Тренировки в домашни условия - 124

• 31 594
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
Според последните ѝ постове излиза, че е с проблем с окото, но не може да отиде на лекар да се прегледа, тъй като е на легло и не може да мръдне, но в същото време прави крачки и плува. Разбира се, със сигурност ще се консултира и със специалист, най-малкото форумен, за трупане на постове.

# 301
Dez, за да стартираш сваляне защо не си организираш някоя двудневна планинска активност?

Вечерното ми бягане вчера не се състоя заради дъжда и ми е малко криво.

# 302
Дез със сигурност имаш повече опит от мен с диети и тренировки, но пък може да ти е полезно мнението ми. Blush Та и при мен след перито, нищо от традиционните стратегии не помогна, докато не качих протеина на поне 1.6гр/кг и не орязах Вх до макс 50гр/ден. Мазнините ги оставих умерени до високи, както паднат в рамките на калориите. Като стигнах до заветните ми 62кг направих reverse dieting бавно, че исках да ям повече, като допълнителните калории бяха все от протеин и постепенно паднаха още 1.5кг и бая см главно от корем и талия. Без естроген трудно се случват нещата. Освен това колкото повече мазнини губех/отслабвах, толкова повече ми се влошаваха другите симптоми на пери обаче. Абсолютно логично, защото мазнините образуват и секретират естрон, който е вид естроген, но не със същите качества на естрадиол (от яйчниците) Той се свързва само частично с рецепторите и освен това промотира отлагането на висцерални мазнини, а не подкожни. Но тялото всячески се опитва да компенсира загубения естрадиол от яйчниците, затова е и типично това напълняване в коремната област при пери и менопауза.
Скрит текст:
Аз почнах хзт преди 4 седмици, обикновено периодът за свикване и резултати е към 3 месеца. Още след 24ч ми изчезнаха почти всички симптоми, но ми остана безсъние то и намаленото либидо. Точно на 21ви ден започнах да спя както преди,но това съвпада и с идването на почивка, та ще видим дали ще се запази като се върна в реалността.

# 303
  • Варна
Мале, 50гр въглехидрат и то дългосрочно. А уж дават нужда от въглехидрат при силови тренировки.
Ето още едно доказателство, че няма перфектен и универсален режим.

# 304
Dez, за да стартираш сваляне защо не си организираш някоя двудневна планинска активност?

О, с удоволствие бих, но никога не ми е стартирало сваляне, по-скоро се е случвало обратното.

Costa, целият ми опит вече не важи, играта е друга. Според гинеколога не съм за ХЗТ, защото съм безсимптомна, само цикъл нямам, всичко друго е 6.
Благодаря ти за включването, ще взаимствам твоя метод. 50гр вгх ще е трудно, но ще се науча. Протеинът не е бил проблем никога, аз си ям много.
Ще пиша.

# 305
Да ви развесели ли с моите неволи? След четири дни детокс минимален калораж аз не съм свалила нито грам официално, въпреки че се чувствам по лека. Докторът чак подскочи и ми вика "hmmm, extra sluggish метаболизъм"! Като спрях да му се смея му викам "можех да ви го кажа това още първия ден, нямаше нужда да ме държите четири дни гладна за да стигнете до това заключение!"

И за капак от Аюрведична гледна точка ми каза да забравя млечните (и добавена захар и продукти със сладък вкус). До 2-3 яйца на седмица. Без млечни и яйца 100++ гр протеин на ден няма да е хич лесна задача.
Като доша ме докара до 70% Пита и 30% Вата.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 20:08 от Agent Provocateur

# 306
Агент, а месо можеш ли да ядеш?
Коста какво ти изписаха за ХЗТ?

Днес :сутришна рутина -25 мин стреч+ фоумролване ,8 мин батут ,сухо четкане и студен душ.
Предстои - гребане, пилатес ,плуване и 10 000 крачки.

# 307
Без млечни ще е трудно наистина да се докара протеинът.

Яйцата всъщност нямат чак толкова много протеин.
Аз наскоро видях дефиницията за високопротеинова храна като мин 10 гр на 100 ккал. Много diet culture e, но на мен ми помогна да предефинирам в главата си. Аз си знаех, че 3 яйца не са достатъчен протеин, ако са само те източникът, де.

Белите риби са добър вариант, освен месото.

# 308
Агент, може да ме обявиш за пълна простачка (и с основание), но от всичко, което съм чела, аюрведа ми е най малко смислената философия на хранене и живот. Следвах я до един момент, но не е моето. Дисбаланса на хранителни вещества е прекалено голям за мен, тя би имала смиъсл за някой йогин, който само това прави. За нас, европейците с нашия начин на живот и тренировъчни цели (лично мои) не ми е ок.
Детокс съм правила на пълнолуние 3 дни с английска сол и разреден сок от портокал, грейпфрут и лимон.
И 10 дни на 800 г плодове съм правила и 8 дни на мандал бал. Честно казано с мандал бала най малко гладна бях Simple Smile

За днес, поне до този момент отчитам 4.5 км по баирите с количката и 780 калории. После следва басейн и ако мога ще направя нещо за горна част. По баира малкия докато ядеше направих малко клекове, малко стълби, малко тичане (последното свински тръс 4 метра Grinning)

# 309
Извинявам се, че се намесвам с мнение за храненето, но Човекът като такъв не е ли зависим и от географската ширина, на която живее и е генно обвързан, както и храните, които се набавят в този район?
Всяка медицина, и източната, и северната, ако има такава, са много добри и имат ефект, дори минимален при различните хора, но не е ли най-ефикасно да работим с храни около нас и начин на живот, съобразен с климата, слънцето, набавянето на витамин Д Simple Smile по начин, характерен за тази ширина...
Тъй де, само разсъждавам Simple Smile

# 310
Аз лично не виждам смисъл да се ограничавам само до местното, освен това на ред храни, които консумираме днес, родината им не е тук и са привнесени едва преди няколко стотин години. Какво правим тогава с тях, ядем ли ги?

Аз лично съм чревоугодник, не бих се ограничила на географски принцип 😃

# 311
Не говоря за ограничаване, а за изместване на фокуса, а и може да греша, само мнение споделих Simple Smile

# 312
Аз не споря, задавам философски въпрос. Примерно картофи, царевица, домати, краставици, все не са български или дори европейски храни. Ако решим да ядем само каквото оригинално е имало по тези земи, не знам (наистина не знам) какво изобщо ще остане.

# 313
В аюрведа често се срещат препоръки да не се консумират млечни. На мен ми бяха огпуснали до 40 гр на ден, при това да не е всеки ден. Чак хората в центъра се учудиха колко ме бил "орязъл" докторът. А, и червени плодове и зеленчуци са ми препоръчвали да не консумирам- за да балансирам огъня в мен.

При положение, че 1/ 3 от годината съм на наши си ширини, останалите 2/3- в скандинавските, или в далечноизточните такива, съм искрено озадачена дали, а също така- и как трябва да спазвам генетично зададените географски хранителни навици и култури. Rolling Eyes Или тук- така, там- онака?

# 314
Аз харесвам и доколкото мога се придържам към това да се храня с местни и сезонни храни основно. Така го разбирам аз Navy и го подкрепям.

По много параграфи ми импонира и затова е намерило място в ежедневието ми.
Не, че не ядем и други неща, но не са основното в менюто ни.

Общи условия

Активация на акаунт