Тренировки в домашни условия - 124

  • 31 582
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 10 591
Kлиматът определено играе роля, но чешка кухня у нас почти не се прави, освен гулаш в събота, и то без кнедли.
Заниманието с храна ме напряга и дразни, след почти отгледани вече 3 момчета. Добре че са самостоятелни доста, и мразят супи, огромен товар ми падна от плещите.
За мен би било идеално да не мисля за храна изобщо. Само да я изям в един момент, вече приготвена, да не пипам сурово месо, и да не ми мирише на свинско.

На мен никога не ми е било проблем да си набавя протеин - 3 яйца са 19гр, 150gr пилешки гърди са 46гр, пудра след силова 30гр, ако прибавим и сутрин след ставане, = 125гр протеин, и Идеал Петров без млечни.
Въглехидратът ми е проблем, ще намаля.

12км днес, на гладно, обяд омлет от 4 яйца и 2 домата. По-късно рамо и Каролин. Тренировката и днес е само за бицепс и трицепс, ще започна с любимите упражнения за рамо, и продължа с Ден 17.
1. раменна преса с къс лост Heart 4х12-15
2. раменна преса с пудовка Heart 4х12-14
3. разтваряне настрани 4х12
4. предно повдигане 4х12
5. задно рамо, повдигане 3х15
6. гребане за задно рамо с лост 3х15
И пускам Каролин


Чудесна, чудесна тренировка, финалът беше супер!
Много съм доволна, че направих рамо преди това, не ми попречи да тренирам пълноценно.

Ще редактирам и допълня храната в края на деня.
Edit: И чудесно разтягане с Каролин, с класически асани:

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 18:55 от Dez

# 316
  • Мнения: 15 829
Пудрите масово са суроватъчен протеин.

С Аюрведично хранене на 25 се чувствах и изглеждах прекрасно. Дали заради Аюрведата или заради годините - не знам Wink

Но аз съм на принципа всеки да си намери философията и стила на хранене, който му импонира и го поддържа в оптимална форма и да не ги натрапва на другарчето си Grinning И мисля, че има повече от една здравословна диета и повече от един оптимален режим на трениране. Та така...

Другото, което за мен беше много интересно е, че според доктора имало връзка между добавената захар и алергиите. И понеже живея в обществото, където добавена захар се мери с кофи, а алергиите са вездесъщи съм склонна да приема, че има хляб в тази теория.

# 317
  • Мнения: 3 951
За мен в днешния индустриален свят всяка философия на хранене остава чисто теоретична. Някъде бях чела сравнителен анализ на минералите и витамините и други микро елементи в храните и техните стойности днес и преди някакво време (не помня кога). Така че съм на максимата, че човек със самоанализа може да открие кое на него му влияе добре и как. Останалото е някак си твърде абстрактно.

# 318
  • Мнения: 5 693
Аз също съм привърженик на сезонното и географско хранене.Генът си е ген .
Мале ...Агент аз на 25 бях топ на водка флирт, кафе ,банички и цигари Joy
Имах тяло на топмодел .

# 319
  • на брега на морето
  • Мнения: 2 598
Мале ...Агент аз на 25 бях топ на водка флирт, кафе ,банички и цигари Joy
Имах тяло на топмодел .
И аз така, ех, младини.... Joy

# 320
  • Мнения: 74
+1, че всеки от нас трябва да намери вариант, който работи за него/нея.

Вчера - Ден 7 - Кардио; Днес - Ден 8 - Dirty 30 + Abs - 21 Day Fix Real Time. Радвам се, че се спрях на програма с по-кратки тренировки. Не се чувствам изсмукана, имам енергия и мога да контролирам глада (засега).

# 321
  • Мнения: 677
Аз съм с Дух, що за глупости са това Sunglasses Предпочитам да се храня по препоръките на учените, които са открили muscle protein synthesis, а не на някой прегладнял йогин. Искам да му видя на този биохимията от кръвен тест.
А това с детокса просто няма и да коментирам. Организмът не е като тръба, да се "прочисти". Имаме бъбреци и черен дроб, а те работят най-добре при оптимално ниво на животински протеин, витамини, минерали и фибри.
НФБ  почнах с лепенки, но ми падаха и минах на естрадиол гел (всеки ден) и утрогестан(от 12 до 26ти ден от 28 дни цикъл)  И двата са body identical hormones.

# 322
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 355
Ох, тези клекове/scuat почват да ми дават зор. Особено коленете. В статичен клек горе долу се представям добре, но допълнителни движения са проблем. Май ще са ми нужни повече от две седмици, за да стигна до 30 минути.
Днес ходих до супермаркета и покрай необходимите неща, за които бях отишла, реших да си купя бисквитки. Просто моят праисторически мозък иска нещо сладко от няколко дни, което обаче да хрупка. И започнах да чета етикетите на т.нар. диетични продукти. Точно разглеждах третият рафт и хоп, паднаха пет опаковки. За мой късмет наблизо имаше една девойка от персонала. Нищо не ми каза момичето, даже ме успокои, че тя ще подреди отново ( и при нея паднаха още две опаковки, за мое успокоение), но от кумова срама си взех пакета. Отдалечих се с въпросния продукт,  но го положих на друг рафт, защото съдържанието на всякакви меласи и проценти на други видове скрити захари ме отказаха от покупката.
Нави е прав за храненето според географското разположение. Но с глобализацията хич не е лесно да се следи кое от къде е дошло. Опитвам се поне сезоните да уважавам.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 19:20 от danilu

# 323
  • Мнения: 7 074
Не ми стана ясно това с храната на географски принцип как ще стане....
В България решим ли да разкараме храните от други места и ще ни останат само месо, яйца, див лук, гъби, дренки, мед.

# 324
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 355
Не ми стана ясно това с храната на географски принцип как ще стане....
В България решим ли да разкараме храните от други места и ще ни останат само месо, яйца, див лук, гъби, дренки, мед.
и не само в България 😭

# 325
  • Мнения: 13 439
Е, защо директно решихте географският принцип да се приложи времево преди няколко века Grinning
Достатъчно неща се отглеждат в България тук и сега, че да можем да ядем разнообразно. Ако разширим малко радиуса става съвсем добре Simple Smile

# 326
  • Мнения: 1 080
Ами май аз отворих темата за местни к привнесени неща, беше защото се спомена древна медицина и древни лечения и в тази връзка и локални продукти. Може и нещо да не съм разбрала. Аз себе си не бих се ограничавала, най-малкото един живот живея и бих искала да пробвам различни неща. Отделен е въпросът, че някои стоки не са толкова качествени, плодове и зеленчуци са наранени от транспорта, или развалени/незрели и т.н., но не мисля, че това се имаше предвид.

Оф, върнах се от почивка и вчера направих една тренировка за долна част, глутеусът 😅 бая ме е стегнал след нея, отдавна не бях имала мускулна треска, макар че в никакъв случай не е твърде зле. Днес мислех да правя пилатес, но викам хайде по-плавно ще започна 😂 Няма и 10тина дена да съм била извън играта и се чувствам много дебела и тромава, май защото попреяждах системно, но им е много вкусна храната на тея гърци!

# 327
  • Мнения: 7 074
А как да се прилага географския принцип?
Любопитно ми е - от преди колко? 5 века? 6 века? 10 века?

Продължавам със спорта през ден, двучасова тренировка ми идва идеално, скъсах още едни маратонки Grinning

Като сте на почивка спортувате ли?
Ние да

Агент, как си?

# 328
  • Мнения: 1 080
Аз спортувам ако имам възможност. Под спортуване аз разбирам тренировките като вкъщи или подобно. Крачки, плуване, ходила съм на езда ако има, опитвала съм неуспешно сърф/падъл борд, разни игри като федербал или волейбол на плажа, танци вечер по кръчмите 🤭 не броя за спорт.

# 329
  • Мнения: 1 309
А как да се прилага географския принцип?
Любопитно ми е - от преди колко? 5 века? 6 века? 10 века?

Продължавам със спорта през ден, двучасова тренировка ми идва идеално, скъсах още едни маратонки Grinning

Като сте на почивка спортувате ли?
Ние да

Агент, как си?

Лактазна персистентност – хората в Северна Европа са развили способност да усвояват мляко в зряла възраст, тъй като то е било част от храната им.
Средиземноморската диета е естествено възникнала в Средиземноморието, където виреят маслини, зеленчуци, риба – и хората са генетично и културно приспособени към нея.

Климатът определя кои растения и животни виреят, а те от своя страна предоставят най-балансирания за средата нутритивен профил:
 - В студени райони – висококалорични храни (мазнини, месо), за да осигуряват топлина.
 - В горещи райони – по-леки, богати на вода и фибри храни (плодове, зеленчуци), които хидратират и охлаждат.

Знам, че в северните райони, където слънцето е по недостъпно, морската храна генетично балансира нивата и здравето на живеещите там, и без витамин Д от слънчевите лъчи. Кожата... също.

Чревният микробиом на даден човек се оформя и поддържа от околната среда – вода, въздух, почви, ферментирали храни и бактерии в района.

Ако някой е ходил в Нова Зенландия сигурно няма да забрави задника си на решето от ваксините...

Хората от различни региони имат различна генетична чувствителност към определени храни:
 - хора от Азия често имат непоносимост към мляко;
 - африкански популации понасят по-добре мазнини от червено месо;
 - европейците често усвояват по-добре глутен в умерени количества.

Следя един доктор тибетска медицина, той разглежда хората по типове, както и храните като различни енергийни, на вятъра, на огъня, на жлъчката... и всичко това тясно свързано с местообитаването - храна, тип човек, място на живеене - здраве.

За мен и моите разбирания тези неща имат тясна връзка, но както споменах само веднъж - това е мое предположение, което може да не е вярно и не разбирам защо го споменавате вече толкова често и то във вид на констатация?

Аз не съм правил констатации...

Общи условия

Активация на акаунт