Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 14 496
  • 309
  •   1
Отговори
# 165
Ох, извинявайте за нахълтването.
Какъв точно да взема? Ще се използва за картофи, пица, кюфтета и каквото друго може да се сготви набързо, не повече от час.
Гледах този, с два капака е

Бюджет имам малко повече, може и от по-висок клас.
Всъщност, този ли е т.нар. черен рицар? Може ли да замести на 90% фурната и котлона? Може ли баница да изпече и козунак? И защо е в английският Амазон е доста по-евтин?

Много благодаря.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 05:49 от Elizabeth_

# 166
  • Бургас
Имам този отскоро и фурна еър фрайър. За картофи, пици и печива фурна е по-лесна и по-подходяща, защото може да се ползват малки тавички, влизат 2 гювечета, дори малка тенджерка стъклена или керамична може да влезе. В този /имам големия/ е тясно. Той е по-подходящ и удобен например за цяло пиле, шишчета/с приставката/, въпреки, че и във фурната може, и тя има приставки, но една идея по-трудно се слагат.Като цяло фурната е най-добрия вид еър фрайър според мен. Комбинирания е на първо място мултикукър, а след това е  допълнение еър фрайър.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 08:13 от Галчудо

# 167
  • на Мелмак
И аз имам този, но го използвам предимно за под налягане. Във фурната "пържа".

# 168
Добре, но не мога да взема и двата уреда, щом фурната е по-подходяща, то каква е разликата между нея и традиционната фурна? По-бързо ли пече? Може ли примерно да направи замразени/пресни картофи по-бързо, отколкото моята фирма с вентилатор? Извинявайте за тъпите въпроси, но взимам всеки ден едно гладно дете от училище и не може да чака тристепенно меню.
Тази ли е фурната?

# 169
Добре, но не мога да взема и двата уреда, щом фурната е по-подходяща, то каква е разликата между нея и традиционната фурна? По-бързо ли пече? Може ли примерно да направи замразени/пресни картофи по-бързо, отколкото моята фирма с вентилатор? Извинявайте за тъпите въпроси, но взимам всеки ден едно гладно дете от училище и не може да чака тристепенно меню.
Скрит текст:
Тази ли е фурната?

Разликата е единствено в размера.

# 170
  • на Мелмак
Аз нямам тази фурна, а нормална. От години пържа на нея. В този ИП ми е малко количеството. Затова не го ползвам. Ако е за едно дете си е ок.

# 171
  • Бургас
Аз имам Финлукс.  Според мен не са едно и също. Все едно еър фрайър и фурна да са едно и също. На майка купихме готварска печка, която има програма еърфрайър, освен всички други.  

Ако ще готвите и печете -комбиниран уред, но вътре пици трудно ще станат, малко е мястото. Някакви по-малки може би.Отделно ако дете ще се занимава капака е по-тежък.

Ако само ще печете - според мен фурна еър фрайър е по-добър избор.

Не знам обаче за замразени пици ли става въпрос?  За домашни пици-първо пускам блата да се позапече, после нареждам продукти и пускам за тях.Замразените и в двата ще станат, но във фурната ще се събере малко по-голям диаметър.
Според мен еър фрайър картофите ще направи по-бързо.

# 172
Благодаря много. Съпругът ми предпочита фурна, но тази е малка, идва по-малка от микровълновата ни. Засега гледаме.

# 173
С еърфрайер и инстантпот не ползвам котлони изобщо, а фурната на печката 3-4 пъти годишно.

# 174
А аз обратно

# 175
Аз от мултикукъра (про крисп) съм доволна, много, от еърфрайъра не. Не пече/пържи добре. Например замразена пица, блата отдолу не е изпечен, но не става да я обърна. Поради тази причина препоръчвам еърфрайър с реотан отдолу и отгоре. Например косори. Нямам, но съм чела много положителни мнения.

# 176
  • На брега на реката
Имам и ИП Про крисп + АФ, а имам и Косори с 2 реотана.
Запичащия капак на ИП го ползвам за запичане на сготвено в него зеле, мусака  или да изпека кекс, но във форма с дупка в средата.
В Косорито обаче, всичко може да се изпече. Пека питка, баница, мусака и кекс също. Изпичат се прекрасно.
Почти само на него готвим вечерята. Снощи пекохме пържоли и картофки. Супер са.
Фурната я ползвам, ако ще готвя за повече хора, а котлоните, много рядко за готвене. По-скоро да си затопля водя за чай или да си изпържа яйца, но и това не е ежедневно.
Дори сега ако правех кухнята, бих си сложила плот 2-ка , а не 4-ка , както е сегашния.

# 177
Лятото на ИП Про крисп + АФ пекох содена питка. Първо на соте да се изпече отдолу и после на бейк. Така може и пица.

# 178
Аз съм пекла хляб в дуо крисп+АФ. Изпича се добре на хартия за печене в/у решетка и на програме Ваке.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 14:41 от morskibriz

# 179
  • София
Стартира Черен петък загрявка, прочетох във ФБ. На истинския ЧП цените щели да бъдат същите, но може да се изчерпят количествата.

Общи условия

Активация на акаунт