Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 10 474
  • 239
  •   1
Отговори
# 210
  • на Мелмак
Може би подходящ за вас е този с двата капака. Аз супа под налягане нагласям за 3-6 минути, в зависимост от съставките. Тя става общо за 20 примерно. Не съм засичала, защото през това време обикновено правя нещо друго. Мусака, пиле с ориз по този начин. Много рядко използвам фраера, основно за сина ми, за пържени картофи и хапки.

# 211
Колко бързо ще вдигне налягането е трудно да се каже, зависи от това колко е пълен съдът, колко от това в него е течност, както и от каква температура започваш готвенето. Аз понякога сипвам гореща вода от каната, за да чакам по-малко, нещата които приготвям го позволяват. Но и примерно доста студени продукти директно от хладилника също ще ти променят времето, наистина няма как да ти кажем.
С опита си свикваш горе-долу колко време да планираш, но отначало просто чакаш да видиш колко ще е...

# 212
Здравейте, обмислям са си взема  ИП ultimate lid, моля за вашите мнения и препоръки, до сега нв съм ползвала нищо подобно

# 213
Здравейте, да кажа, че съм си много доволна от Пот-чо, но като правите супа и нещо с картофи, стоят ли ви като твърдички?
В обикновена тенджера леко се разваряват, на мен така повече ми харесва. Докато в Пот-а както се казва 'дрънчат" - не ги обичам така. Знам, че това се смята като предимство да не се разваряват нещата, но не и за моя вкус.

За довечера съм измислила да правя пилешко с грах и картофи като яхния, и много се чудя дали да го правя в уреда заради картофите.

Може ли препоръка за вкусна рецепта? Благодаря ви Simple Smile

# 214
  • София
aDream, увеличи времето на готвене и така няма да ти дрънчат.
Аз супа, яхния със зелечуци, вкл. картофи, правя на 5мин. високо налягане и после оставам да спадне само.

# 215
Последната пилешка супа я правих на 20 мин. високо налягане и пак дрънчаха. Може и от сорта картофи да е било така.

# 216
  • София
Аз на пара правя за 5 минути, като парчетата са по 3см най-малко, и се разкашкват. Пробвай с друг сорт картофи.

# 217
Благодаря за отговорите. А да попитам за програмата Bake на обикновения мултикукър - какво печете на нея?

# 218
  • Бургас
Lemoncupcakes, бях на твоето положение около година, след като ми се счупи стария мултикукър. Припомних си готвенето на котлон. Не знам защо така имах предубеденост към инстант пот като цяло. А този, а онзи модел ..., изтървах няколко промоции. Накрая сведох до два модела -Ултимейт и Про крисп+ еърфрайър. Височината с отворен капак на Ултимейт ме отказа..

Значи, за минута не съжалявам, страхотен е Про крисп. Изобщо не може да се сравнява с готвенето на котлона. Поне наполовина се намаля времето и отделно не му баеш.  Ако пък слагаш всичко наведнъж без да задушаваш, още по-бързо ще става. Налягането се оказа много лесно, само дето се притеснявах.

# 219
Благодаря, Галчудо! И аз се чудя от няколко месеца и все отлагах, но сега покрай намаленията още повече се засилих и не мога да избера. Ще се почудя още малко и ще реша. Ако избера нещо, ще питам пак, ако позволите.

# 220
А за Ultimate Lid, не виждам почти нищо коментирано... някой който го ползва щв се радвам да сподели

# 221
Аз имам Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE LID. Много съм доволна, нищо че няколко месеца след като го купих го обикалях отдалеч Grinning

# 222
И какво е мнението ви след като вече го имате и ползвате? Лесен ли е за употреба, предпазния капак може ли да се свали, как се почиства и т.н

# 223
И какво е мнението ви след като вече го имате и ползвате? Лесен ли е за употреба, предпазния капак може ли да се свали, как се почиства и т.н

Лесен е за употреба, спестява ми място за капаците и/или втори уред. Недостатък е чистенето на основния капак - този който е за еърфрайър функциите. Нещо не успявам с чистенето на реотаните. Не знам дали е проблем само с този модел или и на другите комбинирани.
За щастие повече ползвам другия капак.

# 224
  • European Union
Най-голямото удобство лично за мен е, че слагам да се готви и го забравям. Слагам нещо да се готви и отивам на работа. Всички се прибират и има топъл обяд.
Ако пека кекс във фурната, непрекъснато го проверявам, чудя се дали е готов. Млякото с ориз на котлона го загарям. С пот-чето всичко е песен.

Общи условия

Активация на акаунт