Тренировки в домашни условия - 124

• 27 921
  • 664
  •   1
Отговори
# 630
Liift More - Ден 1 - Chest & Biceps. 2 кръга с 4 упражнения в 3 серии, по 12 повторения. След това имаше burnout серия, последвана от упражнения за корем. Не мен лично ми допада да добавям по 2-3 упражнения за корем във всяка тренировка вместо да тренирам отделно корем. Дотук добре. Джоел говори нон-стоп, но тъй-като отдавна не съм тренирала с него, не ме дразни. Довечера се надявам да имам време за бягане и/или йога. Ужасно ми е натоварено ежедневието и обмислям да премина на 4-дневна работна седмица, за да мога да имам време да си "поема въздух."

Успешна да е новата учебна година на ученици, учители и родители!

# 631
Батут ,стреч ,ден 3 от Iron pro -Glutes .Харесват ми много ,засега ...пу-пу и горната част и дупето ...само първата за крака не ми хареса ,че скучна ми дойде...
Ще поръчвам наклонени подложки за стъпало ,така като гледам драстично променя натоварването и няма да ги пропусна Joy

# 632
Днес започнах с Ден 40 от Епик 2, което завърши програмата за Мен. Hands Muscle

От тук нататък са тренировки за цяло тяло, които не желая да правя, защото не ми отговарят на целите. Включват упражнения които намирам за опасни и излишни- мейкър, например. Като прясно отървала се от страшни проблеми с кръста, и открила какъв е живота без болка, такова чудо няма да си причиня никога.
Спрях, и продължих с

която е почти идентична с типичната ми тренировка за Вторник и Рамо. Започвам с преса с лост, и имам и вертолет преди чуковото сгъване, и това моят идеален вторник. По 4 серии, но до отказ, 10-12 повторения и с по-големи почивки, 40-50сек.

Всяка минута ми е ценна, програми сляпо не следвам.
Идеалният ми сплит е 3хдолна 2хгорна. Манджа с грозде мразя. Кардиото ми идва от другаде, истерично темпо в тренировка не ми трябва.

Като цяло Епик 2 ми върна силата, и ще подхвана Iron след седмица, но ще си помисля добре.
Ако ще ме фрустрира, по-добре да си строя мои тренировки, и да не се занимавам.

# 633
Вчера започнах седмицата само с малко разтягане и тичане, за да си сефтосам новите зимни маратонки за офроуд.
С една дама се заговорихме, пита ме дали ще тичам на маратона на 12 октомври, а аз бях извън час.
Много се изкушавам сега, за половината поне....

# 634
Батут ,стреч ,ден 3 от Iron pro -Glutes .Харесват ми много ,засега ...пу-пу и горната част и дупето ...само първата за крака не ми хареса ,че скучна ми дойде...
Ще поръчвам наклонени подложки за стъпало ,така като гледам драстично променя натоварването и няма да ги пропусна Joy

Днес с ММ направихме ден 2 от IRON Pro и много ни хареса. Любимият се радва на дългите почивки. Призна си, че преди много се напрягал да се наглася за следващо упражнение или серия с "мизерните секундички" за отдих Grinning
Единственият му негативен коментар към момента (и аз го намирам за обективен!) е цветовото решение на програмата. Както винаги Карълайн е безупречна от идейно-естетическа гледна точка, но практическият резултат не е оптимален - ние сме възрастни хора Grinning и черните обувки върху черната степенка (има ли я, няма ли я Thinking) на тъмен под и тъмнокафява стена ни създават твърде тъмна и недостатъчно контрастна картина.
Но... това да ни е кахърът.

Купи си степенки, НФБ, често се ползват и наистина променят страхотно акцента в натоварването!
Аз прибавих към арсенала си и един dumbbell converter от Тему. Доста разширява възможните изпълнения.
Няма да го ползвам за клекове, имам смит машина със стойка и за свободен лост, но за ръце, рамене, гръб, тяга и тяга-клек ще върши отлична работа.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 14:28 от Vetrena

# 635
Oooo...благодаря Ветрена Heart ,сега ще ги погледна тези кънвъртъри ,трябва ми нещо такова за хиптръста ...

# 636
НфБ, не съм сигурна дали конвертерът ще е удобен за хиптръст. Най-малкото ще убива доста, трябва да подлагаш нещо под лоста и цялото наместване и нагласяне ще е доста тегаво.
Виж това приспособление, пак е в сектора за спорт и изглежда много по-удобно:

# 637
Аз подлагам 1 или 2 йога мата за хип тръстовете в сми под дъмбелите..

# 638
То и аз слагам подложка ,обаче са ми доста обемни дъмбелите и трудно се хващат два наведнъж ...две петнайски са ми най-голямата тежест.Ще погледна и тоя колан ...
Оффф за Коледа май ще си взема автоматици от 2 до 32 кг всеки и ще разкарам всичко друго Sunglasses

# 639
Имай едно наум, че "автоматиците" са толкова обемни, че не може да слагаш 2 за хиптръстове. Няма площ.

# 640
Коланът ще свърши работа, НФБ! И струва десетина лева. В морския апартамент имам само чифт разглобяеми дъмбели и там за хиптръст ги ползвам двата, мушнати в къс затворен ластик, с който обикновено се тренира глутеус. Много добре се получава, въпреки еластичността. С този стабилен широк и нееластичен колан ще е в пъти по-удобно.
Конвертерът е готин, но е къс - един метър. Като сложиш дъмбелите, ще натежи доста и ще е трудно да си поставиш нагъната постелка, да преметнеш конвертера през нея, без да разместиш всичко и да се издразниш от излишната сложнотия. Имам и специален цилиндричен омекотител за лост, купуват отдавна, но сега в ТЕМУ ги виждам по 8-15 лева. Въобще много съм доволна от китайците, много суперполезни спортни неща на ниски цени има там.

# 641
Мерсаж ,мерсаж ...ще взема всичко предвид ...Blush

# 642
Днес започнах Iron, въпреки че четвъртък не е идеален ден за започване на програма, но няма значение. Joy

Направих модификации, за да е идеално за мен- вместо 2 сета suitcase squat- 4x20  с 2х10кг. Нямам по-тежки гири. Вярно, можех да направя преден клек с крив лост. СЛедващият път.
Вместо напад- ATG напад
Вместо 2 сета, по 3 на упражнение, и добавих 3х15 БГ клек преди финишъра.
Така останах доволна, тренировката включваше важните за мен упражнения.

Утре- горна част.
Мислех доста за тренировките за цяло тяло които мразя- освен ако не са с  пудовка. . Ще правя мои, или на Каролин, има тренировки с пудовка, ще ги прегледам.

# 643
Днес направих ден 18 от IRON - тренировка за дупе. Изпълнявах напади с 2 гири от по 7 кг, като бройката напади беше по 8 на крак за определеното време от 45 сек. Не можех да клекна хубаво до пода, защото мускулите по задната страна на бедрото веднага ме опъвака, но съм доволна, че като цяло нямаше болка и успях и тези 8 да направя. Вместо хип тръст - глутеус мост с лост 20 кг. Нещо не мого да го позиционирам добре върху костите на таза, та не ми беше удобно. Може би и защото нямаше маншон. Престраших се за хип тръст с ластик. Доволна съм, че се справих без болка и с повече разтягане и паузи между упражненията. Мисля утре да пропусна, че имам мускулна треска от вчера (ден 17 - рамо), а усещам, че ще имам и от днес.

Dez, какво представляват ATG нападите?

# 644
Sprinkles - прекрасна гледка! И ние имаме един подобен трейл, само с 1000 стъпала е, но е много стръмно и доста изморително. Един път съм го правила.

Общи условия

Активация на акаунт