Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 10 384
  • 239
  •   1
Отговори
# 195
И според мен не си струват малките, освен в много специфична ситуация но дори и за един човек не бих се насочила към такъв.
Тенджери под налягане и аз не само че мразя цял живот, ами и ако знаеш колко ме е страх от тях... Ами не е същото. Отначало добре се посмяха с мен тук, че от шубе и водният тест ми отне повече от един опит Joy Но си ми е голям приятел вече.

# 196
Благодаря на всички! Ориентирахте ме към голям, почвам да ги проучвам и ако имам въороси, пак ще опра до вас Simple Smile

# 197
  • на Мелмак
И аз имам страх от тенджери под налягане. Но ИП ми е пръв приятел с тази си функция Grinning

# 198
  • Пловдив
Здравейте! Може ли малко помощ за избор на мултикукър? Никога не съм ползвала досега и се чудя какъв да взема.
Миналата година купих Air fryer на Филипс, използвах го 3-4пъти и го продадох Simple Smile Уж взех висок клас, храната ставаше добра, но си отнемаше доста време за приготвяне - например 2 х 20минути. За същото време си ги пека нещата във фурната или на грила. Да не говорим, че пушеше страшно и дори абсорбатора не успяваше да смогне - в помещението ставаше мъгла.
Въпросът ми е каква е разликата между ИП про  и Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER? Тези със запичащия капак ли са комбинираните? Т.е ако взема само мултикукър няма да мога да запичам, така ли?
5.7 литра ок ли е за трима (в случай, че не се използва като фрайер, а вторият капак се използва само за запичане)? Нямам много място, а и не обичам да ям храна 5 дена, затова не съм се насочила към големите литри.

# 199
В 5.7 литровия до към 4 литра храна го брой най-много, от някои неща даже до 3. Не че не може и по-малко да се пълни, разбира се, а и ако вариш нещо на пара пак иска място. Диаметърът е 22см на съда, ако това ти върши работа.

# 200
  • Пловдив
Значи трябва да го видя наживо някъде, за да преценя. Моята тенджера, която използвам в момента, е 5литра, но аз разбира се не я препълвам. И пак го ядем по 3 дни Simple Smile

# 201
Винаги е хубаво да го видиш, но пак имай предвид че под налягане се готви до половината на тенджерата или до 2/3, сравнявай си този обем с тенджера в която се готвиш и сега.
Е, ако вариш нещо на пара няма нужда да стои само ниско, разбира се, там си ползваш почти целия обем ако ти трябва.

# 202
По време на загрявката ви се похвалих, че си купих ИП Про крисп, комбиниран. Първоначално ми се стори огромен, но като почнах да го ползвам си казах, добре че си купих този размер и този модел. От една седмица го ползвам нон стоп всеки ден и страшно много му свикнах. Не знам как съм се справяла без мултикукър Grinning Grinning

# 203
Здравейте! Препоръчайте ми, моля, мултикукър и еърфрайер, може и комбиниран, да може да се мие в миялна, без да се разваля покритието. Да има и програма за ориз, и да е по-прост за употреба. Комбинираните само един съд за готвене ли имат, или два?

# 204
  • Бургас
Един основен -стоманен и приставки кошница за еър фрайър и една решетка.Отделно може да се купи още един съд, стоманена кошница , за шишчета, силиконови неща също видях в сайта .На някои може и керамичен съд да се купи допълнително, но според мен е излишен. Предишния ми уред беше с такъв и се надра, колкото и да го пазех.

Моят е про крисп+ еърфрайър, много съм доволна. Започвам да свиквам и с налягането.
Съдът може да се мие.Капакът не съм го мила, но и не се цапа, не се е налагало.Мисля, че се разглобява и тогава се мие.

Специално за ориз няма, но правих с налягане ориз басмати и стана много добре.

# 205
  • Варна
Ида с оплакване, купихме чрез емаг черният рицар в петък и днес ни го доставиха и за съжаление водният тест не сработи (3 пъти пробвахме), защото поплавъчният клапан не се вдигна в режим под налягане. В понеделник ще звъня да ни го сменят. Уви, лошо начало Sad.

# 206
В сайта цената е много хубава, защо точно от Емаг го купихте ,като в сайта е по-евтин от Емаг ?

Ида с оплакване, купихме чрез емаг черният рицар в петък и днес ни го доставиха и за съжаление водният тест не сработи (3 пъти пробвахме), защото поплавъчният клапан не се вдигна в режим под налягане. В понеделник ще звъня да ни го сменят. Уви, лошо начало Sad.

# 207
  • Ст.Загора
  Проверете уплътнението, трябва да е добре поставано и опитайте отново. Сигурно излиза пара от капака.

# 208
  • София
Преди 2 часа се сдобих с ИП про крисп 7.6л с двата капака..доколкото разбирам бил рицар Smiley. И първото нещо, което мушнах, естествено са пържени картофки. Сложих повече от 500гр., може би 800-900 и пуснах  допълнителни 15мин, освен стандартните 24, защото останаха леко сурови. Сега вече са екстра.
С капакът под налягане ме е страх да работя, но ще чета тук и ще се престраша..

# 209
Здравейте! Имам нужда от малко помощ и ще съм благодарна за съветите Ви.
Тричленно семейство сме, с малко дете на 1.5 г., нямам подръка детска кухня, не сме в България и аз готвя.
Чудя се между два модела - Instant Pot Pro и Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid. И тук идва дилемата ми: хем искам мултикукър, хем искам обаче и да пека в него, което значи, че всъщност ми трябва комбиниран мултикукър. Уж го реших, но започнах да чета ревюта и много бързо започнах да се разколебавам за комбинирания заради заяждането на капака, бързото счупване на капака за налягането и заради хващане на ръжда върху корпуса на капака с нагревателя. Някоя от Вас сблъсквала ли се е с подобни проблеми? Хич не е малка сумата и не ми се рискува.
За обикновения мултикукър Pro имаше някои негативни мнения, но те като че ли бяха по-скоро вина на задмултикукърното устройство (залепнала храна).
Също не ми е ясно следното - ако готвя една супа за 30-40 мин на котлона, в мултикукъра, ако се сложи под налягане за примерно 15 Мин, какво е общото време - за колко време се вдига налягането и за колко спада? Ще стане ли по-бързо от котлона, или ще е за същото време?
На програма Bake на Pro може ли да се пекат мъфини, например, или само чейзкейкове? Какво друго сте пекли на обикновен мултикукър?
Извинявам се за може би глупавите въпроси, но няма кого да попитам, също нямам и фейсбук.
Еърфрайър отделно не мога да си позволя, защото нямам бюджет, а и място.
Благодаря предварително за помощта!

Общи условия

Активация на акаунт