🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-33

• 20 745
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Цвети на мен тази снимка ми е от любимите!

„Вече не съм ти брат, Кадир.“
https://x.com/aarb93/status/1945849382433132820

Предлагам, темата на деня да е: Завистта на Кадир към Ешреф!
"Манията да завземе всичко негово"

# 136
Чудесна идея, Жаки! Тъкмо си свърших урока и ще помисля по темата.
Много хубави снимки сте споделили!

# 137
Само да сложа едно интересно клипче от Тик Ток и после ще се включа към темата.
6-те красиви мъже на Турция Sunglasses

# 138
Привет ,момичета Heartpulse
На мен тази визия на Чачо много ми допада.ИИ не успя да ми махне надписа,така че остана така ,както съм я скрийншотнала.

Завистта на Кадир към Ешреф.Навсякъде около нас го виждаме това,във всяко семейство я има тази ревност.Ревността на едното дете спрямо другото,че е по-обичано и т.н. реално това рядко е така,но когато вниманието се преориентира остава след себе си такива мисли и чувства.Затова и когато се появи второ дете в семейството ,първото започва да ревнува.Познавам хора,които след 30-40 години хранят в себе си недоволство и ревност спрямо братята или сестрите си.При Кадир е в едно по-различно измерение.Той иска всичко на Ешреф,защото смята че го заслужава,"Ако не беше Ешреф,всичко това щеше да е мое" - при него има и още един нюанс.Той е завел Ешреф при Якуп баба.Той не вижда качества в Ешреф,той го вижда ,като по-малкото братче,което му е отнеле всичко ,което иска.Кадир не вижда своите недостатъци,не вижда неспособността си,нито лошите черти на характера си,той се смята за прав,това му се полага по право и понеже е лицемерен и подмолен той не застава открито да заяви какъв му е проблема и това негодувание и ревност към Ешреф са растели с години,докато най-накрая Кадир стигна прекалено далеч,откъдето нямаше връщане назад.И беше принуден да продължи.Говоря за убийството на Якуп баба.
Тук ще направя паралел със Приливите ,ще го сложа в скрит текст,за момичетата ,които сега го гледат и да не им пускам спойлери
Скрит текст:
Оркун в края на втори сезон постоянно повтаряше,че Яман е виновен за всичко,паралела ,който правя е че и Оркун и Кадир са слепи за собствените си грешки,интриги,постъпки,в тяхната глава друг е виновен,за Оркун-Яман,за Кадир-Ешреф и не осъзнават,че всичко е заради тях,но кой ще си признае ,че не става ? Кой ще каже "Той наистина е по-добър от мен" - биха го казали хора с емоицонална и духовна интелигентност,а нито Кадир,нито Оркун я притежават.
Искам да попитам нещо момичета,вчера си върнах момента,когато Яман беше в Германия да помага на Кенан да проходи,когато се върна им направиха годежното парти приятелите,това за което питам е следното- Яман каза на Мерт,че Мира не знае,че съседката Ариа е в неговият апартамент.Докато снимаха тоалетите с Ейлюл Мира не каза на Яман ,че ще вечеря с Оркун,обаче на годежното парти,когато излезе нагласената снимка с приятелката на Лейля ,думите на Яман бяха- "казах ти ,че ще излезе тази вечер",а Мира докато отиваха към дома на Бурак каза на Яман,че го е послушала и не е отишла на вечерята с Оркун. - Въпроса ми е - 3 пъти изгледах сериите преди и след това и не можах да намеря ,кога Мира и Яман са говорили за да и каже той ,че му готвят номер с приятелката на Лейля ,а тя че Оркун я е поканил и той да и каже да не ходи. Голямо обяснение падна,но наистина не открих този момент.
Добавям и Лейля към неприятните песонажи.Малко и беше с Надир,трябваше и Оркун да и тегли ножа.Този тип хора "Ще се позабавляваме",докато правят интриги и създават неприятности на околните са ми доста неприятни

# 139
Според мен това  между Ешреф и Кадир не е само борба за сила. Това е борба за обич.
Кадир не просто иска да бъде на мястото на Ешреф.
Той ревнува вниманието, признаниетo и най-вече, любовта на Якуп баба.
Якуп баба е човекът, който ги е отгледал.
Но в очите на Кадир, Ешреф винаги е бил „първият син“, „избраният“.
А Кадир- вечно в сянка.
Тази неизказана болка ражда отровна амбиция.
Не просто да победи Ешреф, а да го заличи.
Да вземе всичко негово, дори миналото му.
 Но дори да получи всичко…
Кадир никога няма да има това, което най-много иска -място в нечие сърце.
И тук идкам да ви питам- Кадир ли е истинският враг на Ешреф или просто едно болно дете, останало без внимание?
Скрит текст:
bof4eto, това не го показват, защото според мен би се развалил момента, в който всички изтръпнахме,че нещата пак ще станат зле за Яман и Мира. Всъщност от тук нататък започва тяхното истинско "заедно" защото решиха, че няма да позволят на никой и на нищо да застане между тях.

# 140
Според мен това  между Ешреф и Кадир не е само борба за сила. Това е борба за обич.
Кадир не просто иска да бъде на мястото на Ешреф.
Той ревнува вниманието, признаниетo и най-вече, любовта на Якуп баба.
Якуп баба е човекът, който ги е отгледал.
Но в очите на Кадир, Ешреф винаги е бил „първият син“, „избраният“.
А Кадир- вечно в сянка.
Тази неизказана болка ражда отровна амбиция.
Не просто да победи Ешреф, а да го заличи.
Да вземе всичко негово, дори миналото му.
 Но дори да получи всичко…
Кадир никога няма да има това, което най-много иска -място в нечие сърце.
И тук идкам да ви питам- Кадир ли е истинският враг на Ешреф или просто едно болно дете, останало без внимание?
Скрит текст:
bof4eto, това не го показват, защото според мен би се развалил момента, в който всички изтръпнахме,че нещата пак ще станат зле за Яман и Мира. Всъщност от тук нататък започва тяхното истинско "заедно" защото решиха, че няма да позволят на никой и на нищо да застане между тях.

И това "болно дете" прави грешка след грешка,убива,вреди .За мен това не е извинение или оправдание.В моите очи Кадир би трябвало да се старае да надмине Ешреф,да си "върне" обичта,но по обратният път.Покажи,че заслужаваш.Стани пример,изяви се,но в добри дела.А не с вреда.Покажи ,че си достоен.Има 2 типа хора,едните като Ешреф- трудно детство,сирак,но израснал като човек с морал и ценности,да може да са сбъркани,но ги има.И вторият тип хора,като Кадир - трудно детство и той продължава да дълбаи калта.Еднакъв старт,но човек сам избира какъв да бъде.В случая Кадир е избрал да бъде това,което е.

Нези Благодаря ти,значи да не търся още Heartpulse

# 141
bof4eto,  съгласна съм трудното детство не е оправдание. А изборът е съдба.
Кадир и Ешреф са започнали от едно и също място - сираци, белязани от болка и липса.
Но животът не те определя, а твоите избори го правят.
Ешреф се изгражда. Създава морал, създава приятелски кръг, създава свят, колкото и да е крив, той е основан на принципи.
А Кадир? Той избира другия път.
Този на  разрухата, завистта и манията да отнеме, а не да изгради.
Да, в него има болка.
Но болката не дава право да нараняваш.
А липсата на любов не оправдава убийства.
Вместо да се бори да бъде достоен, Кадир просто иска всичко, без да го заслужи.
 И това разделя хората на два типа- онези, които градят от болката си и онези, които тровят света с нея.
В живота често давам втори шанс, но тук все още не съм решила може ли човек, тръгнал по тъмния път да се върне или вече е загубен...

# 142
bof4eto,  съгласна съм трудното детство не е оправдание. А изборът е съдба.
Кадир и Ешреф са започнали от едно и също място - сираци, белязани от болка и липса.
Но животът не те определя, а твоите избори го правят.
Ешреф се изгражда. Създава морал, създава приятелски кръг, създава свят, колкото и да е крив, той е основан на принципи.
А Кадир? Той избира другия път.
Този на  разрухата, завистта и манията да отнеме, а не да изгради.
Да, в него има болка.
Но болката не дава право да нараняваш.
А липсата на любов не оправдава убийства.
Вместо да се бори да бъде достоен, Кадир просто иска всичко, без да го заслужи.
 И това разделя хората на два типа- онези, които градят от болката си и онези, които тровят света с нея.
В живота често давам втори шанс, но тук все още не съм решила може ли човек, тръгнал по тъмния път да се върне или вече е загубен...

Според мен би могъл,но след катарзис,след преживяна болка.Когато удари звънеца за събуждане и осъзнаеш на къде си тръгнал.Но това важи само за онези,които носят в себе си моралния компас,тези които са стъпили на криво,но същността им не е черна,тези,които са завили на направилното място.На такива ,като Кадир - те не са се подхлъзнали,те съзнателно избират този път и за тях връщане назад няма.Спомни си Пеями - болката го изблъска от пътя му и го направи нещо напълно различно,на това което беше,но той носеше истинското в себе си и с малко помощ от каката и майка си/още не знаеше ,че му е майка/ успя да се върне в правият път и много по-израснал,мъдър и осъзнал важното в живота си.

# 143
Здравейте,

Имам чувството, че малко ще се повторя. Кадир е бил пръв при Якуб Баба. Той е завел Ешреф там. Това си мисля, че е по-неприятно за него, отколкото Якуб Бала сам да го доведе. Водиш си приятелче и твоите родители толкова го харесват, че ти се чувстваш излишен, ненужен, винаги втори и неоценен. Естествено ситуацията не е точно такава. Ешреф никога не се е борил за внимание, той с действия и мисъл е заслужил цялото това признание. Дори по-възрастните в организацията го припознават като лидер.
Кадир е заслепен от ревност, той смята, че всичко на Ешреф му се полага на него по право. Той дори според мен се заигра с Нисан именно защото видя, че мужду тях има нещо. Пожела и тази негова играчка образно казано. Всички видяхме как в момента, когато взе властта се насоче към хотела и имението. Седна на стола му. И ми е интересно дали би спал и в леглото му. Онова в килията.

За мен не само Кадир е виновен за изгонването на Ешреф. Виновни са абсолютно всички. Като почнем от Якуб Баба, минем през помощниците му, та даже и останалите братя. Якуб Баба си затваряше очите твърде дълго. Не може да не е подозирал. Не следи ли изкъсо какво се случва. Всички знаеха за тази ревност и му хвърлиха по един поглед, когато Бабата каза за болестта си и посочи Ешреф.
А братята? Те нищо не направиха, сякаш от тях нищо не зависи. Само един му се обади kd Ешреф, но накрая и той гоизостави. В цялата тази организация само един брат, трима негови приятели и една сестра знаят за предателствата на Кадир.

И си мисля, че другия сезон историята ще се върти около последното нещо, което не получи от Ешреф. Да му целуне ръка и любовта на Нисан.

# 144

И си мисля, че другия сезон историята ще се върти около последното нещо, което не получи от Ешреф. Да му целуне ръка и любовта на Нисан.

И за двете няма да го огрее SmileySmileySmiley Ако друг клан воюва със Сираците,докато е под предводителството на Кадир ,а Ешреф е в затвора - със сигурност Кадир - ако оживее няма да има такава позиция,че да му целуват ръка.Ако той предвожда потънал кораб,излизането на Ешреф от затвора ще накара всички сираци да хукнат към Ешреф и да зарежат Кадир - още една причина да мрази Ешреф.А относно Нисан - Оххххх ще прозвучи гадно-ама халал да му е Satisfied ама и там няма да го огрее.

# 145
Точно така, всеки избира пътя по който да поеме!
В крайна сметка имат равен старт, защото и двамата са под крилото на Якуп баба.
Даже Кадир е имал преднина като е там от преди Ешреф. Якуп баба ги обича и двамата еднакво, но предпочитанията му към Ешреф са, заради изпълнението на задачите, които им се поставят. Кадир вместо да се стреми да бъде като Ешреф, той търси лесния начин. Взима пари от врага, за да ги подсигури на Сираците, играе двойни игри от които няма измъкване. Както е казал народа от всяко дърво свирка не става. Не всеки може да е лидер. А завистта към Ешреф го подтиква да притежава всичко негово, като той си мисли, че това би го направил силен, но сигурна съм и с това няма да се справи. Такива хора не постигат нищо в живота.

# 146
Аз от време на време гледам отново сериала, стигнала съм до 5 епизод.
Още в началото се вижда, че Кадир изпитва неприязън към Ешреф. Още, когато всеки отчиташе прид Якуп баба печалбите си, Кадир изпита истинска завист, когато чу сумата на Ешреф.
После в дома за сираци, когато гледаше през прозореца как децата се радват на Ешреф и колко много го обичат.
Тогава обаче, още не знаехме какви размери ще придобие тази завист.

Да, Кадир и Ешреф са били като братя. Ешреф поне винаги е приемал Кадир като такъв.
Но в  света на "Eşref Rüya", братската връзка не винаги означава вярност.
Ешреф и Кадир са израснали рамо до рамо в болката, но са разделени от изборите си.
Кадир иска всичко, което Ешреф има- сила, уважение, любов.
Но вместо да гради свой път, той руши неговия.
И понякога завистта е по-силна от братското чувство.
Как се стига до там и кога един брат се превръща във враг?
Аз мисля, че не е, когато не е  получил обичта, за която е жадувал, а когато просто не я е разпознал.
И май вече не е възможно да има прошка между Ешреф и Кадир, защото е премината границата.

# 147
Ооо, да! Бях забравила за срещата със сираците! С такава завист гледаше през прозореца. И накрая колко нагло ги използва децата....голяма гад! Кадир винаги е искал да е като Ешреф, но не е успял да намери правилният път, защото винаги е търсил лесния начин, но както винаги в такива случаи, не стигаш доникъде. На всичкото отгоре имаше и лош съветник в лицето на дясната му ръка, че му забравих името. Завистта винаги е лош съветник.. има го и реалният живот. Примери бол.

# 148
Жаки, на моменти дясната му ръка изглеждаше по оправна и обиграна от него самия.

# 149
Инстаграм стори от Демет, която е поздравила своя учител по пеене.

Скъпи батко, Метин! Голям късмет е за мен да те познавам. Ти ми напомни,че мога да се справя с всичко. Даде ми сили.
Честит рожден ден! Добре,че те има! За мен е чест, че те познавам!

Общи условия

Активация на акаунт