Тренировки в домашни условия - 124

• 28 925
  • 683
  •   1
Отговори
# 600
След като се правих на котка, мечка, жаба и други животни снощи, днес имам много лека и приятна мускулна треска в горната част на гърба, под шията. Полезното с приятното. Показах ги на децата, да се позабавляват.
Довечера пак Simple Smile

EDIT: не дочаках вечерта и си направих кратка животинска сесия след второто кафе.  Simple Smile  Някои движения, например Lizard и забързананите маймунки, изискват повече пространство, но колкото, толкова.

Искам да се върна към Каролин през зимата, обаче не искам да си напомпвам бедрата отново. Ако се присъединя към приложението, тя работи с големи тежести и не виждам как ще си адаптирам тренировките за крака. Ако използвам 2 х 10 кг или 2 х 12.5 кг и правя около 10 повторения, е прекалено лесно. Ако вдигна на 15.5 или 17 кг, броят на повторенията ще трябва да спадне много, звучи ми като работа предимно за сила и пак има риск да изглеждам като трупче. Помагайте, моля Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 14:23 от Linofrina

# 601
Попаднах на един много странен и обезпокояващ пост, май от групата у Фейса...

Някой се оплакваше, че след определено време на тренировки намира лявата страна за по-силна/слаба от дясната и решава да наблегне на нея, но в един момент му хрумва да си измери дъмбелите.
Оказва се, че две "еднакви" 10-ки /например/ всъщност се различават с половин кило /или нещо подобно/, не си спомням подробности, а и го четох набързо, но самият проблем ме стресна Simple Smile
Тренираш с "еднакви" тежести, за които само си мислиш, че са еднакви...
Трябва да си измеря и моите шестограми Simple Smile
Много скъпи тези железа...  искам да си взема две 15-ки... сега ще ровя в нет-а....

П.П.
Сега измерих едни 4-ки, които имам за флайовете... излазаха 4.2 кг Simple Smile За щастие са еднакви Simple Smile +/- 30 грама...

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 21:50 от Navy

# 602
Странно ми се вижда да не забележиш разлика от половин кило в тежестите си, честно казано. Но който си е залюхан…

# 603
Странно ми се вижда да не забележиш разлика от половин кило в тежестите си, честно казано. Но който си е залюхан…

Намерих оригиналния текст, разликата се оказва по-фрапираща:

Hello everyone
Just a heads up 🙋🏻♀a few months ago now i upped my weights on chest press from 12.5kg to 15s.
I was struggling with one side more than the other, at first i thought is my left side weaker? I dropped back down to 12.5s as I could only press one side.
Anyways I tried again. Still could oniy press one of the dumbells. One felt heavier than the other! I decided to weigh them!
My pair of 15kg dumbells were in fact a 16kg & a 14.5kg!!! Huge 1.5kg difference.
Today I finally got round to weighing all my other pairs. All of them are 0.2/0.3kg out which is fair enough. And my 17.5kg are 17.9kg.
So to all of you if your finding it tough or something feels off you may be lifting more than you think!
💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

Превод:
Здравейте всички!
Само да ви споделя 🙋🏻♀ – преди няколко месеца увеличих тежестите при лежанка от 12,5 кг на 15 кг.
Започнах да се затруднявам повече с едната ръка и си мислех: „Дали лявата ми страна е по-слаба?“ Върнах се обратно на 12,5 кг, защото можех да избутам само с едната.
След време пробвах пак. И пак можех да избутам само едната тежест. Едната ми се струваше по-тежка от другата! Реших да ги претегля.
Оказа се, че чифтът ми „15 кг“ дъмбели всъщност е 16 кг и 14,5 кг!!! Огромна разлика от 1,5 кг.
Днес най-накрая претеглих и останалите си дъмбели. Всички са с разлика 0,2–0,3 кг, което е нормално. А 17,5 кг се оказаха 17,9 кг.
Така че, ако някой от вас усеща, че нещо не е наред или ви е по-тежко от очакваното – може би вдигате повече, отколкото си мислите! 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

# 604
Тази седмица досега се записвам с три 35 минутни тренировки - силова за цялото тяло на КГ, Пилатес с топка и Shoulder and chest stretch. В последната имаше упражнения с фоум ролър - много са ми неприятни,  всичко ме боли или може би трябва да сменя фоум ролъра с по-мек.

# 605

Искам да се върна към Каролин през зимата, обаче не искам да си напомпвам бедрата отново. Ако се присъединя към приложението, тя работи с големи тежести и не виждам как ще си адаптирам тренировките за крака. Ако използвам 2 х 10 кг или 2 х 12.5 кг и правя около 10 повторения, е прекалено лесно. Ако вдигна на 15.5 или 17 кг, броят на повторенията ще трябва да спадне много, звучи ми като работа предимно за сила и пак има риск да изглеждам като трупче. Помагайте, моля Simple Smile

Лино, ако ти е лесно с 12.5кг, с 15.5 ще е ОК за 10 повторения, не? Абсурд са се превърнеш в трупче. Освен това си и тичаща.

Вчера останах без силова, iмах нужда от почивка.  И тичането ми беше никакво, и горната ми част е много изморена от калистениката и най-вече от миналия четвъртък. Размазах с Каролина и пул-овъри на бенч/стъпало, които чак тогава усетих като упражнение (face palm). Преди правех на земята, но от малко стъпало разгъването е съвсем друго. Имам МТ на неподозирани места в мишниците, и едва си свалям спортния сутиен. Joy

Видях, че Каролин има тренировки само с български клекове. Мисля да направя една утре сутринта, преди тичането, и да видя как ще се справя.

Днес преди обяд това:

Edit: За мен това е излишно дълга тренировка. Както и да е, направих я, но със значително по-големи почивки, и до минута. Може би със по-леки тежести става, но имам или прекалено ню-ню, или нормални. Нямам междинни,
Натоварих мускулите идеално обаче, и съм доволна.

Пак едит: +350 коремни вариации Hands Muscle

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 16:18 от Dez

# 606
Странно как някой винаги е взимал по-леката тежест от едната страна ,така че прогресът на другата да е видимо по-голям ...
Нейви за разгъването за глутеус със швейцарска топка-взимаш парцали микрофибър ,слагаш ги под ходилата като слайдери и си разгъваш,даже е по-трудно...

# 607
Странно как някой винаги е взимал по-леката тежест от едната страна ,така че прогресът на другата да е видимо по-голям ...

И аз това се чудя… Тези хора всеки път си поставят дъмбелите по точно определен начин на стойката или просто говорят глупости. Групата на Карълайн е огромна, има всякакви хора, вкл. някои, които очевидно не са много добре психически, личи си по постовете им и съвсем нямам предвид този.

НФБ, това е ден 4 от IRON Pro - Full Body
В представянето на програмата Карълайн пише, че денят за цяло тяло ще е по-различен от останалите тренировки, нещо като техен контрапункт. Винаги ще бъде тип кръгова тренировка.

# 608
Дез и на мен Каролайн ми идва в повече. Във вторник правих горна част и partial delts ги правих с 4кг като нея, уж ок  бях, но явно съм натоварила кръста, защото на следващия ден се наведох да закопчая каишката  на кучето и така ме сряза, че ми се подкосиха краката. Другият път ще ги правя седнала и наведена напред, не само наведена. Сега до края на седмицата съм на ходене, леко кардио и йога. Колкото повече се движа, толкова повече се отпуска, но не смея силова да правя.

# 609
Dez, не съм тичаща. Бях преди 5-6 г. Ставам на трупче с много повторения с 2 х 12.5 кг. Например, тренировка за долна част, където преобладават различни видове напади. Бедрата ми излеждат все едно съм задържала вода. Трябваше драстично да намаля тежестите и да вдигна повторенията, за да се видят очертанията и резултатите от труда ми досега.
За горна част и задна верига тежкото ми е супер и ми липсва.

# 610
В секцията KNOWLEDGE CGX App-a има статия, която се казва What's the deal with the seed oils?

Раздвоен съм Simple Smile

# 611
Navy, прочетох статията. Любопитна съм какво те притесни, озадачи, раздвои 😊

# 612
Navy, прочетох статията. Любопитна съм какво те притесни, озадачи, раздвои 😊

Защитават се маслата от семена, рафинираните, като полезни...
Ние не ползваме олио у дома, особено слънчогледово и това има определено положително влияние, паралелно с други неща, за които на практика съм се убедил... те така Simple Smile

# 613
Вчера, без да ми е ден по програма си направих вечерната тренировка. Мислех леко да се раздвижа, но имах енергия в плюс и се получи добре.

За крака аз правя тичане, стълби, клякания, български клек, напади и упражнения за вътрешна страна на бедрата. Не искам да правя нищо за сила, че бедрата ми почват да изглеждат несъразмерно здрави.

Растителните масла са полезни, включително от слънчоглед и царевица. На седмица заминава по литър олио вкъщи.

# 614
Защитават се маслата от семена, рафинираните, като полезни...
Ние не ползваме олио у дома, особено слънчогледово и това има определено положително влияние, паралелно с други неща, за които на практика съм се убедил... те така Simple Smile

Много ми допада балансираният, умерен подход на Карълайн в секцията за знание. Буквално е безценен на фона на толкова демонизация на определени храни и теории и възвеличаване на други. Аз ползвам олио наред с други видове мазнини и не съм забелязала отрицателен ефект.
Тъй като храната не е съвсем по темата тук, слагам скрит текст:
Скрит текст:
Мисля, че статията добре развенчава един от наложените митове напоследък. Факт е, че в крайния продукт рафинирано масло не остава нищо или почти нищо от "химията", с която се обработва то. Това ми е известно от много години - имам приятели технолози в ХВП и дълго сме коментирали различни теми през годините. Виж, втвърдените растителни масла, тип маргарин, толкова модерни и налагани преди 20-30 години, бяха нещо, от което ме съветваха да бягам като от огън.
Вкъщи ползваме различни масла според случая. Традиционните ястия са с олио, любимите зеленчуци върху хартия на фурна - със смес от патешка мас или краве масло и олио, месото - със собствената му мазнина или мъничко друга, салатите - само със зехтин, сладкишите - с масло от гроздови семки или краве масло и тн. Не пържа нищо, с изключение на риба 2-3 пъти през лятото, за да зарадвам любимия. Като цяло съм умерена с количествата мазнина. Затова и съм против крайностите.
Убедена съм, че и да спра приложението на олиа от семки, няма да има никакъв ефект. Просто при нас литър олио изкарва около месец и половина, че и два, литър олиото от гроздови семки - поне три месеца.

По темата - днес почивам и се опитвам да инфлуенсна любимия да започне да тренира отново. Много му се събра през последната година (загубихме майка му, малкият му син боледува сериозно) и излезе от коловоза, което започна да му се отразява физически и психически.

По темата за краката - товаря ги здраво, защото природно съм с широк таз и тънки крака. Балансирах се именно благодарение на силовите тренировки. Напомпването дойде от много повторения с малки тежести (напр. напади 2 х 10 кг, 15-20 повторения). Сега тренирам за сила и няма такъв ефект, но повторенията наистина са малко - 8-10.

Общи условия

Активация на акаунт