни дели от свободата.

# 158
Нези Hands Plus1

От Канала, май ни четат...баш по темата!

# 159
Нези Hands Plus1

От Канала, май ни четат...баш по темата!

В "Eşref Rüya" има герои, които не са получили правото да бъдат деца.
 Ешреф - от сиропиталище до затворa, през битки и загуби, той не си позволява слабост.
Нисан -оцелява с музиката, но зад гласа ш има дълбока тишина, пропита от липси.
Те не са имали избор да бъдат уязвими, затова в очите им гори войн, а не дете.
Какво отнема животът на едно дете, което трябва да се превърне във възрастен твърде рано?
Когато едно дете бъде лишено от обич, защита и сигурност, то няма време да бъде дете.
То не си позволява слабост, мечтание или наивност.И не защото не иска, а защото не може.
Оцелява. И оцелявайки, пораства прекалено бързо.
В очите му няма детска игра, има бдителност.Няма смях - има самоконтрол.
Няма „някой ще се погрижи“ -има „трябва да се справя сам“.
И така, вместо да видим дете, виждаме войн.
Не защото така е трябвало да бъде. А защото не е имало избор.

И пак, докато гледах сериите, чух нещо, което съм пропуснала. В затвора са наричали Ешреф "самотника".
И това едва ли идва само от фамилията му. На Ешреф душата му е самотна.

# 160
А междувременно, предлагам за днешното предизвикателство тема за обсъждане:
Кога болката променя… и кога просто втвърдява?“
В "Eşref Rüya" всеки герой носи своя рана.
Но не всички се променят.
Някои растат.
Други изграждат броня.
Трети избират да раняват, преди да бъдат наранени.

🖤 Ешреф се е научил да обича, без да показва.
🖤 Нисан се е научила да оцелява, без да се изправя.
🖤 Чийдем се е научила да бъде силна, без да бъде мека.
 Няколко  подпомагащи въпроси :

Кой герой се е променил най-много  и как?

Смятате ли, че болката ги е направила по-мъдри или по-цинични?

Може ли човек да запази добротата си, когато е преживял толкова много?

Привет ,момичета Heartpulse

Според мен болката втвърдява ,тогава когато е много,когато идва накуп,когато не виждаш светлина,когато се натрупа - най-точно казано.Също така ,когато има дълъг период на болка и несполуки.Както се казва "Не можеш дъх да си поемеш",тогава се втвърдяваш,защото ударите идват един след друг.Също така и ,когато в целият ти живот е зле положението.Работа,семейство,личен живот.Ако имаш поне един аспект от живота си ,който да е наред,то тогава имаш за какво да се хванеш и тогава устояваш по-лесно,но ако навсякъде е черно... изграждаш броня и тази броня много трудно се чупи.Точно ,като при Ешреф - да той е сред хора,има "семейство",но вътрешно е сам,защото много дълго време е бил сам.Нисан е обратното,докато Ешреф се справя сам,тя търси някой на който да си тръсне отговорността и да се грижи за нея и точно това я привлече в Ешреф.Закачиха се през раните си.Неосъзнатата му нужда да пази и защитава,нейната нужда някой да я спаси.

# 161
Здравейте,
Или да ви кажа Ясу. Както се казва, когато изляза отпуска няма да кажа нищо, но ще има знаци за това.

Много хубаво сте ги описали всички.
Аз ще добавя още една болка. Тази на Кадир. Неговата болка от отхвърлянето, май е по-разрушителна и от тази на Чийдем. При нея чувствата са в двата полюса - от да го нарани до да го защити. При Кадир линията е само една. Да не изрази явно болката си, а долу ниско като мишките и разните хлебарки да твори своите злини. Ако си беше казал ясно какъв му е проблема, можеше и да не се стигне до тук.
Неговата болка го промени и мисля, че това го показаха направо директно с този герой. Той беше нерешителен, направо страхлив в началото. Но вижте в последната серия в какво се превърна. Той броня не си изгради, не се опита раната да загрубее и да не пусне болката навън. Той направо си премина от тъмната страна. Всъщност само при него видях някаква трансформация.
И неговата болка е болка от загубена любов.

Тази сутрин размишлявах защо Нисан не е представена идеалистично. Нали това е Руя. Нереално красива, като в сън. Според мен сценариста не иска подсъзнателно да я заобича, защото и тя има трагична съдба. Ако не оживее е ясно, но ако остане жива, а Ешреф не, какъв живот е това?
В този сценарист единствено женските образи ми куцат. Представени са пресилено, определено е мъжката гледна точка. Това си е мъжки сериал. Единствено за Чийдем са се постарали, но тя пък е такава мъжкарана. Не сме видяли “женската ѝ енергия” много. Това са го оставили за Нисан, но там малко елементарно са представени нещата.

# 162
bof4eto, точно така. Прекалено дългого страдание води до втвърдяване.
Сякаш решаваш, че за теб друг начин няма.
И живееш с това.
Съгласна съм за Кадир, Гери.
А колкото до Нисан- очите на влюбения гледат различно.
Ешреф я гледа с такива очи. За него е нереално красива, той и го каза, когато бяха на среща.
Според мен тя не е показана идеалистично, именно заради паралела Руя-Нисан.
Едната е сън, другата реалност.

# 163
# 164
Оооо, а тези мустаци ще имам нужда от правилна настройка да ги харесам.
Цвети, много ти благодаря!

Това прилича на среща с роднините. Явно е стигнал до Чанаккале

Общи условия

Активация на акаунт