Отговори
# 150
В БГ учат гражданско образование. Това мисля се брои за Обществена наука.
Моят съвет е да ползвате услугите на фирма. Не е скъпо, а някои от тях имат много опит. Мисля че ще ви бъдат много полезни ако нямате свободно време и знания по немски.

# 151
  • тук-там
Недейте така! Къде ги тези компетентни фирми? В тази тема има толкова много потребители, които компенсират с набавяне на информация невежеството на въпросните фирми.
За мен е много любопитно по каква причина са отхвърлили кандидатурата за медицина.

# 152
Нямам предвид, че тук няма компетентни, напротив.
Не може да се генерализира, че всички фирми са некомпетентни.
Нека не превръщаме темата в спор за или против. Това бе само един съвет и гледна точка.

# 153
  • varna
Миналата година, когато дъщеря ми кандидатства ни поискаха от една фирма 1000 лв, тъй като специалността била непопулярна. В крайна сметка тя седна, изчете изискванията и си подаде сама документите.

# 154

Беше ми странно защо за инженерна специалност физика, химия и математика не са предпочитаните, но те си имат система и не мърдат от нея.

Tова са изискванията за всички завършващи гимназия и полагащи абитур в Германия. Без обществена наука абитур няма и точка. Системата е такава. И изобщо няма връзка с това каква специалност ще се кандидатства после. А без абитур, университет - йок.
Важното е, че детето е прието по първото си желание където иска. Успех му желая.

Между другото синът ми е много разочарован от КИТ и сменя университета от следващия семестър. Основно заради жестоката бюрокрация, непрозрачната система и прекалено академичното обучение, много отдалечено от истинската практика по специалността му. Аз бях с особено мнение по въпроса, но като видях колко усилия му струваше прехвърлянето и с какви врътки и отношение се сблъска конкретно в неговия факултет, като чух и други подобни истории, вече смятам, че прехвърлянето му е за добро.
За втория ни син КИТ също няма да е първи избор, ще е евентуално втори или трети вариант. Ще кандидатства другата учебна година.

# 155
  • На планетата Земя
Mößbauer-Effekt, къде се мести момчето?

В НЕГ имаха 11 и 12 клас предмет "Гражданско образование", който свърши работа като обществена наука.

# 156
  • София
Поздрави от унгарската магистрала...Grinning
Извън майтапа - за вчерашния случай с медицината имам усещането за някакъв друг проблем, шесто чувство да го наречем.Каква втора матура е държана освен БЕЛ гарантирано няма значение. Кандидатстващите медицина  масово избират именно английски ( ако е бил профил)заради шансовете за отлично справяне с по- малко усилия и оттам висока диплома.Какъв е бил другият профил/и?Извинявам се, ако е било казано, но преди път гледах/четох малко повърхностно.

# 157
Английски език.

# 158
  • тук-там
Дамата беше писала, че освен езиков, има и профил предприемачески. Ама не разбрах особено аз. Средата на август не е ли затворена платформата вече за качване на кандидатури, не следва ли отдавна вече да текат класиранията? На база опит и четене тук, дълбоко се съмнявам в посочените причини. И аз като Русалка, смятам, че компютрите ще се окажат компоти.

# 159
  • София
Именно.Тя кандидатурата, независимо по каква причина, е изключена от участие в класиранията.Затова и снощи  изразих недоумение каква е тази  течаща в момента комуникация с университети и най-вече каква е целта й, особено  към този момент.

# 160
Звезда Слънчева, супер новак съм в цялото това търсене, .но мога да споделя скромния си опит:  за Нюрнберг- след писмо за прием писахме отново за държавно общежитие. Отговорът беше: " Пишете пак септември". Благодарение на съвет от съфорумка  и линкове към частни общежития  имаме подписан договор за частно общежитие. Днес по друг повод проверявах, цените са 100 + евра плюс.
Допълвам: не са искали никакви документи за доходи. Подписа договора, ред е на предплатата.
Може ли да помоля за линковете? Не  открих назад в темата.

# 161
Дамата беше писала, че освен езиков, има и профил предприемачески. Ама не разбрах особено аз. Средата на август не е ли затворена платформата вече за качване на кандидатури, не следва ли отдавна вече да текат класиранията? На база опит и четене тук, дълбоко се съмнявам в посочените причини. И аз като Русалка, смятам, че компютрите ще се окажат компоти.
Сега и аз се зачетох по- внимателно. Освен да е завършила професионална гимназия и това да е причината - да я приравняват към немските професионални училища, които нямат право на академичен университет.

# 162
  • Deutschland/HE
Тя пише, че детето е завършило езикова гимназия. Профилите са езици и предприемачество. Аз не знам какво се включва в това. Да изтрие личните данни и оценките, да покаже само предметите от дипломата, за да не гадаем.

# 163
  • София
Тя пише, че детето е завършило езикова гимназия. Профилите са езици и предприемачество. Аз не знам какво се включва в това. Да изтрие личните данни и оценките, да покаже само предметите от дипломата, за да не гадаем.
В езиковите гимназии (или в обикновени гимназии с "езиков профил" има и професионални паралелки.
Ако не се лъжа, точно Предприемаческата в 1АЕГ е такава.

# 164
  • София
И пак...Нещо не ми се връзва с проточването на проблема досега, че и с комуникацията с унита във време, когато вече текат класирания. В момента, в който е получено известие за изключване на кандидатурата, е трябвало да се говори с хохшулщарт и да се изясни проблемът.С какво ще помогне даден университет сега, щом така или иначе процесът за прием в него се осъществява централно от hochschulstart? Имам спомен, че май Галимар беше писала  за дете от ПЧМГ, следващо медицина ВЪПРЕКИ че гимназията не е предложила планиран иначе профил биология и химия на текущия випуск.Та липсата на природни науки в 11 и 12 клас може примерно да е проблем, ако има нещо ново, но конкретното неизучаване точно на химия и биология - едва ли.

Общи условия

Активация на акаунт