Отговори
# 645
  • София
Големият ми син си изкара САЕ след 11клас, дали му трябваше за кандидатстването, не знам, но му дотрябва за магистратурата, която е на АЕ и не му направиха проблем за срока на издаване.

# 646
  • София
Големият ми син си изкара САЕ след 11клас, дали му трябваше за кандидатстването, не знам, но му дотрябва за магистратурата, която е на АЕ и не му направиха проблем за срока на издаване.
Всичко е  много индивидуално  -  зависи  от  специалност,  от  университет,  от  държава.. Когато някога  дъщеря ми изкара  един семестър в Южна  Корея,  корейците ( в  партньорски   университет  на немския) не  признаха  Cambridge сертификата за  обучение на  английски  (не  помня  вече дали заради времето, когато е  взет,  или заради  това, че обучението  е  подобно на   американската  система),  та  държа   ТОЕFL. После  за магистратурата  (която беше на  английски  след немския бакалавър) не  знам  дори  кой сертификат  са  й  поискали/признали  в унито -  понеже  имаше  към онзи момент  СРЕ,  TOEFL и UNICERT   IV. Това  последното е някаква  немска система  за изпитване и  оценяване на  езикови  компетенции за  следване  в немски унита. Символична такса  помня, че  се плащаше за  въпросния  изпит,  явно е  смятала, че  може  него да й  признаят навън като  прясно взет и да не  държи TOEFL (към  онзи момент  работеше  в езиковия  център на  унито на  длъжност, свързана пряко с   Тойфел, и   просто не  й  позволяваха  да  го държи веднага, някакъв  конфликт на интереси  явно).  Но не  стана с  този UNICERT нищо и си държа малко по-късно и TOEFL. Та  сякаш няма  нещо  фиксирано за това  къде,  кога и какво  признават за  английския. 

ПП  Какво  правим  със  срещата Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 22:27 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт